Bienvenue au Québec! Welcome to Canada! > Şcoala în Québec

Dreptul in Canada

(1/4) > >>

deea:
Din mesajele private pe care le-am primit am realizat ca exista cativa absolventi de Drepti interesati de perspectivele de a munci in Canada, asa ca scriu 2-3 cuvinte:

La Facultatea de Drept admiterea se face prin concurs de dosare, are o loc o selectie foarte dura intre absolventi de colegiu (dosar academic exceptional), detinatorii unui Baccalaureat (ciclul 1 de studii universitare) in Literatura, Stiinte Politice, Psihologie, cam orice, numai note [f.f.] mari sa aiba si... absolventii unei facultati de Drept straine (Ro).
N.B. Grija la notele de pe foaia matricola. Pentru cei care nu stiu, in Canada Dreptul si Medicina sunt optiuni deschise in special persoanelor care s-au mentinut mereu intre primii 5 din clasa, de la gradinita incepind. :D

Mc Gill University (engleza), Universite de Montreal (fr.), Universite du Quebec a Montreal (fr.) ofera programe de ciclul 1 (bacalaureat), 2 (master) si 3 (doctorat) foarte atractive, certificate, etc.
Mc Gill cere TOEFL prealabil, Universite de Montreal isi rezerva dreptul de a testa candidatii a caror limba materna nu e franceza. Ritmul de lucru al unui student este de min. 50 de pagini de citit - o carte/zi, lucrari de redactat saptamanal.
Pentru avocatii romani http://www.barreau.qc.ca/, cu conditii, etc. Nu intru mai mult in detalii, fiindca sunt convinsa, dragi colegi, ca stiti ce e aceea o "sapatura" buna.
Pana una-alta se poate lucra ca tehnician sau secretar juridic (paralegal), DACA CUNOSTI FOARTE BINE FRANCEZA, ENGLEZA SI TEHNICILE DE SECRETARIAT.
Meseriile astea presupun 1-2 ani de studii colegiale si te "asigura" pe viata cu o meserie din ce in ce mai bine platita.
Pentru ca tocmai am avut fericita ocazie sa lucrez intr-o firma de avocati (secretara), spun ca: volumul de acte de redactat (cu dictafonul) este enorm, centrala telefonica suna continuu, avocatii taxeaza clientul pe unitati de 6, 12, 26, 48 min. etc., iti trebuie luni/ani sa inveti modele de scrisori, memo, plangeri, expertize, cereri, arhive, ETC. Dar e frumos...

Sfatul nr. 1, ca intotdeauna, invatati Franceza si Engleza.

andy:
cum esti platita ca tehnician ? cate ore lucrezi pe zi?
cat de greu iti gasesti un astfel de job?

alley cat:
seamana cu dreptul din romania, nu-i asa?........

ade777:

--- Quote from: andy ---cum esti platita ca tehnician ? cate ore lucrezi pe zi?
cat de greu iti gasesti un astfel de job?
--- End quote ---


 Deea este una din putinii romani din CA care posteaza pe public informatii de o valoare cu adevarat exceptionala si o felicit pentru asta  :eek:  Banuiesc insa ca informatiile pe care i le-ai cerut aici nu ti le va spune vreodata pe public, in cel mai fericit caz iti va raspunde mai detaliat pe privat... Asta este cultura canadiana si nu e neaparat rau in asta, cu toate ca noi toti suntem intr-o foame generala dar in special de informatii concrete referitoare la salarii, impozite etc....Nici eu nu fac exceptie, recunosc... :???:

Emigrare QC:
sal

Deea, da` saracii de noi care in Romania nu am avut nici o legatura cu Dreptul...ce sanse aveam sa intram in Marea Famile Canadiana a Stiintelor Juridice Nord-Americane?

 :???:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version