Bienvenue au Québec! Welcome to Canada! > Ghidul imigrantului în economia canadiană

Unde sa locuiesc in Montreal ?

(1/10) > >>

vlad_a_anca:
Am tot cautat diverse informatii despre cartierele Montreal-ului ca sa imi dau seama unde ar fi cel mai bine sa locuiesc.
Am ajuns la concluzia ca mi-e mai bine in sud si sud-vest pentru ca se mai vorbeste si engleza. Dintre cartierele/suburbiile sudice am vazut ca Beaconsfield si Baie D-Urfe sunt foarte bine vazute. Chiriile sunt un pic mai mari, dar cred ca merita diferenta. De ex: am gasit 1 br, in casa, mobilat, cu utilitati si internet si alarma si 1 loc de parcare in garaj la 700 CAD.
Alte pareri?

un roman:
Sunt cartiere bune, dar este important unde ai scoala sau job-ul. Nu le recomand noilor veniti. Daca mai aveti si un copil e destul de complicat fara masina. Sunt trenuri dar trebuie luat in calcul timpul de deplasare.

vlad_a_anca:
deocamdata nu e cazul de copil, dar chiar daca va veni ma bucur ca exista in zona scoala cu predare in limba germana ceea ce este super ok.
in ceea ce priveste deplasarea, am facut naveta 5 ani si stiu ce inseamna si chiar nu ma deranjeaza. Daca locuiesc undeva unde-mi place, nu conteaza unde lucrez. De ex: eu locuiesc in Brasov. lucram la Tg. Mures si mergeam 4 din 5 zile la Mures cu masina numai sa nu ma mut din Brasov. Asta am facut 2 ani de zile. Preferam sa merg zilnic 350 km dus-intors.
OK, in concluzie..merita zona Beaconsfield-BaieD'Urfe ca si zona de resedinta? Pe mine unul m-a convins.

mircea:
Predare in germana? Poate in engleza. Oricum nu puteti sa-l dati la o scoala "de stat" de limba engleza, nu sunteti anglofoni (de origine) nici unul din voi. Oricum, va mai puneti la curent cu ce se intampla pana o fi sa fie.
Parca trebuia sa ajungeti in septembrie, nu?
Beaconsfield este o zona foarte buna, vedeti numai sa nu fie la demisol ce ati gasit. Si la demisol e OK, dar poate totusi...


Bafta!

vlad_a_anca:
Da Mircea, trebuia...dar uite ca s-au lungit cu birocratia si inca suntem in Romania. Tu cum esti la noua locatie?
la subiect: da exista o scoala cu predare in limba germana...este in Baie d'Urfe, se numeste Alexander von Humboldt Schule, 216, rue Victoria, Baie d'Urfé (Québec) H9X 2H9 • Canada • Tel. +1 (514) 457-2886 • Fax +1 (514) 457-2885
Nu e la demisol ci e extensie deasupra unui garaj.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version