Bienvenue au Qu├ębec! Welcome to Canada! > CANADA sau AMERICAN DREAM

Intrebare

(1/5) > >>

Flaviamarele:
Buna ziua
Am 30 de ani si am terminat Universitatea de Arta in Ro, am si un masterat in acest domeniu, anul viitor voi avea doctorat in antropologie.In aceste conditii credeti ca mi-as putea gasi job in domeniu, scoala imi va fi recunoscuta?sau ma asteapta munca de jos?

norocel1962:
(RO)Canada, Quebec sau American Dream?

Flaviamarele:
Canada- Quebec

norocel1962:

--- Quote from: Flaviamarele on Saturday 02 April 2011, 16:54:35 ---Buna ziua
Am 30 de ani si am terminat Universitatea de Arta in Ro, am si un masterat in acest domeniu, anul viitor voi avea doctorat in antropologie.In aceste conditii credeti ca mi-as putea gasi job in domeniu, scoala imi va fi recunoscuta?sau ma asteapta munca de jos?

--- End quote ---

   In ce domeniu? In domeniul artistic sau in antropologie? Scoala iti va fi recunoscuta, probabil, partial. De aceea e bine sa vii - daca vii - cu foaia/foile matricola/e si cu programele analitice cat mai detaliat intocmite. O traducere buna a acestor documente iti va salva mult timp si destui bani odata ajuns aici.

   Exista posibilitatea sa-ti completezi studiile lucrand in acelasi timp la universitatea la care studiezi; nu sunt dese cazurile de nou-veniti care au "prins" o pozitie in "sistem", dar ele exista. Depinde de tine, de perseverenta ta, de "impertinenta" ta, de seriozitatea pregatirii pe care ai adunat-o pana acum, de experienta in a-ti pune "teoria" sa opereze in practica.

   Exista si posibilitatea sa-ti continui studiile si, in cazul in care nu ai un "spate" financiar, sa trebuiasca sa lucrezi in domenii mai putin apropiate de Arta si Antropologie, cum ar fi descarcat lemne pentru fabrica de covrigi, livrat/servit pizza, zugravit (aici s-ar gasi niste legaturi), vanzare in magazine mai mult sau mai putin mari, livrari de marfuri si/sau publicatii, etc. Plinul paharului este ca aceste indeletniciri iti vor oferi suficient material pentru un viitor PhD de-a dreptul antropologic. A numi aceste indeletniciri putin reconfortante din punct de vedere material si suficient de solicitante din punct de vedere muscular si osteopatic "munca de jos" ar insemna, dupa o personala si umila parere, o neplacuta calcare pe bombeurile multora dintre cei care am inceput o noua viata aici. Mai ales cand vine in acelasi timp cu o solicitare de informatii in care am impresia, din nou foarte "personala", ca ne induci in eroare in legatura cu varsta: cred ca ai doar 23 de ani dupa lejeritatea cu care dai la o parte infamul "Va rog" si perimatul "Multumesc".

   Uite o lista, nici pe departe exhaustiva!, a universitatilor canadiene: http://www.canadian-universities.net/index.html.

   Succesuri fara limitari si indubitabile!

Flaviamarele:
Va multumesc mult pentru raspuns. Evident urma sa multumesc celor ce imi raspundeau, deci nu era nevoie de ultima fraza...si cand am spus munca de jos, nu a fost in sens peiorativ, o simpla expresie care dorea sa denote alt gen de munca decat cea intelectuala, asta nu inseamna ca nu respect oamenii care presteaza astfel de munci.
Credeam ca admosfera discutiilor pe forul este una mai amicala....fara obligatoriul "va rog frumos"- care se subintelege si distantul "dumneavoastra".
Inca o data, va rog sa ma scuzati daca am folosit cuvinte care au jignit pe cineva, si va multumesc pentru promptitudine

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version