Québec.ro

Bienvenue au Québec! Welcome to Canada! => Şcoala în Québec => Topic started by: mircea on Wednesday 21 November 2012, 03:14:49

Title: Secondaire privat in Rive-Sud
Post by: mircea on Wednesday 21 November 2012, 03:14:49
Care aveti copii sau cunostinte cu copii pe la astfel de institutii, as avea nevoie de un feedback (+/-).
Multam!
Title: Re: Secondaire privat in Rive-Sud
Post by: doctor feel-good on Sunday 10 March 2013, 10:48:41
Buna,
Copilul nostru a ales Jean de la Mennais, pentru ca sunt mai bine organizați. Va începe abia in Septembrie 2013. Prieteni care au copii deja la J.de la M. ne-au spus ca sunt mai stricti, un pic militarosi, copii sunt foarte incadrati, in toate activitățile, școlare si extra.
Colegiul Durocher: foarte bun si el. Fiul meu l-a refuzat pentru ca supravghetoarea de la examen nu zimbea si avea aerul ca e plictisita. O profesoara quebecoasa mi-a spus ca la Durocher angajează in ultima vreme profi tineri, care dau multe teme copiilor si se ocupa mai puțin de ei.  O prietena care are copilul in anul 3 mi-a zis ca la mate a venit aceeași profesoara din anul 2. Se pare ca e prima data cind preda materie de anul 3 si nu prea e in largul ei. E puțin dezamagita, pentru ca anul acesta e important.

Title: Re: Secondaire privat in Rive-Sud
Post by: doctor feel-good on Sunday 10 March 2013, 11:09:33
Colegiul Notre Dame des Lourdes, bun si el, mai ales programul internațional. Am prieteni care au copilul acolo si sunt foarte multumiti. E si puțin mai ieftin. Din păcate, copii de romani care au fost acceptati la Durocher sau Jean de la Mennais si la Notre-Dame, au ales Durocher sau Jean de la Mennais. Deci, NDL trebuie sa accepte alți copii, cu note mai mici ca sa-si umple clasele. Totuși, rămâne un colegiu care reuseste sa se mențina in clasamentul celor mai bune din Rive-Sud.
Mai este unul, la Saint-Bruno, Ste-Trinite. In ultimii ani, valoarea lui a scăzut, dar echipa de acolo face tot posibilul sa revină. Asta înseamnă ca sunt mai deschisi, întâlnirile sunt conviviale, iar activitățile oferite sunt foarte atractive pentru copii. Nu seamănă cu o uzina de făcut bani, cum pare a fi Durocher, pare a oferi servicii mai personalizate. Am văzut la "portes ouvertes"absolvenți care au fost admisi la Brebeuf, dar am discutat si cu tatăl unui băiat din anul 3, care își inscrisese fata si la Durocher. Deși zicea ca e mulțumit de Ste-Trinite, totuși spera ca fiica lui sa fie acceptata la Durocher.
Un secondaire bun este si școala internațională publica, una noua , in Brossard, care nu va avea clase de "régulier". Programul international este foarte bun, fie el public sau privat, iar idea une scoli internaționale separate mi se pare foarte buna.
In concluzie, toate aceste scoli sunt bune, depinde de voi si de copilul vostru ce vreți. Noi am vizitat toate colegiile, am fost la toate examenele si am ales colegiul care ne- a plăcut la toți, Jean de la Mennais.
Title: Re: Secondaire privat in Rive-Sud
Post by: mircea on Sunday 10 March 2013, 14:15:24
Multumesc mult! Intre timp hotararea a fost luata, dar prind bine randurile tale.
Title: Re: Secondaire privat in Rive-Sud
Post by: Iris on Sunday 17 March 2013, 15:00:48
Buna,
O profesoara quebecoasa mi-a spus ca la Durocher angajează in ultima vreme profi tineri, care dau multe teme copiilor si se ocupa mai puțin de ei. 


Investitie mare in partea materială, renumeraţie mică, după buget, coane doctor feel-good.
Title: Re: Secondaire privat in Rive-Sud
Post by: Iris on Sunday 17 March 2013, 18:30:34

In concluzie, toate aceste scoli sunt bune, depinde de voi si de copilul vostru ce vreți. Noi am vizitat toate colegiile, am fost la toate examenele si am ales colegiul care ne- a plăcut la toți, Jean de la Mennais.(http://blog.zaibar.ro/wp-content/gallery/gogosele-cu-iaurt/gogosele-cu-iaurt-09.jpg)
Title: Re: Secondaire privat in Rive-Sud
Post by: doctor feel-good on Tuesday 19 March 2013, 08:17:21
yami,yami! As minca si eu, arata foarte apetisante gogosile astea. :hungry:
Voiai sa-mi sugerezi ca, din punctul tau de vedere, tot ce-am zis sunt "gogosi" sau e doar o coincidenta? :evil:
Title: Re: Secondaire privat in Rive-Sud
Post by: Iris on Saturday 30 March 2013, 22:51:37
yami,yami! As minca si eu, arata foarte apetisante gogosile astea. :hungry:
Voiai sa-mi sugerezi ca, din punctul tau de vedere, tot ce-am zis sunt "gogosi" sau e doar o coincidenta? :evil:

Lasa si pentru altii, pentru tine fapta deja-i consumata.