Author Topic: 220  (Read 2545 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zxm_patrick&

  • new users
  • Location: Still in this country
  • Posts: 9
220
« on: Wednesday 18 August 2004, 05:16:15 »
Canadienii astia au 110V cu priza din aia micuta nu?!
Daca imi iau adaptor pentru stecher si sursa calculatorului are comutator 110/220, nu ar trebui sa am probleme, nu?
Din ce am rasfoit, am vazut ca sunt cam scumpe calculatoarele pe-acolo!
 Multumesc!


Offline norocel1962

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Laval
  • Posts: 12.593
220
« Reply #1 on: Wednesday 18 August 2004, 09:40:17 »
Chestia asta cu "scump" e tare relativa. De fapt, totul se reduce la puterea de cumparare. Daca te gandesti ca in Canada un calculator decent costa, sa spunem, 1.000 de dolari, atunci pare scump.  Pe partea cealalta, in Romania cu 25.000.000 lei nu stiu daca acum iti poti cumpara o configuratie mai buna decat ai putea cumpara in Canada cu 1.000 de dolari. Dar daca te gandesti ca in Canada iti poti cumpara un calculator bun cu leafa pe 1 luna (din care mai platesti si alte hangarale pe langa), parca nu mai e asa de scump. Din punct de vedere constructiv, al sigurantei si al fiabilitatii, sursele europene (chiar daca si ele "made in China sau PRC"), se pare, ca sunt mai bune (mi-a explicat un prieten priceput ceva cu "izolarea galvanica"). Daca ai o sursa din asta poti s-o aduci, caci aici conteaza fiecare banut economisit. Cunosc vreo cateva cazuri de oameni care au venit cu componentele PC-ului de acasa si aici si-au cumparat monitor, sursa si "cutie". O sa-i intreb cat au costat.

Eu am adus doar hard-ul, am gasit sau/si am primit vreo 5 PC-uri (din protoistoria informaticii la domiciliu), din 3 am reusit sa "fac" unul si acuma se lucreaza la al doilea. Ca sa se bucure "prietenii", monitoarele (4) sunt de la "gunoaie". Am mai gasit si altele dar erau analogice.

Pentru cumparat exista locuri si...locuri. De exemplu, eu "am descoperit" abia acum niste magazine, cred ca se incadreaza in categoria "case de amanet", unde poti gasi lucruri bune la preturi suficient de permisive. M-am imprietenit (la o bere, ceea ce demonstreaza vocatia sociala a berariei !) cu un tip (rocker chebecos, pericol public !) care lucreaza la una din pravaliile astea si astept sa ma anunte cand o avea un calculator mai ca lumea (aveau dreptate cei care sustineau ca SI AICI conteaza foarte mult relatiile...). Dezavantajul la pravalii de tipul asta este ca nu ai nici un fel de garantie a produsului. Avantajul este ca poti sa-l incerci.
„Nu sunt deștept, dar când privesc în jur prind curaj.” Ion Creangă

Offline bodo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 877
220
« Reply #2 on: Wednesday 18 August 2004, 10:19:53 »
Quote from: norocel1962
...... Daca te gandesti ca in Canada un calculator decent costa, sa spunem, 1.000 de dolari, atunci pare scump.  ........


Spune-mi si mie, ce configuratie poti sa-ti iei la 1000 de para si de unde. Ca am fost la FutureShop si m-a durut mintea.. Alea pe care pusesem eu ochii erau de al 1200 in sus, fara monitor si tastatura.

Si daca tot suntem la partea tehnica. Ce camera video mi-ai recomanda ? Pana in 800 de para, si de unde ? As vrea sa aiba si capacitatea de a pune filmul pe calculator...

Am gasit ceva fainut, la Dumoulin, ca au oferte speciale zilele astea, dar mi-au spus ca daca nu-mi iau si FireWire, nu pot face nici o branza..


Offline nicuprietenos

  • Hero Member
  • *****
  • Location: loco
  • Posts: 9.539
220
« Reply #3 on: Wednesday 18 August 2004, 10:47:39 »
marfa buna la Dumoulin, daca ai bani desigur. Daca iti iei placa Firewire vezi ca sunt unele care au pe ele o interfata pentru a conecta un hardisk, pe langa cele 4 ide clasice. Placile astea sunt cica cele mai bune pentru editari de filme si alte chestii.
Be the person your dog thinks you are.

Offline mihaimont

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7.099
220
« Reply #4 on: Wednesday 18 August 2004, 10:51:38 »
Si sursele ce se vind in canada sint foarte bune, totul se rezuma la citi bani vrei sa dai pe ea. Daca vorbesti de o sursa luata cu 5-10$ atunci cu siguranta e proasta. Dar incearca un Antech true power si vei vedea ce inseamna sursa de calitate. Problema e ca e scumpa...si nu gasesti asa ceva in magazinele gen "case de amanet".
Btw... O sursa defecta iti poate arde celelalte componente in mai putin de o secunda...


Cauti configuratii de aprox 1000:
uite aici o oferta:
Boitier ALPHA 602 ALPHA MID TOWER CASE
Alimentation Péripherique integré.
Carte mère ASUS A7N8X-VM/400 : Chipset NForce2, Socket A VID
Processeur AMD Athlon BARTON 2500+ 333F 1.83 BOX
Mémoire CRUCIAL 256MB PC3200
Carte Video Péripherique integré.
Disque Dur WESTERN DIGITAL 40GB 7200RPM ATA100 8MB 8.9MS
Lecteur Optique 2 LITEON 52X COMBO NOIR OEM  (52X32X52X CDRW / 16X DVD)
Lecteur 1.44 PANASONIC Lecteur de disquette 1.44MB BEIGE
Carte Son Péripherique integré.
Carte Réseau Péripherique integré.
Clavier COMPAQ Clavier 105 touches COMPAQ bilingue internet beige
Souris LOGITECH Click!™ Optical Mouse
Garantie Garantie limitée 2 ans
 
totul costa 597. Ce poti face e sa vorbesit cu ei pentru a modifica configuratia la ceva cu placa vidoe separata si sa mai pui 250m memorie. Cred ca vei iesi sub 1000.
Oferta este de la http://www.cipc-info.com/ vezi rubrica sisteme familiar AMD.
Eu am cumparat de la ei componente, sint oameni seriosi si stiu ce fac.

p.s placile de baza (noi) au integrate pe ele firewire
Mama prostilor e mereu gravida.


Offline bodo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 877
220
« Reply #5 on: Wednesday 18 August 2004, 10:52:17 »
Quote from: nicuprietenos
Daca iti iei placa Firewire vezi ca sunt unele care au pe ele o interfata pentru a conecta un hardisk, pe langa cele 4 ide clasice. Placile astea sunt cica cele mai bune pentru editari de filme si alte chestii.


Pai d-aia vreau sa-mi iau, da' mai stau oleaca, ca inca n-am calculator. Acasa am un laptop obosit si m-a mancat in c..r sa-i pun windows XP si alte alea si acu' trage saracu de zici ca acusi isi da duhu. Da' ca sa intru pe forum cu el, e bun !

Offline mihai_cotovanu

  • new users
  • Location: Sherbrooke, Qc. Canada
  • Posts: 390
220
« Reply #6 on: Wednesday 18 August 2004, 13:57:51 »
Sursele vechi aveau un comutator 110-220, dar de cele mai multe ori , partea de 110 nu era activa, in sensul ca (,) chinezu' nu mai planta si restul de piese pentru ca era sigur ca sursa merge in Europa, butonul fiind doar de design...
Mai nou a aparut o alta generatie de surse in comutatie la care nu conteaza ce au la intrare (de la 85 la 270V, 50-60Hz), au practic un un tranzistor comutator ce lucreaza mai repede ( la 110) sau mai incet (la 220) pe asa numitul transformator cu izolatie galvanica. De obicei aceste surse sunt  acum peste tot in lume, nimeni nu mai proiecteaza surse separat pentru Europa si separat penru America.
E important fiecare ban adus aici, si daca Pc-ul e ok atunci merita bagat in sacosa.Daca sursa este numai de 220 ai trei variante dintre care doua  aberante:
1. O lasi in Romania, nu merita sa care cateva kile degeaba,
2. Folosesti un transformator 110/220 , dar la valoarea 200W cat are o sursa medie de PC e mare si scump,
3. Folosesti 220 cu o  mica inginerie. In principiu si in casele canadiene "vin" 220V(care de fapt sunt 240 de ceva timp) dar numai pentru consumatorii mari gen aragaz electric, uscatoarea de rufe de la baie si mai noi plintele electrice si boilerul de apa calda. Cine vrea detalii despre "instalatie" ii pot spune "ce si cum" , am scris si pe forumul vecin la un subiect asemanator.

In concluzie iti cumperi o sursa de aici fie noua fie iti iei un jaf de pc cu sursa ok

Sfat, daca te uti la sursa de PC, arunca un ochi si la monitor daca este dual!


Mihai
Nu trebuie sa fii trist ca n-ai fost remarcat. Fii trist ca n-ai facut nimic remarcabil.

I Translate it