Conversatii > Clubul celor mici

Documente de calatorie pentru minorii neinsotiti

(1/1)

admin:
De foarte mult ori s-a pus intrebarea aceasta pe forum si am considerat ca este bine sa existe undeva un topic permanent.

Sfaturile pertinente din acest mesaj apartin celor de la Agentia de turism Teo Travel din Montreal.
Site-ul agentiei: http://www.teotravel.ro
Email: info@teotravel.ro

In cazul in care copilul minor calatoreste insotit de un singur parinte nu de ambii parinti, cu insotitor din partea liniei aeriene, cu insotitor in cadrul unui grup organizat sau cu alta persoana (de ex prieten de familie etc), trebuie sa aiba asupra sa un anumit numar de documente dupa cum urmeaza:
            -Consimtamint din partea parintelui / parintilor, indiferent daca parintii sint casatoriti sau divortati.
           
            Daca minorul este posesorul unui pasaport canadian, formularul de consimtamint trebuie semnat si stampilat de o persoana calificata sa faca acest lucru (sa certifice / "asermenteze" acest tip de documente). Model consimtamint aici
            Detalii cu privire la conditiile de calatorie si documentele pentru minorii neinsotiti de cetatenie canadiana aici
            Daca are pasaport romanesc atunci consimtamintul se elibereaza numai de catre Consulatul Romaniei. Vezi aici adresele Consulatelor / Ambasadei Romaniei din Canada
            Conditiile conform legii, obligatorii pentru calatoria minorilor de nationalitate romana aici
            -Daca parintii sint divortati, vor fi necesare copiile certificatului de divort si a deciziei de incredintare a minorului.
            -Daca parintii si copilul au nume diferite trebuie puse la dispozitie copii ale documentelor din care sa rezulte identificarea parintilor si a copilului (copii acte de nastere / casatorie / divort etc)                       

Navigation

[0] Message Index

Go to full version