deci tie ti-e frica de trump ca o sa invadeze lumea... adica mai rau decat au facut-o bush sr, clinton, bush jr, obama/clinton? mie imi pare ca, din contra, retrage un pic invaziile.
Intot deuna putem avea dificultati de diagnosticare, din diverse ratiuni, mai ales politice, sa distingem falsul psihopat de realul psihopat, in
act –si atunci cand vom reusi este prea tarziu, caci actul se produce, a fost produs ; dar in
potentialitate, psihopatul se poate distinge intr-o multime probabila de caracteristici psy, dat fiind ca, spre exemplu, putem trage anumite lectii din istorie, prin analogie; tot la fel este evident ca democratia poate produce psihopati, din timp in timp ;
A ne feri de acest rezultat aleatoriu, inseamna sa aplicam metoda din pariul lui Pascal, recte la filosofia politica , vezi posturile de
positiv si negative false , Bush era si a fost capabil sa declaseze razboaie clasice,
in act - acum stim asta cu evidenta. Cu Trump este aproape la fel, doar ca el pare sa fie capabil sa declanseze un razboi nuclear- vezi reactia fata de Kim; in acest sens exista temeri, sa zicem indoieli.
Cred ca aceste indoieli sunt destul de rezonabile, fiindca nu slabesc, ci sunt in crestere; indiferent de calculul politic
actual. Cred ca societatea nu ar trebui sa-si asume acest risc , ce apare potential, perturbati fiind de calculul politic
actual .