Cand o sa apara finalul, ori raman pe 2003 ori trec pe OpenOffice. Clar.
cine scrie şi altceva decât CV-uri şi liste de cheltuieli, e bine să rămână la Office.
şi eu am vrut să trec la OpenOffice, dar are o sumedenie de lipsuri, cel puţin în privinţa editorului de text (Writer).
eu am folosit vreo 10 suite de birotică şi editoare de text, altele decât Office, dar nimic nu m-a mulţumit:
- Winword este SINGURUL editor de text care lucrează cum trebuie cu stilurile
- Winword este singurul care lucrează bine cu listele (configurare mult mai amănunţită şi mai facilă decât în Writer, WordPerfect, AbiWord etc.)
- Winword este singurul în care poţi insera cu uşurinţă câmpuri de toate felurile
- Winword este singurul care gestionează bine distanţările (OpenOffice Writer e cumplit din acest pdv)
- Powerpoint are opţiuni pentru diferitele obiecte pe care celelalte programe nu le au (programul lui Corel, Presentation, este chiar penibil în acest sens)
- Winword lucrează cu dicţionarele mult mai bine decât concurenţa (mă refer atât la comoditate, cât şi la uşurinţa instalării şi, mai ales, la existenţa lor)
- Winword este singurul în care poţi specifica (detaliat) anumite atribute ale ramelor şi celulelor tabelelor
- multe editoare "crapă" la deschiderea unor fişiere vechi, formatate aiurea
- multe editoare depind de imprimanta instalată - la deschiderea fişierelor pe un alt calculator trebuie să aştepţi minute întregi (vorbesc de documente de 3-4 sute de pagini) până sunt afişate
- componentele Office sunt mult mai ergonomice (nu mă refer la faptul că sunt obişnuit cu meniurile, ci la conţinutul lor, cu precădere a celor contextuale)
ş.a.m.d.
pentru redactarea în mod profesionist, Winword este, de departe, cea mai bună alegere.
pentru redactarea de texte simple, tot Winword, din motive ergonomice.
în plus, multe documente trebuie deschise şi pe alte computere, unde există doar Office