asa cum pe vremuri calugarii catolici tineau pe masa un un craniu uman, ca sa la aduca aminte mereu ca sunt muritori,
asa si santiago pastreaza un glob pe biroul lui, sa nu uite niciodata ca va fi globalizat.
Tu de Santiago nu ai cum sa faci misto . Deraderea in care te bagi e pe proprtia ta piele si de ce .
Indiferent ce vor face viitorii globalisti , pe mine nu mai are timp sa ma afceteze . Am stiut si putut in viata sa ma urc fara sa "tai" din portia cuiva si am stiut sa rezist , daca a fost nevoie , fara sa ma plang . Am avut urcusuri care nu m-au facut sa-mi pierd caraterul unei fiinte umane , care nu m-au transformat in fiara si am avut coborasuri care nu m-au daramat , nu m-au ingenunchiat . Cand traiesc bine , ba pot sa spun chiar foarte bine , sufar pentru cele cateva miliarde de oameni care cred cu sfintenie in niste calai si nu realizeaza ca in conditii de libertate ii asteapta un Auscwitz , pe care eu nu cred ca-l mai apuc . Cand am fost la ruina , am zambit si am mers inainte , consolandu-ma cu ideea ca sunt altii care o duc si mai rau . Am avut perioade in viata cand mergeam pe strada , ma inchinam si ma intrebam :
-Doamne , de ce-mi dai asa de mult , la ce incercari vrei sa ma pui ! Asta dovedeste ca am fost realist indiferent de starea in care ma aflam . Cei care ne conduc insa , sunt lipsiti de simturi, au devenit niste masini vorbitoare care nici pentreu ei nu mai sunt instare sa gandeasca daramite pentru tine sau altii ca tine .
Nu zic ca Trump a fost un sfant dar poate ca ia sucit Dumnezeu mintile sa-l faca sa gandeasca pentru 4 ani ceva mai normal decat altii si asta ca sa ne incerce pe noi .