ok, care e diferenta intre vamesi US vs. Germania?
Ca daca e sa ii compar pe cei din US cu cei din Canada, dupa activitatea de la car border, americanii sunt mult mai politicosi.
Repet, vorbim de vamesi nu paznici sau security de la fo agentie, in US le zice TSA, angajeaza redusi mintali, multi sunt handicapati fizic si mental, nu ai pretentii.
Adica ala din ghereta(vamesul) de ti-a cerut pasaportul si apoi ura si la gara din Germania a fost mai putin politicos decat cerberul cu aparat de luat amprente si camera foto din US care a pus 1001 intrebari?
Nu stiu de Germania ca nu am trecut recent pe acolo, dar in Septembrie cu pass Canadian nu m-a deranjat nimeni in Benelux, la sosire nici nu i-a pasat aluia, a pus o singura intrebare, plecati mai departe daca da unde? Am raspuns ca raman in Benelux, mersi, o zi buna.
In US se lasa la vama cu: unde, cine, cum, cand, de ce, pt. ce, da de ce, esti sigur, cu cine, cat, pana cand? si/sau combinatii... Au luat obiceiul asta tembel si canadienii, la intoarcere ii mai apuca pe unii excesul de zel sa intrebe-n luna si stele. Eh, pt. ca sunt canadieni de-ai mei imi permit sa-i iau la phula si sa raspund in 2 peri si cu multe mda-uri, se plictisesc repde si cauta pricina cu altul.
La o intrebare de genul "si la ce magazin?" dupa ce omul ti-a spus ca merge la Mall-ul X, raspunsul nu poate sa fie decat cu " yo mama's"...