Bienvenue au Qu├ębec! Welcome to Canada! > AB, BC, MB, GNB, NF, NT, NS, NU, ON, PE, SK, YK

Vreau sa ma mut in Canada! Provincia Ontario...

(1/1)

TheHaze:
Buna ziua tuturor. Am varsta de 17 ani si in ultimul timp am stat sa ma gandesc ce vreau de la viata si intr-un final am gasit raspunsul. Inca de mic continentul american era doar un basm pentru mine, mereu doream sa l ating dar credeam ca e imposibil. Asadar si prin urmare am sa trec direct la intrebarile pe care am sa le las in acest post.


REZUMAT!


Studiez la un profil filologic si am sa fiu sincer cu voi, nu prea m-au tentat pe mine limbile straine, cel putin pana vara asta cand am inceput sa invat limba engleza, insa neavand cu cine sa o vorbesc imi e foarte greu sa retin ce invat.


Deci...

NOTA: Eu mi-as dori sa ajung in Toronto, ce locatie imi recomandati pentru a-mi fii mai usor sa ma deplasez etc. . .?

1. Anul 2017... romanii pot calatori vara vize in canada, pentru un imigrant am nevoie de o viza, care e aceasta si cat de greu se obtine?
2. In provincia Ontario am auzit ca trebuie sa sustin un asa numit test de limba in care ti se acorda un nivel, daca reusesc sa obtin nivel 1, nu am sa pot emigra acolo? Daca da, care e nivelul minim pentru a putea emigra ?
3. Un buget de 4000$ pentru o persoana conservatoare ca mine, foarte zgarcita, am sa ma pot intretine cel putin 3 luni?
4. Cat de greu gasesc un job, daca nu cunosc limba si nu am cunostiinte acolo nu am sa pot sustine interviul? cum decurg lucrurile?
5. Exista agentii care te ajuta sa emigrezi acolo (job / cazare / life insurance) ?
6. Recomandari / LifeHacks pentru a economisi banii ?
7. Care sunt lunile in care biletele de avion catre Canada sunt mai ieftine?
8. Cum sta treaba pentru a devenii rezident/cetatean canadian cu drepturi depline?


Multumesc anticipat, stiu ca oarecum acest topic e putin boring pentru voi, insa pentru mine e foarte util in a-mi structura o viziune pentru anii ce urmeaza. Salutare tuturor romanilor de succes din Canada, va sunt recunoscator.

blueice:
Hmmm.... sincer, acum cand Europa va e deshisa, nu vad de ce-ar mai vrea cineva sa se mute in Canada.
Dar ma rog, fiacre poate sa aiba motivele lui.


Nu te supara, nu ti- o spun cu rautate, implineste intai 18 ani si dupa aia mai stam de vorba.

hercule:
''Studiez la un profil filologic si am sa fiu sincer cu voi, nu prea m-au tentat pe mine limbile straine, cel putin pana vara asta cand am inceput sa invat limba engleza, insa neavand cu cine sa o vorbesc imi e foarte greu sa retin ce invat.'' - fara engleza la baza, mai bine stai acolo unde esti, decat sa vorbesti pana te dor mainile la banda canadiana...

''Asadar si prin urmare am sa trec direct la intrebarile pe care am sa le las in acest post.'' - toate raspunsurile, la toate intrebarile posibile, le gasesti aici, si numai aici, daca intelegi suficienta engleza / franceza, desigur - www.cic.gc.ca - orice altceva sunt povesti si opinii.

''Nu te supara, nu ti- o spun cu rautate, implineste intai 18 ani si dupa aia mai stam de vorba'' - 100% adevarat, multe se schimba la varsta ta, mai asteapta nitel, si pana atunci, informeaza-te (cine are informatia, stapaneste situatia - deviza SRI-ului, cat de adevarata in realitate  :laugh:)

TheHaze:
Sunt complet de acord cu voi, insa doar voiam sa mi fac o idee, e o idee de moment, poate am exagerat cand am incercat sa descriu situatia, insa dupa cum functioneaza societatea de aici gandurile de emigrare tot ma bat, nu neaparat pe taram american si sincer sa fiu cu tine sir hercule(prin acest intermediu doresc sa va salut) sunt o multime de emigranti care nu stiu 2 cuvinte in limba engleza, anul acesta am sa dau examenul de cambridge (muncesc pentru asta, meditatii, ore individuale, citesc documentare, carti in limba engleza) si nu cred ca e imposibil daca chiar iti doresti, parerea mea. Oricum multumesc de raspunsuri si pentru efortul de a ma ajuta intr-un fel sau altul. Multumesc anticipat! :D

Parerea mea despre Europa: Situatiile si disputele din momentul de fata in cadrul UE nu stau excelent, nu putem exclude o probabila cadere a acesteia, dupa care toate tarile europene care ne considera "surori" si noi pe ele, o sa aiba portile inchise la intrarea in acestea, insa dupa mine e doar o teorie care nu e prea veridica in momentul de fata.

scorpion:

--- Quote from: TheHaze on Friday 28 September 2018, 14:38:44 ---Sunt complet de acord cu voi, insa doar voiam sa mi fac o idee, e o idee de moment, poate am exagerat cand am incercat sa descriu situatia, insa dupa cum functioneaza societatea de aici gandurile de emigrare tot ma bat, nu neaparat pe taram american si sincer sa fiu cu tine sir hercule(prin acest intermediu doresc sa va salut) sunt o multime de emigranti care nu stiu 2 cuvinte in limba engleza, anul acesta am sa dau examenul de cambridge (muncesc pentru asta, meditatii, ore individuale, citesc documentare, carti in limba engleza) si nu cred ca e imposibil daca chiar iti doresti, parerea mea. Oricum multumesc de raspunsuri si pentru efortul de a ma ajuta intr-un fel sau altul. Multumesc anticipat! :D

Parerea mea despre Europa: Situatiile si disputele din momentul de fata in cadrul UE nu stau excelent, nu putem exclude o probabila cadere a acesteia, dupa care toate tarile europene care ne considera "surori" si noi pe ele, o sa aiba portile inchise la intrarea in acestea, insa dupa mine e doar o teorie care nu e prea veridica in momentul de fata.

--- End quote ---

eu stiu 3 (trei)....deci stiu

Navigation

[0] Message Index

Go to full version