Author Topic: Laptopuri!  (Read 22107 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Nico_Montreal

• Hero Member
Rãspuns: Laptopuri!
« Reply #80 on: Tuesday 05 June 2007, 17:32:37 »
cred c-ai trecut prin experiente traumatizante cu Dell-urile tale anterioare!  ;D

cum naiba sa se indoaie plasticul cand tastezi?  ???

well, am exagerat, desigur... vroiam sa spun ca ThinkPad are o carcasa f. robusta (metal invelit intr-o pelicula subtire si catifelata de cauciuc)

Offline griga

• new users
« Reply #81 on: Tuesday 01 January 2008, 14:50:21 »
La multi ani!
Ce parere aveti de un laptop HP tx1314ca ? Care ar fi limitele/problemele lui? Multumesc mult!

Offline nicuprietenos

• Hero Member
« Reply #82 on: Tuesday 01 January 2008, 18:46:50 »
parerea mea despre HP e proasta, daca vrei un laptop convertibil in tableta, ecran tactil, tocmai bun pentru prezentari si cursuri (poate esti profesor) cauta Toshiba.

intrebare:

Eee -ul ala de la asus e bun pt un copil de 7 ani sau e frectie, fiindca nu o sa fie multumit de ecran ca-i prea mic sau de touchpad?
Pe unde se gaseste la preturi mai convenabile (in sensul ca la 600$ iei un laptop adevarat, asa ca 2-3 sute) ?
« Last Edit: Tuesday 01 January 2008, 18:52:54 by nicuprietenos »
Be the person your dog thinks you are.

Offline griga

• new users
« Reply #83 on: Wednesday 02 January 2008, 11:51:10 »
OFFF!
Despre Toshiba numai pareri bune am auzit si in 2005 mi-am cumparat unul dintre cele mai tari pe piata in acel moment (Toshiba Satellite A70) si...surpriza, dupa un an si jumate a inceput sa-mi faca mari probleme. Se inchidea singur, brusc, fara avertisment si fara sa salveze datele ce rulau in acel moment. Aveam garantie prelungita de doi ani si dupa prima reparatie considerata majora, la fiecare luna trebuia sa-l duc la reparat...Mai cunosc doua familii care au avut exact acelasi gen de problema cu laptop-ul lor Toshiba. Acum nu vreau sa mai aud de firma aceasta! Nu sunt fiabile (parerea mea), in ciuda a ceea ce se spune.
Din contra, HP-urile le-am vazut peste tot: prin marile firme, prin universitatile din Montréal si pe la persoane care lucreaza toata ziua pe laptop...si, din spusele lor nu au probleme.
Ceea ce as vrea sa cunosc este parerea voastra despre punctele slabe ale unui HP TX1314, va rog. Cunoasteti ceva din problemele posibile? In review-uri este cotat cu 4/5 in general...

Daca nu m-as orienta catre acesta as lua un IBM.

Multumesc mult!

Offline tornado

• Hero Member
    • "Sunt inofensiv da' gandu' meu e criminal"
« Reply #84 on: Wednesday 02 January 2008, 22:19:29 »
 www.lenovo.com/ca

Au reduceri chiar acum !!!
no solo son palabras que se dicen al azar,
por un momento y sin pensar.
Son esas otras cosas que se sienten sin

Offline griga

• new users
« Reply #85 on: Thursday 03 January 2008, 11:31:26 »
Multumesc Tornado.

Offline karma

• Sr. Member
« Reply #86 on: Sunday 20 January 2008, 15:07:13 »
parerea mea despre HP e proasta, daca vrei un laptop convertibil in tableta, ecran tactil, tocmai bun pentru prezentari si cursuri (poate esti profesor) cauta Toshiba.

nici eu nu am auzit niciodata laude la adresa hp

daca cineva are nevoie de un portabil pe care-l poate arunca zilnic pe jos fara sa pateasca nimic:

http://catalog2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/ModelDetail?displayTab=O&storeId=11201&catalogId=13051&itemId=100537&catGroupId=12871&surfModel=Toughbook-30

Mi-as dori sa fiu si eu ignorant ca tine, dar din pacate nu am norocul.

Offline portocala

• Hero Member
  • ich will
    • flickr.com/portocala
Răspuns: Laptopuri!
« Reply #87 on: Wednesday 17 December 2008, 15:07:19 »
so, din ianuarie nu s-a mai intamplat nimic nou cu laptopurile

cum vi se pare Acer 15.6" Intel Pentium Dual-Core T3200 2.0GHz Laptop?
nu tre sa joace nimic special, nu tre sa faca nimic iesit din comun, da nici sa nu poa sa duca internet exploreru de anu viitor
din calidor

Offline Gilgamesh

• Full Member
« Reply #88 on: Wednesday 17 December 2008, 17:27:06 »
so, din ianuarie nu s-a mai intamplat nimic nou cu laptopurile

cum vi se pare Acer 15.6" Intel Pentium Dual-Core T3200 2.0GHz Laptop?
nu tre sa joace nimic special, nu tre sa faca nimic iesit din comun, da nici sa nu poa sa duca internet exploreru de anu viitor

Mai pune 150$ si ia-l pe asta. Parerea mea.
Give a man a fish and he will be back for more. Slap him with a fish and he will go away forever.

Offline portocala

• Hero Member
  • ich will
    • flickr.com/portocala
« Reply #89 on: Wednesday 17 December 2008, 19:25:09 »
Mai pune 150$ si ia-l pe asta. Parerea mea.
da, ma gandeam si io la unu mai mare, da nu stiu daca o sa fie folosit pentru diferenta aia de bani. sa vad daca prind vreo reducere
din calidor

Offline gaby

• new users
« Reply #90 on: Sunday 21 December 2008, 14:25:17 »

Offline Rufus

• Hero Member
"Aquilla non capit muscas"

Offline gaby

• new users
« Reply #92 on: Monday 22 December 2008, 20:51:35 »
eu zic ca da
merci rufus, am sa ma orientez spre asta daca nu gasesc altceva comparabil ca raport performante/pret, ideal ar fi ceva pina in 500$ inainte de taxe

Offline Rufus

• Hero Member
« Reply #93 on: Tuesday 23 December 2008, 08:38:45 »
merci rufus, am sa ma orientez spre asta daca nu gasesc altceva comparabil ca raport performante/pret, ideal ar fi ceva pina in 500$ inainte de taxe

pretul de acum este cel normal, daca mai astepti putin poate mai prinzi o reducere de vreo 50-100$

multe dealuri bune sunt dupa Anul Nou, la inceputul lui ianuarie
"Aquilla non capit muscas"

Offline Ronin

• Moderator
  • Hero Member
  • no master
« Reply #94 on: Tuesday 23 December 2008, 14:41:16 »
ce parere aveti de asta, se merita?
http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0665000FS10112444&catid=
Singura chestie deranajanta e ca are grafica de duzina de la Intel si nu un chipset dedicat de la Ati sau nVidia.
Oricum un model usor demodat, eu unul ti-as recomanda sa mai astepti, abia au aparut noi procesoare, noi memorii, sunt multe schimbari care au loc, modelul asta in 3-4 luni e posibil sa ajunga la 499$.

Online cristav

• Full Member
« Reply #95 on: Tuesday 21 April 2009, 05:15:21 »
Vad ca jucarelele astea de mini laptopuri au ajuns pe la preturi rezonabile.
Voi ce parere aveti, intre astea 2 ce-ati alege?
Lenovo IdeaPad S10e  https://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/webca/LenovoPortal/en_CA/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=E17682FD261343539B6574894A9B5D41
si Dell Inspiron Mini 10
http://www1.ca.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop-inspiron-10?c=ca&cs=cadhs1&l=en&ref=lthp&s=dhs
La prima vedere diferenta intre ele e la ecran. Din pacate nu prea am unde sa le vad inainte pe nici unul.

Massther Clinic - Massage therapy

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #96 on: Monday 27 April 2009, 15:41:33 »
nu inteleg ceva. Maximus parca si-a luat o jucarie de asta :

http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?sku_id=0665000FS10117645&catid=27003&logon=&langid=EN

netbook. 300 cad +tax (intel atom plus windows xp) Dupa ce l-a curat de garbage duduie, video, webcam ,wifi, 1gb /80gb

acum citesc articolul asta :

http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE53N59920090424

unde vorbeste de niste jucarii cu procesoare arm, linux, ceva pentru internet. La 300-400us$
sincer care e cioaca, cine ar cumpara, oriciti ar uri pe Microsoft, o jucarie care e clar inseamna probleme de compatibilitate, pentru majoritatea aplicatiilor la care s-ar gindi cineva sa puna, legitime sau nu.

Online cristav

• Full Member
« Reply #97 on: Monday 27 April 2009, 16:47:19 »
unde vorbeste de niste jucarii cu procesoare arm, linux, ceva pentru internet. La 300-400us$
sincer care e cioaca, cine ar cumpara, oriciti ar uri pe Microsoft, o jucarie care e clar inseamna probleme de compatibilitate, pentru majoritatea aplicatiilor la care s-ar gindi cineva sa puna, legitime sau nu.
astea pe la 400$ nu-s chiar ca cel din primul tau exemplu. alea au fost prima generatie, cele cu SSD minuscul de numai 8G. tot ce se invarte acuma pe la suma de 400$ au deja HD de 2.5 la 160G si in general sunt la 10" ecranul. Practic tot ce le lipseste fata de un laptop clasic (dar slab, e drept) e DVDul pe care n-au mai avut loc unde sa-l bage.
Intrebi cine ar cumpara.
Eu exact unul pe care sa pot instala Linux caut si asta a fost un motiv pentru care primele 2 au "sarit" din schema. Lenovo are nus' stiu ce functie de recovery si din ce-am gasit pe net trebuie sa faci o groaza de artificii ca sa-i rescrii GRUBul etc (si nici nu l-am gasit fizic pe undeva pe aproape sa ma joc pe el) iar la Dellul ala se plange lumea ca ar fi ciudat mousepadul.
HPul mini mi-a placut iarasi dar are BIOSul "incuiat" nu poti schimba nimic, sa si-l tina.
Pana la urma m-am decis la asta
http://www.bestbuy.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0926INGFS10119939&catid=27036
l-am testat la ei in magazin, se poate intra in BIOS si boota Linuxul de pe USB, DVD extern sau retea exact ca la un desktop clasic. A vazut toate componentele din prima, in modul live e drept ca nu i-am stricat lui ala jucarica de pe raft, dar din ce am citit pe forumuri si instalat nu ridica nici o problema.
La ce incompatibilitati te referi tu?
E o scula doar pentru surfat net, email , eventual ceva filme si videochat si pe care s-o pot cara usor dupa mine (practic testul suprem e sa incapa intr-o poseta  8) ) Pentru toate astea vine cu aplicatii care merg fara probleme "out of the box", de unde incompatibilitati?
Singura chestie mai complexa e integrarea intr-o retea cu win, unde trebuie sa te pricepi cat de cat ca sa-l configurezi dar in cazul dat de tine daca vine preincarcat de fabricant se vor ocupa ei de treaba asta (vezi cazul Novell cu SLED)
In plus mai mult de 50% din timp il va folosi copilul, al carui desktop a fost ultimul pe care l-am trecut pe linux. S-a strambat la inceput dar si eu ma saturasem sa reinstalez la saptamana pentru ca-l gaseam colcaind de virusi.
Pe asta la procesorul lui si 1G RAM nici vorba sa-l mai incarci cu antivirus, antispyware etc.
Deci Linux sau nimic  :laugh:
Referitor la alea cu ARM mie asa la o prima citire imi pare ca avantajul major al lor ar fii in primul rand eficienta. La capitolul asta toate cele cu Atom sufera. Chiar si de bateriile cu 6 celule se plange lumea ca au autonomia prea mica 2-3 ore max. Oricum pana-l scot mai e.

Offline Miramax

• new users
« Reply #98 on: Monday 27 April 2009, 22:25:55 »
sistem de exploatare Android...n-am auzit inca, despre ce-i vorba? 
http://www.canoe.com/techno/nouvelles/archives/2009/04/20090427-164011.html

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #99 on: Tuesday 28 April 2009, 09:05:32 »
astea pe la 400$ nu-s chiar ca cel din primul tau exemplu. alea au fost prima generatie, cele cu SSD minuscul de numai 8G. tot ce se invarte acuma pe la suma de 400$ au deja HD de 2.5 la 160G si in general sunt la 10" ecranul. Practic tot ce le lipseste fata de un laptop clasic (dar slab, e drept) e DVDul pe care n-au mai avut loc unde sa-l bage.
Intrebi cine ar cumpara.
Eu exact unul pe care sa pot instala Linux caut si asta a fost un motiv pentru care primele 2 au "sarit" din schema. Lenovo are nus' stiu ce functie de recovery si din ce-am gasit pe net trebuie sa faci o groaza de artificii ca sa-i rescrii GRUBul etc (si nici nu l-am gasit fizic pe undeva pe aproape sa ma joc pe el) iar la Dellul ala se plange lumea ca ar fi ciudat mousepadul.
HPul mini mi-a placut iarasi dar are BIOSul "incuiat" nu poti schimba nimic, sa si-l tina.
Pana la urma m-am decis la asta
http://www.bestbuy.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0926INGFS10119939&catid=27036
l-am testat la ei in magazin, se poate intra in BIOS si boota Linuxul de pe USB, DVD extern sau retea exact ca la un desktop clasic. A vazut toate componentele din prima, in modul live e drept ca nu i-am stricat lui ala jucarica de pe raft, dar din ce am citit pe forumuri si instalat nu ridica nici o problema.
La ce incompatibilitati te referi tu?
E o scula doar pentru surfat net, email , eventual ceva filme si videochat si pe care s-o pot cara usor dupa mine (practic testul suprem e sa incapa intr-o poseta  8) ) Pentru toate astea vine cu aplicatii care merg fara probleme "out of the box", de unde incompatibilitati?
Singura chestie mai complexa e integrarea intr-o retea cu win, unde trebuie sa te pricepi cat de cat ca sa-l configurezi dar in cazul dat de tine daca vine preincarcat de fabricant se vor ocupa ei de treaba asta (vezi cazul Novell cu SLED)
In plus mai mult de 50% din timp il va folosi copilul, al carui desktop a fost ultimul pe care l-am trecut pe linux. S-a strambat la inceput dar si eu ma saturasem sa reinstalez la saptamana pentru ca-l gaseam colcaind de virusi.
Pe asta la procesorul lui si 1G RAM nici vorba sa-l mai incarci cu antivirus, antispyware etc.
Deci Linux sau nimic  :laugh:
Referitor la alea cu ARM mie asa la o prima citire imi pare ca avantajul major al lor ar fii in primul rand eficienta. La capitolul asta toate cele cu Atom sufera. Chiar si de bateriile cu 6 celule se plange lumea ca au autonomia prea mica 2-3 ore max. Oricum pana-l scot mai e.

mi-ar place sa intervina acum Maximus, poate chiar de pe el, ca am inteles ca are si antispyware si tot tacimul si merge brici. Deci de incompatibilitati de astea vorbeam eu, windows.
si mai vorbeam ca si chiar cu avantajul asta, de a avea posibilitatea de a instala linuxul, nu vad de ce ar costa tot la fel si sa fie prezentat ca mult mai ieftin.

ca mie, la 350 cad sa zicem cu 160 de gb , 1 gb de ram, video mai mult decit decent (se poate lega la un ecran extern) xp home.....