Author Topic: vorbe-n vant  (Read 114318 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Rufus

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Schloss Adler
  • Posts: 28.719
Re: vorbe-n vant
« Reply #1560 on: Thursday 26 March 2020, 08:28:32 »


...Sa ne vedeam in lumea de apoi

eu va astept pe toti aici care va reincarnati, sa stiti

ceilalti care mergeti la ambrozie have fun desi pare super boring
« Last Edit: Thursday 26 March 2020, 08:29:40 by Rufus »
"Aquilla non capit muscas"


Offline christianT

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Montreal
  • Posts: 7.387
Re: vorbe-n vant
« Reply #1561 on: Thursday 26 March 2020, 11:05:19 »
Jospeh Haydn, mare compozitor austriac, autorul imnului Germaniei, considerat alaturi de Mozart si Beethoven ca facand parte din Sfanta Treima a muzicii clasice germanice.
Cati stiu insa dintre voi ca Joseph Haydn a compus o simfonie, cunoscuta sub numele Simfonia de Adio 9 (nr.45), unica in felul ei, unde muzicienii se retrag unul cate unul pe masura ce muzica umple spatiul cu universul sonor specific muzicii lui Haydn. Talcul acestei simfonii tzine de un fapt real. Cica Haydn era cu un printz maghiar la un castel, vizita printzului maghiar se prelungise mai mult iar membrii orchestrei doreau sa plece spre casele lor. Si atunci Haydn a gasit aceasta smecherie, printzul maghiar asista in premiera la aceasta simfonie, iar membrii orchestrei paraseau incet incet scena, pentru ca in final sa mai ramana doar 2 viori.
Asa si pe forumul asta, incet incet se vor retraga mai toti, ramanand in final doar cativa care vor mai posta pe aici din inertie, parca povestind posteritatii ca A fost odata "quebec.ro".


De veti avea curiozitatea sa urmariti aceasta simfonie in interpretarea unei orchestre poloneze, veti vedea cum incet, toti membrii orchestrei parasesc scena, chiar si dirijorul, in final aplauzele le primesc 2 interprete de la vioara. Foarte frumos, frumoasa muzica... Toti membrii acestei orchestre sunt tineri si frumosi, intocmai cum eram si noi atunci cand am ajuns in Canada sau cand am inceput sa postam pe forumul asta. Si vom pleca, multi au si plecat, atati cati am mai ramas, fara sa asteptam aplauzele finale.


Simfonia de Adio, vizionare placuta:
https://www.youtube.com/watch?v=guFtLJjRuz4
“Plus je connais les hommes, plus j’admire les chiens.”