Bienvenue au Qu├ębec! Welcome to Canada! > CANADA sau AMERICAN DREAM

Merita sau nu ???

<< < (9/9)

admin:

--- Quote from: vizitiug on Sunday 21 October 2012, 03:30:27 ---Las-o jos ca macaie!!! :surprise:

--- End quote ---

concret, poti descrie ceva negativ din experientele tale canadiene?

hertablumen:
Eu mi-as dori sa stiu daca ma hotarasc sa merg in Canada si sa-mi intemeiez o familie, vom fi tot timpul perceputi si tratati ca niste emigranti si chiar mai rau, vom fi asociati automat cu populatia rroma?A avut cineva de suferit din cauza aceasta?

Quo vadis:
1. Da, dar emigrantii sunt tratati mai bine ca-n Europa, de exemplu.
2. Populatia rroma e slab reprezentata (inca)
3. Nu stiu pe nimeni.

i_deea:
Una din experientele mele negative canadiene, la care sincer nu ma asteptam. Mi-am ingropat mama de curind la Urgel Burgie in Laval de curind. Azi m-am dus sa-i aprind o luminare cum fac de obicei, e(sau era) locul linistit in care imi cautam pacea sufletului si speram sa-si fi gasit si ea pacea. In locul crucii pe care i-am asezat-o la cap am gasit o gaura acoperita cu placaj. Cred(din indiciile pe care le am) ca profanarea s-a facut cu acordul administratiei cimitirului. N-am putut decit sa fac o plingere si sa-mi arat nemultumirea unui angajat robotizat. I-am explicat ca e un afront la valorile morale pe care le am si ca nu ma asteptam sa se intimple intr-un cimitir care are pretentii ca ofera servicii de calitate.
Am crezut in faptul ca in Canada masurile sunt juste, dar nu-s cu nimic mai drepte decit in Ro si nimic nu-ti e garantat, nici macar linistea de dincolo de moarte.
Ca amanunte ajutatoare, i-am pus o cruce simpla, dar de granit si gurile rele spun ca ar fi un control al unor companii care se ocupa cu momunente funerare si se pare ca au un gen de contract de exclusivitate. Celelalte cruci din metal sau lemn ruginesc sau putrezesc in pace, doar crucea de granit de la capul mamei mele a fost smulsa si aruncata cine stie unde. Canada, in care am crezut incepe sa-si arate fata hidoasa, care cel putin mie nu-mi lasa sufletul mamei sa se odihneasca in pace. Pentru necunoscatori, Urgel Burgie e o entreprise privata cu pretentii in care am avut incredere ca ma va feri de profanari nedrepte. Cunoasteti cazuri asemanatoare? Nici nu stiu cum sa procedez, sa fac plingere si la politie...Oricum pentru o scurta perioada o sa lipsesc, si nu ma pot ocupa de povestea asta, trebuie sa ma duc in Ro sa ma bat cu alti dinozauri ai birocratiei...Trist...

djordje:
Canada nu inseamna Montreal. Imagineaza-ti o vila mare, grandioasa, cocheta. Exista intotdeauna un colt unde intra/stau/muncesc: cei care se ocupa de gradina, bucatarii, cei care fac curat, plombierul, etc. E, coltul ala e Montrealul, iar vila e Canada!   :)  Partea funny e ca angajatii cred ca e si casa lor.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version