Bienvenue au Québec! Welcome to Canada! > Québec - primii paşi

REER si REEE

(1/2) > >>

cristinatp:
Dintre cei cu mai vechi state pe aici ,prin Quebec: ceva informatii referitoare la cele 2 forme ,de pensie si pt. educatia copilului?!Merita facute,sunt costisitoare,stiti vreun consilier care poate da astfel de informatii?

Artar(g)osul:
Ia un "rendez-vous" la banca la care ai cont cu un conseiller si iti va da toate informatiile.
Ce pot sa-ti spun eu concret este ca am facut REEE pt. copil. Statul acorda 20% din suma pe care o depui tu, pana la max 400$/an si pana la un max total de 7500$. Sunt mai multe optiuni de plasament al banilor respectivi - cu risc minim, risc mediu etc. Cu cat riscul creste creste si dobanda potentiala pe care o poti obtine. Eu. cum sunt Toma Necredinciosu', am ales varianta cu risc minim la care dobanda e de 2%/an. Banii poti sa ii retragi oricand, dar daca nu sunt folositi pt educatia copilului, isi retrage si guvernul cei 20%.
Despre REER nu pot sa-ti spun prea multe, doar ca, daca ai job, e bine sa-l incepi cat mai repede (asa m-au sfatuit si pe mine cei mai "batrani")
Bafta!

cristinatp:
Multumesc Artar(g)osule!

bmdro:
REER este echivalentul unei pensii private.Avantajul major e ca aceste investitii nu sunt impozitate, iar contributia la REER este deductibila din impozitul anual.

"Le gouvernement vous permet, parce que vous épargnez pour votre retraite, de déduire de votre revenu annuel les sommes que vous avez versées dans vos placements REER sous réserve de certaines limites. Cette déduction se fait avant le calcul de l’impôt, ce qui permet donc de réduire de façon efficace votre revenu. Le résultat, c’est que vous payez moins d’impôt."

Investitiile prin REER

"Les fonds communs de placement (y compris les fonds indiciels), les certificats de placement garantis (CPG), les rentes à provision cumulative, les fonds distincts, les actions, bref tous les placements admissibles en vertu de la Loi de l’impôt sur le revenu peuvent composer un REER. L’important, c’est de trouver la bonne combinaison de placements"

Limite de suma

"Votre cotisation annuelle ne peut dépasser 18 % de votre revenu gagné de l’année précédente ou 13 500 $, selon le moindre de ces montants.
On prévoit que le gouvernement augmentera la cotisation maximale à
14 500 $ en 2004 et à 15 500 $ en 2005."

Data limita pentru investitia in REER

"Pour déduire vos cotisations à votre REER de votre revenu imposable dans votre déclaration de revenu, vous devez verser vos cotisations avant le 60e jour de l’année suivante. Vous pouvez verser des cotisations en tout temps pendant l’année. N’attendez pas la dernière minute."

Alte informatii:  http://www.citereer.com/site.html

 8-)

garo:
Pentru REEE, contributia este in functie de virsta copilului si de suma de bani pe care vrei sa o obtii la sfirsit. Din pacate, aceasta contributie nu este deductibila la impozit (asa cum este REER-ul). Noi ne-am inscris  fetita noastre pentru un astfel de program cu unul din organismele fara "but lucrativ" , deci nu la o banca (exista si forma asta) inainte ca ea sa implineasca un 1 an (cind suma platita lunar este cea mai mica, iar contributia este maxima). Noi platim $ 200 pe luna, pentru o suma finala care va acoperi o mare parte din cheltuielile legate de invatamintul superior (plata cursurilor plus o "bursa"). Avem si un fel de asigurare, astfel ca daca se intimpla ceva cu unul din parinti, ea va primi suma integrala, fara a mai cotiza. Daca copilul nu vrea sa faca studii superioare, primesti capitalul inapoi, fara dobinda.
Garo

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version