Author Topic: Graficul zilei  (Read 55644 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gabi200

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Montreal
 • Posts: 12.287
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Graficul zilei
« Reply #120 on: Tuesday 14 August 2018, 14:23:29 »
Normal. Singurul care poate sti cu exactitate cat de bun, dedicat e supervisorul direct, nu niste pulifrici dintr-un birou de HR la 200 de km distanta. Am de completat la formulare de autoevaluare si goal setting de-mi mananca juma' de zi aiurea. In care as putea face altceva.

Ontopic, cred ca ultimul factor major care produce un decalaj pe hartie intre venituri barbati-femei e domestic work-ul care pica preponderent in bratele femeilor. Cand omul baga overtime la greu (si asta e fact, barbatii produc semnificativ mai multe ore de overtime) femeile preiau din munca din casa, munca grea fara discutie dar neplatita. Acuma, in realitate, afara de cateva familii mai ciudate, majoritatea au banii la comun si nu cred ca femeile sufera din cauza ca sotul aduce mai multi bani in vreme ce ele fac curat si de mancare. Dar pe hartie, cand te uiti pe T-1 la sfarsit de ani reiese ca da dom'le, femeia face mai putin din cauza ca e oprimata.


Prezumi eronat. Aceste realitati exista in clasa de jos si mediile sarace si de emigranti unde ai evoluat. Atatea prostii debitezi ca nu pot tine pasul.
You can’t pour from an empty cup.


Offline janine

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 12.131
Re: Graficul zilei
« Reply #121 on: Tuesday 14 August 2018, 14:30:39 »

Prezumi eronat. Aceste realitati exista in clasa de jos si mediile sarace si de emigranti unde ai evoluat. Atatea prostii debitezi ca nu pot tine pasul.


O uitat sa bage in calcul copiii care muncesc si ei pe langa casa ca sa il sprijine pe ala care aduce banu!

Offline John Galt

 • Sr. Member
 • ****
 • Location: Montreal
 • Posts: 5.441
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Graficul zilei
« Reply #122 on: Tuesday 14 August 2018, 14:32:38 »
Bre, deci 10% diferenta nu-i extraordinar ! 10% din 50 000 $ est 5 000 $. Ce buna vacanta faci cu astia 10%. Bre, când te aud cu afirmatii gratuite… ma-ntreb de unde a tunat si v-a adunat p'acilea ? Ca sa-ti explic de ce femeia e aleasa prima si nu barbatu', nu-mi pierd timpu'. Mi-ai demonstrat ca nu ai capacitatea intelectuala ca sa intelegi.
eu, de cand sunt prin montreal (12-13 ani), nu am auzit de asemenea diferente la angajare. in general, diferenta devine vizibila dupa cativa ani, dar de obicei sunt cateva explicatii relativ obiective:
- concedii de maternitate
- disponibilitatea pentru ore suplimentare - la sfarsit de an, nebunu care a bagat 50h/sapt garantat ia crestere salariala mai mare decat mama de 2 copii care a facut mai mult standardul de 35-40h/sapt


Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 31.030
Re: Graficul zilei
« Reply #123 on: Tuesday 14 August 2018, 14:40:49 »
Bre, deci 10% diferenta nu-i extraordinar ! 10% din 50 000 $ est 5 000 $. Ce buna vacanta faci cu astia 10%. Bre, când te aud cu afirmatii gratuite… ma-ntreb de unde a tunat si v-a adunat p'acilea ? Ca sa-ti explic de ce femeia e aleasa prima si nu barbatu', nu-mi pierd timpu'. Mi-ai demonstrat ca nu ai capacitatea intelectuala ca sa intelegi.

in regulă domnu' Creier, mă iertați că n-am ajuns la capacitățile Dvs de înțelegere deși ai deviat discuția că un "intelectual" ce ești: vorbeam de mecanismul discriminator nu de valoarea estimată a diferențelor salariale dintre bărbați și femei

ți-au prins bine cursurile de făcut CV-ul de la guvern, acum ai ajuns deștept nu ca alții care trebuie să învețe singuri  ;)
"Aquilla non capit muscas"

Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 31.030
Re: Graficul zilei
« Reply #124 on: Tuesday 14 August 2018, 14:45:40 »
eu, de cand sunt prin montreal (12-13 ani), nu am auzit de asemenea diferente la angajare. in general, diferenta devine vizibila dupa cativa ani, dar de obicei sunt cateva explicatii relativ obiective

desigur că e o non-problemă, asta de fapt e toată discuția, nu mai este cazul să te lamentezi pe tema discriminării la ora actuală

când l-am luat la bani mărunți cum vede el mecanismul discriminatoriu tot ce-a scos a fost cu micul managerul care face economii la buget numai cu femei  8)
"Aquilla non capit muscas"


Offline Mihai Vasile

 • Sr. Member
 • ****
 • Location: Toronto
 • Posts: 3.909
 • Un text beton
Re: Graficul zilei
« Reply #125 on: Tuesday 14 August 2018, 14:53:38 »
si de ce n-ar vrea șeful ăla care decide angajarea să economisească la buget și pt bărbat nu numai pt femeie? Că doar nu-i cunoaște pe nici unul din ei și motivul că "economia la buget dă bine la CEO" e valabil pt ambele sexe (să mă scuze cititorii care au mai multe, noh), mai ales că vb de o diferență de 10%, nimic extraordinar

Uite, fac un efort sa-ti explic, sper sa nu fie degeaba...

Nu e asa simplu sau alb/negru pe cat ai vrea sa para... Exista mai multe componente aici care nu sunt toate "discriminare" directa. Una se cheama in termeni comuni "prejudecata" (o atitudine negativa nejustificata fata de un grup), alta se cheama "stereotip" (crezul ferm despre atributele unui grup, cu tendinta de a fi generalizate, crez extrem de rezistent la schimbare, chiar in prezenta unor contra argumente solide). Mai sunt si altele, dar toate acestea fac peisajul asa-zisei (incorect) numite "discriminari" mult mai complex si mai insidios. Discriminare are fi daca managerul ar spune unei femei "nu te angajez pentru ca o sa faci copii si o sa afectezi productivitatea departamentului", ceea ce bineintzeles ca nu se intampla niciodata, macar din cauza legislatiei de cam peste tot in lume.

S-au facut nenumarate studii referitoare la "discriminare", "prejudecati", "stereotipuri", "bias", etc... Google is your friend (daca o sa alegi sa citesti ceea ce se cheama "peer reviewed papers" si nu materiale de propaganda de stanga sau de dreapta, care se gasesc mult mai usor). Unul dintre ele, de care mi-aduc aminte, studia in ce masura apartenenta la un grup (etnic, social, etc...) determina motivatia alocarii resurselor. Cu o uriasa majoritate studiul (de fapt studiile) au aratat ca a) homo sapiens este predispus nativ la discriminare b) homa sapiens are tendinta de a aloca resurse (hrana, salarii, etc...) celor din acelasi grup la care ii apartine. Adica, mai putin abstract, un manager mascul va favoriza, uneori chiar inconstient, un candidat mascul (si reciproc, o femeie va favoriza o femeie!). Unii dintre cei intervievati dupa studiu au incercat sa-si motiveze reactia "cred ca m-as intelege mai bine cu el" sau "cred ca ar fi mai productiv", dar nimeni n-a fost in stare sa ataseze o metrica la acest "cred". Asta arata caracterul spontan al prejudiciilor si discriminarii intr-un context de apartenenta la un grup, deci lupta impotriva acestei tendinte este din pacate "contra naturii" si nu poate fi dusa usor cu mijloace conventionale.

Exista un alt concept dezvoltat in contextul studiilor de specialitate care se cheama "BIAS Map" (iarasi usor de gasit pe Google). Harta asta (care este iarasi rezultatul unor indelungate studii experimentale si statistice, nu rezultatul unui bias politic) leaga sentimentele (admiratie, invidie, mila, etc...) resimtite de subiecti fata de atributele individuale si apartenentei la un grup social, etnic, etc... Asta e motivul unor reactii care iarasi par paradoxale: unui barbat nu i se poate accepta ca e prost, dar unei femei da, daca e dragutza (bancuri cu blonde, etc...) dar si reciproc, o femeie frumoasa si desteapta (iarasi imi vine in minte febletzea mea, nevasta lui Clooney, Amal) trezeste invidie la alte femei, pe cand un barbat frumos si destept starneste admiratie la alti barbati.

Sentimentele astea conduc la ceea ce se numeste o atitudine pasiv-negativa fata de membri unui alt grup: ignorarea prezentei (in sedinte), lipsa contactului vizual in discutiile individuale, si, nici o surpriza, votul anti-emigratie. De fapt, emigrantii se constituie ei insisi intr-un grup aparte, si probabil toti isi aduc aminte de interviurile condescendente, cu privit in tavan, cu intrebari formale. Doar o alta manifestare a acestor reflexe pe care le are, din pacate, specia umana.

In fine, din cauza cadrului legal care in mod evident interzice orice fel de discriminari, alternativa reflexa la conservarea prejudiciilor, stereotipurilor, etc... este disimularea lor; nici un manager intreg la minte nu-si va arata "preferintele" (chiar si cele inconstiente) in cazuri de alb/negru, corect/fals, macar si pentru faptul ca nu le place sa fie clasificati (de ex.) ca "rasisti". In schimb, vor incerca prin orice mijloace sa instileze si sa perpetueze in orice fel statu quo, adica sa faca membri uni grup sa-si accepte "inferioritatea", in particular prin comparatie cu grupul de apartenenta. Bineinteles ca o femeie, dupa ce este refuzata, mai mult sau mai putin subtil, pentru pozitii pentru care este calificata, in favoarea unui barbat, sau dupa ce sunt saltate de la promovari sau mariri de salariu, vor incepe sa gandeasca "o fi ceva gresit cu mine". Asta e doar un alt stereotip, care din pacate se propaga pe canale sociale (familie, grup) si afecteza nu doar prezentul ci si viitorul (apropo de ce femeile nu merg in STEM).

Mai sunt multe altele in psihologia de grup, chestii care se cheama "ego" (stereotip: cum o sa creada un mascul feroce ca o femeie poate fi mai desteapta/buna/priceputa decat EL), justificari de apartenenta de grup (barbatii mergand la carciuma si comentand tzatzale lui Rosie Huntington ii pune (ca grup) intr-o situatie de superioritate, de judecatori). In acelasi timp, asa cum ziceam mai sus, grupurile defavorizate ajung sa creada ca de fapt isi merita statutul, ca asa e "lasat de Dumnezeu", sau chiar credinta ca grupul celalalt isi merita statutul de superioritate. Educatia joaca un rol aici, cu cat mai redus nivelul, cu atat mai mare tendinta de acceptare a cliseurilor negative.

Una peste alta, discriminarile (si in particular cele legate de sex) sunt adanc inradacinate in subconstientul nostru si ca trebuie un efort special pentru a ne dezbara de ele. Efort care cateodata ajunge la nivele ridicole ("positive action") sau "Canada, mama refugiatilor", si care nu sunt, de fapt, decat reflexe extreme in oglinda fata de ce se intampla pe frontul rasismului si altor tipuri de discriminari.

Sper ca nu mi-am tocit degetele pe tastatura de pomana.
« Last Edit: Tuesday 14 August 2018, 14:59:50 by Mihai Vasile »

Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.341
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Graficul zilei
« Reply #126 on: Tuesday 14 August 2018, 15:43:32 »
… când l-am luat la bani mărunți cum vede el mecanismul discriminatoriu tot ce-a scos a fost cu micul managerul care face economii la buget numai cu femei  8)

Bre, ce tot o dai cu mecanismu' ? Ai facut injineria la tractoare de tot cauti mecanismu' ?

Io-ti spusei ca e mult mai simplu decât "mecanismu !" de-l ceri tu (imagineazati-o pe tovarasa si "dovada!") - e bias-ul pe care-l are tot barbatu', sentimentu' ala de "prea plin de el", superior, fata de femeie.  Ca sa-ti explic pen'telesu' tau, ie la fel ca si bias-ul pe care-l are québecois-ul versus imigrant. "Nu te chiama Tremblay, well, esti bun, da' mai stai o tura pentru promotia urmatoare". "Ahhh, aveti un CV impresionant, da' ceva experienta canadiana aveti" ?
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

I Translate it

Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Graficul zilei
« Reply #127 on: Tuesday 14 August 2018, 17:30:12 »

Stalkeritza mea draga, precum vezi inca o postare in lista ta lunga de postari atacuri la adresa baiatului asta capabil care si-a luat casa intr-un an ... ca sa nu te mai dai lovita, ca te tabara dujmanii, tu nevinovata.

Veninoasa atita poate dar de la tine exista pretentii.
Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Graficul zilei
« Reply #128 on: Tuesday 14 August 2018, 17:37:43 »
Uite, fac un efort sa-ti explic, sper sa nu fie degeaba...
[..]
Sper ca nu mi-am tocit degetele pe tastatura de pomana.

Mai bine faceai copy-paste dintr-un manual de Bias Training and Identifying de la un curs la Gender Studies. Studii care-s peer-referenced dar ca hora manastireasca unde se danseaza in cerc si fiecare calugar il fute pe ala din fatza. Am fost si eu calugar, am crezut ca fac lucrarea Domnului.

« Last Edit: Tuesday 14 August 2018, 20:36:22 by Agno »

Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 31.030
Re: Graficul zilei
« Reply #129 on: Wednesday 15 August 2018, 07:51:12 »
...

merci Sile ca ai contribuit la discutie in mod constructiv, probabil ti-a fost greu sa nu injuri  ;)

asa cum ai remarcat, cadrul legal actual din tarile civilizate din lume incearca sa elimine discriminarile. Credeti ca trebuie mai mult?

ai vrut sa te legi de multe dar nu cred ca ideea cu biasurile psihologice si subconstient (deci decizii involuntare) nu tine de tema cu discriminarea. Reflexele instinctive raman acolo, sa vrei sa schimbi ceva acolo e practic imposibil.

cat despre prejudecati si stereotipuri (deci decizii voluntare), asta e o discutie cu doua sensuri cat timp se promoveaza alte stereotipuri pro-feministe. Exagerarile intr-un sens duc la reactii exagerate in celalalt sens (ca in orice alt aspect al vietii)

in final cred ca tine de valoarea adaugata a fiecarui individ. In sistemul medical femeile sunt platite mai mult decat barbatii (ah, si-n porn la fel) pt ca au un set de abilitati potrivit meseriei de a avea grija de oameni gen empatie, etc. Mie mi se pare normal, si nimeni nu se agita cu drepturile barbatilor sa nu fie discriminati acolo, mai ales ca-i un sector controlat de catre Stat, deci numai oameni buni


Ca de ex in IT se prefera barbatii iar pot sa inteleg, sunt mult mai disponibili pt OT si asta mi se pare corect sa conteze ca priced factor, nu numai cv-ul si calificarile egale (conteaza in epoca asta a tranzactiilor web daca ti-ai crapt serverele sambata si ai nevoie de cineva urgent altfel firma pierde bani la greu cu fiecare minut care trece)
"Aquilla non capit muscas"

Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.341
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Graficul zilei
« Reply #130 on: Wednesday 15 August 2018, 09:08:10 »
… mai ales ca-i un sector controlat de catre Stat…

Bre, tu stiai ca in tot ce-i de stat salariile sunt cunoscute si inregimentate pe caprarii mai rau ca la armata, right ? Adicatelea toti gorobetii cu aceeasi experienta/vechime au acelasi salariu pentru o aceeasi functie.
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

Offline John Galt

 • Sr. Member
 • ****
 • Location: Montreal
 • Posts: 5.441
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Graficul zilei
« Reply #131 on: Wednesday 15 August 2018, 09:33:41 »
Bre, tu stiai ca in tot ce-i de stat salariile sunt cunoscute si inregimentate pe caprarii mai rau ca la armata, right ? Adicatelea toti gorobetii cu aceeasi experienta/vechime au acelasi salariu pentru o aceeasi functie.
inclusiv aia neperformanti care fac minimul sa nu fie dati afara... am trait in galeata asta unde unii doar "pontau" la timp si nu faceau mai nimic, dar luau aceeasi crestere salariala ca restul. pe langa asta mai erau si aia vechi si buni care era frustrati ca ii tin in spate pe restul si devenisera niste cinici cronici. motiv pentru care am si plecat - ma vedeam in aceeasi pozitie (cinic, fara interes) in maxim 10 ani.


Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.341
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Graficul zilei
« Reply #132 on: Wednesday 15 August 2018, 09:38:28 »
inclusiv aia neperformanti care fac minimul sa nu fie dati afara... am trait in galeata asta unde unii doar "pontau" la timp si nu faceau mai nimic, dar luau aceeasi crestere salariala ca restul. pe langa asta mai erau si aia vechi si buni care era frustrati ca ii tin in spate pe restul si devenisera niste cinici cronici. motiv pentru care am si plecat - ma vedeam in aceeasi pozitie (cinic, fara interes) in maxim 10 ani.

Dap, intru totu' de acord. Nimic nu e perfect insa.
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

Offline John Galt

 • Sr. Member
 • ****
 • Location: Montreal
 • Posts: 5.441
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Graficul zilei
« Reply #133 on: Wednesday 15 August 2018, 10:53:22 »
Dap, intru totu' de acord. Nimic nu e perfect insa.
si asa se ajunge la situatia din comunism - noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc. un cerc vicios in care nimeni de fapt nu mai munceste si automat se ajunge la saracie. capitalismul creeaza inegalitate, dar in acelasi timp si bogatie pentru toata lumea (toti beneficiaza desi au aport mai mic - gen US - top 10% platesc 50% din taxe, bottom 50% nu platesc taxe).

Offline Mihai Vasile

 • Sr. Member
 • ****
 • Location: Toronto
 • Posts: 3.909
 • Un text beton
Re: Graficul zilei
« Reply #134 on: Wednesday 15 August 2018, 11:04:58 »
merci Sile ca ai contribuit la discutie in mod constructiv, probabil ti-a fost greu sa nu injuri  ;)
[...]

Probabil ca ti-a fost greu sa nu meritzi o injuratura de data asta. Nu-s de acord cu ce zici, dar asta e deja alta poveste.

Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Graficul zilei
« Reply #135 on: Wednesday 15 August 2018, 11:37:17 »
Despre inegalitatea contributiei fiecarui angajat, da, exista ceva numit Pareto distribution care afirma grosier ca-n orice colectiv radicalul din numarul total face juma' de munca. Dintr-o suta de oameni, 10% fac 50% de munca.

Legat de egalitatea sub feminism, cineva spunea, citez aproximativ, 'nu inteleg feminismul care afirma ca doreste egalitatea intre sexe dar considera un domeniu un care sunt majoritatea femei drept un succes iar un domeniu in care sunt majoritatea barbati, ca o problema'.

Massther Clinic - Massage therapy

Offline Ronin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Caribbean
 • Posts: 27.685
 • no master
Re: Graficul zilei
« Reply #136 on: Wednesday 15 August 2018, 12:01:57 »
Si cand te gandesti la saracii actori de filme porno ce discriminati la pay sunt fata de femei, pt. ei nu lupta nimeni, trist!

Pussy rulz!
You obey, u OK! Muje la libtarzi!

Churchill understood the choice perfectly: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of socialism is the equal sharing of misery.”!

Offline Mihai Vasile

 • Sr. Member
 • ****
 • Location: Toronto
 • Posts: 3.909
 • Un text beton
Re: Graficul zilei
« Reply #137 on: Wednesday 15 August 2018, 12:24:46 »
Si cand te gandesti la saracii actori de filme porno ce discriminati la pay sunt fata de femei, pt. ei nu lupta nimeni, trist!

Pussy rulz!

Ti-ai revenit la normal, ai redus o problema serioasa la obsesiile tale sexuale, care se pare ca au depasit orizontul de timp de weekend. Acum meritzi.

Offline Mărioara

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 19.862
Re: Graficul zilei
« Reply #138 on: Wednesday 15 August 2018, 13:29:06 »
Ronin, tu ai strigat pla mă-sii la arena de tenis?
Bucurati-va!

Offline gabi200

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Montreal
 • Posts: 12.287
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Graficul zilei
« Reply #139 on: Thursday 16 August 2018, 22:30:56 »
inclusiv aia neperformanti care fac minimul sa nu fie dati afara... am trait in galeata asta unde unii doar "pontau" la timp si nu faceau mai nimic, dar luau aceeasi crestere salariala ca restul. pe langa asta mai erau si aia vechi si buni care era frustrati ca ii tin in spate pe restul si devenisera niste cinici cronici. motiv pentru care am si plecat - ma vedeam in aceeasi pozitie (cinic, fara interes) in maxim 10 ani.


Auzi, am numai o intrebare. de ce te vedeai tu dupa 10 ani in acelasi post, ca ii foarte suspect ce spui? Pentru ca daca ai lucrat la acelasi angajator ca mine, statul, esti constient ca dincolo de cliseele pe care oamenii adora sa se colporteze, bagi de rupi si la munca si sa iei mereu cate un examen, un nou post, iar un examen?
You can’t pour from an empty cup.