Author Topic: Intrebare despre Anonymizer Anonymous Surfing pe Internet  (Read 522 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Roger

  • new users
  • Posts: 156
Intrebare despre Anonymizer Anonymous Surfing pe Internet
« on: Monday 02 July 2007, 21:29:54 »
Am cumparat programul Anonymizer care precizeaza, citez: "Ascunde urmele pe Internet si previne ca pradatorii online sa obtina accesul la identitatea utilizatorului in timp ce esti conectat la internet. Te apara de phishing si pharming scams care incearca sa-ti fure numerele de cont bancar."
Dar observ la instalare ca urmeaza sa fiu conectat la reteaua Anonymizer. Intrebarea mea este daca nu cumva devenind astfel "anomim" pentru hackeri, voi fi mai putin anonim sau vulnerabil in reteaua Anonymizer, fata de angajatii lor, de exemplu.
De asemenea am instalat partea de anti-spyware a programului care s-a dovedit extrem de slaba. A detectat numai cookies, in timp ce am avut pe calculator si alte programe spyware detectate de mine cu ajutorul altui program.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Offline ursutm1

  • Full Member
  • ***
  • Location: Montreal
  • Posts: 1.391
Rãspuns: Intrebare despre Anonymizer Anonymous Surfing pe Internet
« Reply #1 on: Thursday 05 July 2007, 14:21:45 »
hmmm...nu prea sti multe despre un calculator si nici despre relete, nu? Avea Tanenbaum o biblie numa buna pentru incepatori, tradusa si in romana (Retele de Calculatoare).
Anonymizer-urile astea is un mare bulls#it. Ca sa-ti dai seama de ce, ar fi misto sa citesti capitolele de impachetare/incapsulare din cartea respectiva.
Ideea e ca tu trimiti o cerere de fiecare data cand dai un click sau introduci un URL. Cererea asta nu poti s-o semnezi anonima pentru ca nu stie unde sa se intoarca raspunsul.
Se pot face inlocuiri & shit, insa e destul de dificil si nu face altceva decat sa adune toata informatia despre tine intr-un singur loc. Adica o informatie despre obiceiurile tale, ce site-uri vizitezi, ce parole ai, etc, e stocata toata pe serverele alora. Asa hackerii stiu unde sa-si concentreze focul, and believe me, nici un server/soft nu rezista la atacurile sustinute a ceva "profesionisti".
Gandeste-te cat de atractiv poate sa fie un asemenea loc pentru hackeri. Hai sa fac o descriere mai "poetica": decat sa alerge pe camp din floare-n floare si sa stranga cate-o picatura de ceva, Anonymizer le ofera pe tava un stup gata plin. Ei tre doar sa-l sparga. Si crede-ma, nu le tre 2 cicluri de Luna sa o faca :)
Death is caused by swallowing small amounts of saliva over a long period of time.
I have as much authority as the Pope, I just don't have as many people who believe it.
RIP - George Carlin

Offline Roger

  • new users
  • Posts: 156
Rãspuns: Intrebare despre Anonymizer Anonymous Surfing pe Internet
« Reply #2 on: Thursday 05 July 2007, 21:25:43 »
Iti multumesc foarte mult pentru raspuns. M-am decis acum sa nu-l instalez.
Mai mentionez ca, de exemplu, un program cu aceeasi functie precum Norton are un pret destul de ridicat.