Author Topic: smartphones  (Read 555 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kukaracha

• Newbie
  • *
smartphones
« on: Thursday 29 July 2010, 03:02:46 »
la capitolul smartphones ce parere aveti de Xperia X10?

si chiar merita  un aparat pe android fata de iPhone?

Offline georgica81

• Hero Member
Re: smartphones
« Reply #1 on: Thursday 29 July 2010, 04:18:11 »
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed. = GLOBAL WARMING, SWINE FLU, GOD

Offline Ronin

• Moderator
  • Hero Member
  • no master
« Reply #2 on: Thursday 29 July 2010, 09:12:39 »
la capitolul smartphones ce parere aveti de Xperia X10?

si chiar merita  un aparat pe android fata de iPhone?

Samsung Galaxy S e cel mai laudat in momentul de fata dupa Nexus One, ambele ruleaza ultimul Android 2.2, net superioare unui iCrap4. Uite aici o lista la zi cu modelele ce suporta Android 2.2 sau urmeaza sa... http://blogs.computerworld.com/16310/android_22_upgrade_list
Anyway, urmareste www.gsmarena.com pt. ultimele noutati in domeniu.

Offline Fester

• Jr. Member
  • **
  • [Scrie un text beton aici]
« Reply #3 on: Thursday 29 July 2010, 17:28:02 »
e si-un X10 Mini, mi se pare mai potrivit pt un aparat mobil decit ditamai "caramida" X10 (chiar daca-i plat)

Samsung Galaxy poate apare in Canada mai tirziu, nu-l gasesti decit de pe net si cu banii jos (600+). Parca tot mai bine un aparat disponibil de la un provider local (gen Rogers), ai o reducere, ca banii pe voce+data tot ii dai in fiecare luna. Diferenta este ca nu esti legat de contract, dar timpul trece pe neobservate

Offline georgica81

• Hero Member
« Reply #4 on: Thursday 29 July 2010, 17:33:25 »
e si-un X10 Mini, mi se pare mai potrivit pt un aparat mobil decit ditamai "caramida" X10 (chiar daca-i plat)

Samsung Galaxy poate apare in Canada mai tirziu, nu-l gasesti decit de pe net si cu banii jos (600+). Parca tot mai bine un aparat disponibil de la un provider local (gen Rogers), ai o reducere, ca banii pe voce+data tot ii dai in fiecare luna. Diferenta este ca nu esti legat de contract, dar timpul trece pe neobservate
problema stii care e? ca in cele mai multe cazuri planul de date e useless. wifi acasa, wifi la munca, iar la volan numai de butonat internetul nu cred ca iti arde. pentru micile ocazii cand esti out of town nu cred ca merita sa dai 30-40$/luna pe un plan de date.
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed. = GLOBAL WARMING, SWINE FLU, GOD

Offline Fester

• Jr. Member
  • **
« Reply #5 on: Thursday 29 July 2010, 17:48:20 »
problema stii care e? ca in cele mai multe cazuri planul de date e useless. wifi acasa, wifi la munca, iar la volan numai de butonat internetul nu cred ca iti arde. pentru micile ocazii cand esti out of town nu cred ca merita sa dai 30-40$/luna pe un plan de date.

ai dreptate daca ai acces la wifi, mie totusi mi se pare ca sint putine puncte de acces. Dar poate vrei sa browsezi in week-end cind stai la soare la iarba verde undeva departe, si mai conteaza si 3G-ul (eventual pt convorbiri long-distance prin internet)  :happy:

sigur, e oarecum un moft cu internetul peste tot, dar la 30+tx este cam echivalentul unei iesiri la bar intr-o seara, e ok

Offline georgica81

• Hero Member
« Reply #6 on: Thursday 29 July 2010, 17:51:51 »
ai dreptate daca ai acces la wifi, mie totusi mi se pare ca sint putine puncte de acces. Dar poate vrei sa browsezi in week-end cind stai la soare la iarba verde undeva departe, si mai conteaza si 3G-ul (eventual pt convorbiri long-distance prin internet)  :happy:

sigur, e oarecum un moft cu internetul peste tot, dar la 30+tx este cam echivalentul unei iesiri la bar intr-o seara, e ok
pai io vorbesc de 80-90% din timp cand ai wifi... cel putin la munca de birou cam toata lumea are wifi si acasa la fel. iar la iarba verde nu te duci sa stai sa butonezi ca un teenager abrutizat :). pentru convorbiri long distance prin 3G nu stiu daca te scoate mai ieftin decat folosind un serviciu gen nonoh (cu numar local de access si cu preturi intre moca si 5centi pentru majoritatea destinatiilor civilizate).

Offline Fester

• Jr. Member
  • **
« Reply #7 on: Thursday 29 July 2010, 18:04:03 »
eu unul n-am wifi la birou, doar acasa. Iar la job filtreaza astia tot, accesul e supravegheat si restrictionat. Si la iarba verde chiar butonez cind stau la plaja sau cu o bere linga un gratar, cred ca sint un adult abrutizat  :grin:  Long-distance-urile sint bune prin 3G pt ca vorbesc mult in week-enduri cand sint plecat aiurea pe coclauri, nici n-as sti ce numar local nonoh sa-mi iau pt zonele unde ma duc pt gratare, chestii

Offline Fester

• Jr. Member
  • **
« Reply #8 on: Thursday 29 July 2010, 18:25:35 »
si chiar merita  un aparat pe android fata de iPhone?

uite aici o comparatie intre aparatele cu 4G, cam astea-s aparatele care se vor bate pe piata in urmatorii 2-3 ani. Poate in curind va apare in Canada si HTC EVO 4G, ca iPhone 4 se lanseaza in urmatoarele zile.

http://blogs.computerworld.com/16281/iphone_4_vs_android

Offline georgica81

• Hero Member
« Reply #9 on: Thursday 29 July 2010, 18:25:51 »
eu unul n-am wifi la birou, doar acasa. Iar la job filtreaza astia tot, accesul e supravegheat si restrictionat. Si la iarba verde chiar butonez cind stau la plaja sau cu o bere linga un gratar, cred ca sint un adult abrutizat  :grin:  Long-distance-urile sint bune prin 3G pt ca vorbesc mult in week-enduri cand sint plecat aiurea pe coclauri, nici n-as sti ce numar local nonoh sa-mi iau pt zonele unde ma duc pt gratare, chestii
ie numar local cu 514...

Offline Fester

• Jr. Member
  • **
« Reply #10 on: Thursday 29 July 2010, 18:35:21 »
ie numar local cu 514...

stai ca nu ma prind. Daca iau numar cu 514 la ce-mi ajuta daca ies la un gratar prin Tremblant, Lac Brome, Sallaberry-de-Valleyfield, Cornwall, etc?

Offline georgica81

• Hero Member
« Reply #11 on: Thursday 29 July 2010, 18:46:42 »

stai ca nu ma prind. Daca iau numar cu 514 la ce-mi ajuta daca ies la un gratar prin Tremblant, Lac Brome, Sallaberry-de-Valleyfield, Cornwall, etc?
pai... suni un nr de 514, iti da ton si suni unde vrei tu pe bani putini sau moca... pentru mobilul tau este convorbire locala. acum daca esti in zona indepartata unde iti ia roaming, ti-l ia si pentru 3G anyways.

Offline Ronin

• Moderator
  • Hero Member
  • no master
« Reply #12 on: Friday 30 July 2010, 16:35:57 »
Planul de date pt. uz personal e un moft, am WiFi acasa si la munca lejer. Eu am preferat sa iau un Nexus One la 525$ decat sa dau 149$ pe X10 la Rogers plus 3 ani de contract la planul de date, minim era 15$ pe luna extra la planul de voce, adica in 3 ani alti 540$. Ajungea X10 sa ma coste 690$ fara taxe plus eram legat de glie cu Rogers alti 3 ani.
Dar pt multi e mai usor si mai comod sa cumpere de la provideri, as astepta totusi un Samsung Galaxy S sau un model ce suporta Android 2.2.

Offline tornado

• Hero Member
    • "Sunt inofensiv da' gandu' meu e criminal"
« Reply #13 on: Saturday 31 July 2010, 19:54:01 »
Inca o saptamana Ronine si il aduce Bellul la vreo 550 + tx sau il iei din US la 499 ssi mai dai vreo 20 pe decodare.

Offline Ronin

• Moderator
  • Hero Member
  • no master
« Reply #14 on: Saturday 31 July 2010, 20:58:09 »
Inca o saptamana Ronine si il aduce Bellul la vreo 550 + tx sau il iei din US la 499 ssi mai dai vreo 20 pe decodare.
Eu nu mai am nevoie man, am Nexus One, l-am luat sa-l testez si sa vad ce ii poate pielea. Android 2.2 este net superior lui OS4, am Flash 10.1 deci vad orice site cu filme gen 220.ro sau trilulilu.ro, rezolutie maxima 720p, am miniOpera, am multitasking, am Exchange ActiveSync, am voice 2 SMS, ruleaza mai orice film si mp3, nu am nevoie de iTunes bullshit ca sa fac sync la fisiere, devine hot-spot pt. max 8 clienti, etc. Ca sa nu mai spun ca nu are nici o problema de semnal sau cu senzorul de proximitate, pot sa-i upgradezi cardul sD pana la 32Gb iar bateria daca iti face probleme o poti schimba. Si cel mai cool, e necodat, merge pe orice retea fara probleme.
M-am jucat cu el, acum l-am dat fratelui sa-l foloseasca, eu raman cu BB-ul de business. ;)
« Last Edit: Saturday 31 July 2010, 21:03:14 by Ronin »