Bienvenue au Québec! Welcome to Canada! > Québec - primii paşi

Informatii

(1/3) > >>

Marian_P:
Are cineva un ghid sau niste pasi ce trebuie urmati de la sosirea in quebec pana la obtinerea cardului de rezidenta?


crenguta:
il primesti pe aeroport.

Marian_P:
Mersi,

dar as prefera sa stiu inainte de a ajunge acolo

hotziu1:
la aeroport te programeaza pentru NAS,card de rezidenta,trebuie sa faci asigurarea de sanatate,daca te intereseaza sa faci curs de franceza,platit de ei,te inscrii si pe internet,sau la ministerul imigrarii.acolo afli mai multe questii,oportunitati.

shugharitza:

--- Quote from: hotziu1 on Wednesday 28 March 2012, 19:00:01 ---la aeroport te programeaza pentru NAS,card de rezidenta,trebuie sa faci asigurarea de sanatate,daca te intereseaza sa faci curs de franceza,platit de ei,te inscrii si pe internet,sau la ministerul imigrarii.acolo afli mai multe questii,oportunitati.

--- End quote ---
Mai nou te programeaza?! Eu stiam doar ca cei de pe aeroport iti umplu bratele cu mii de pliante si te bombardeaza cu informatiile despre organismele la care trebuie sa te duci. Mde, poate ca au mai incarcat schema ministerului, desi intr-o vreme se plangeau ca-s stramtorati cu banii. Si cand te gandesti ca eu platesc impozite ca cineva din minister sa programeze proaspatul aterizat pe la toate serviciile alea... Tiii, ce s-a ajuns.
Acum, la modul serios, Marian, inca de la primul aeroport canadian pe care aterizezi ai de a face cu autoritatile: te vor dirija ei si iti vor spune ce trebuie sa faci. Mira-m-as sa te programeze cineva pentru ceva, dar daca Hotziu o fi trait experienta, inseamna ca o fi stiind el ce spune. In orice caz, te vor trage in poza inca de pe aeroport ( cat ai fi de fotogenic, dupa nu stiu cate ore de zbor, alte cateva de diferenta de fus orar si inca vreo cateva de cozi facute la vama, nu te astepta sa arati ca un Fat-Frumos in poza de pe cardul de rezident). Am vazut ca ai precizat pe un alt post ca esti contra-cronometru. Daca vrei sa castigi ceva timp cu acel card  (care iti vine cam in 2 saptamani, dupa cum ti-a spus si Adminu'), asigura-te ca poti da o adresa in Canada unde sa-ti ajunga acel card (nu conteaza ca n-o sa locuiesti acolo, ma rog, nu te apuci sa-i spui functionarului ca nici n-o sa calci pe la adresa aia, dar important e ca cineva de acolo sa te cunoasca si sa-ti dea cardul). Daca le spui ca vei sta la un hotel, socoteste cele doua saptamani nu din momentul aterizarii, ci din momentul in care le comunici ca ai o adresa.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version