Author Topic: Sa ne radem, azi Canada...  (Read 280858 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline crina-ca

 • Sr. Member
 • ****
 • Location: Montreal
 • Posts: 5.205
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4460 on: Friday 17 August 2018, 11:20:55 »


gata acum cu nativii, nu e tara lor, sunt parte din tara. cel mai bine e sa se adapteze la realitatile sec XXI.

Nu e chiar asa. Daca schilodesti pe vreunu ii platesti toata viata compensatii
Some days you're the bug and some days you're the windshield


Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.340
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4461 on: Friday 17 August 2018, 11:30:42 »
pai nu asa este? pe romani/daci i-au f***t o gramada si nu avem niciun statut special - romanii, grecii, turcii, tatarii, rusii, polonezii, ungurii, nemtii...

Bre, da' stii de ce fu asa ? Ca s-a gasit tot timpu' un românas gen ce ieczsita si p'acilea, care in loc sa puna picioru'n prag, se facea pres in fata cuceritorului ca sa-si umple propriile buzunare. De la Mihai-ncoa' si mai la vale.
« Last Edit: Friday 17 August 2018, 11:32:57 by descultz »
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4462 on: Friday 17 August 2018, 12:08:24 »
.. numai eu, si janine, si orice femeie care te contrazice  :laugh:

Janine nu e nebuna, n-am zis asta niciodata, vorbesti prostii. E simplutza, intelegere limitata si e mai veninoasa ca o vaduva neagra dar nebuna nu e.


Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4463 on: Friday 17 August 2018, 12:44:43 »
Despre mitul lui noble savage ca vad ca unii inghit propaganda oficiala cu tot cu samburi ... sa vedem ... in America pre-columbiana speranta de viata era la 28 de ani ... triburile duceau razboaie de exterminare frecvent cu vecinii, care conflicte se terminau de obicei cu moartea in chinuri a barbatilor si a copiilor de sex masculin, femeile fiind carate in semi-sclavie in satul vecin.

Dantura nativilor nu este adaptata meniului american, ei fiind aici relativ recent, de la ultima glaciatiune acuma 11,000 de ani. Se presupune ca triburile Asiei centrale care au trecut pe banchize erau pe o dieta bogata in grasimi si lapte, cum e inca traditional si-n ziua de azi in stepele Mongoliei. America si dieta de aici le-a facut prapad in gura. Si-n ziua de azi un nativ are nevoie de mai multe vizite la stomatolog sa se pastreze la fel de functional ca un 'colonist'. Asta a facut ca la vremea aia cand ajungeau pe la 30+ de ani un nativ nu mai avea mahmudele cu care sa manance si murea de inanitie. Conform ciolanelor gasite.

Inbreedingu' datorat distantelor mari si densitatii mici a populatiei, este intrecut numai de eschimosi. Lucru care afecteaza inteligenta. Nativii in medie au o inteligenta in the low 80s'. Aproape de punctul in care JBP (nu pot sa nu-l mentionez LOL) spunea ca armata americana nu admite recruti pentru ca nu e nici o munca pe care sa poata s-o faca competent.

Pe urma, cand aud vaietele cu raul facut de colonizare, ma uit ca nativul din ziua de azi trage cu pusca comod, din masina, poarta denim si nu piei infasurate si conduce 4x4, nu sania cu caini. Sunt 1000% sigur ca orice nativ intreg la cap, daca i-ai propune sa-l propulsezi in trecut, sa traiasca viata dulce a nobilului salbatec si sa renunte la sclavia asta contemporana, te-ar lua la bataie.

Scolile rezidentiale au fost cel mai bun lucru care s-a putut intampla unui copil nativ. Da, au fost si o mana de pedofili si aia trebuiesc impuscati in ureche. Au fost si pedepse fizice, desi nu cred ca mai rele decat intr-o scoala din Romania din anii 30s, sa zicem. Sau chiar 80s. Cat despre dezradacinare pentru ca stateau 8 luni pe an departe de familie, sa ma iertati. Familia ramasa avea probleme mult mai serioase. Cum ar fi sa nu moara de foame peste iarna.

Majoritatea celor care traiesc azi integrati, cu case si mortgage, cu job stabil, independenti de punga guvernului sunt cei care au trecut (ei sau parintii lor) prin residential schools. Sunt oameni normali, cu griji de oameni normali. Cei insa care au ramas in rezervatii, desi statul plateste factura pentru toate (iar tribal chief-ul baga partea leului in buzunarul propriu) din cauza de lipsa de motive pentru a se da jos din pat dimineata sunt campionii Canadei la violenta domestica, alcoolism, droguri, criminalitate (aici impart podiumul cu cei de culoare) child abuse si ce mai gasesti prin paginile Codului Penal. Plus sinucideri. E comic cand guvernul plateste bani grei sa studieze de ce se sinucid pe capete. Le fac eu economie si le spun ca traiul in rezervatie, fara nici un scop in viata, aia-i omoara. Omul are nevoie de scop in viata (inainte era o victorie cand ducea bizonul acasa, la trib, sau cand castigau un razboi contra vecinului, acuma nici astea nu mai sunt in oferta.)

Vrea cineva sa-mi spuna ca intre viata unuia din reserve e mai buna decat cea a unui ins normal, din societate? Haida, de. Asta a fost diferenta facuta de residential schools. Se putea si mai bine? Sigur. A fost o calamitate cum incearca apologetii noble savage sa pretinda? Pxla. White guilt si lipsa de informatie. Istorie reala, nu propaganda citita de pe zidurile Parlamentului.

Realitatea seaca e ca intr-un conflict intre civilizatii, cei cu IQ-ul mai mare castiga intotdeauna. Nu e coincidenta ca maorii din NZ sau aboriginalii Australiei sunt pe aceiasi treapta de capacitate intelectuala. Aboriginalii sunt chiar mai jos, pe la 70 si ceva.

Mi se cere acuma sa imi para rau ca la loteria nasterii m-am nascut cu un IQ mai mare ca altul mai ghinionist nascut in tribal reserve? Fugi pe burta.

Sa ne intelegem, nu am nici o problema cu simularea asta a dramelor si cum au fost ei chinuiti de dorul parintilor si alte lacrimogene. Eu am boala pe guvernantii care par a crede ca orice problema cu nativii se rezolva aruncand cu mai multi bani. Prost nu-i ala care cere, prost ii ala care da.
« Last Edit: Friday 17 August 2018, 12:59:47 by Agno »

Offline janine

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10.825
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4464 on: Friday 17 August 2018, 14:14:57 »

despre scoli rezidentiale https://www.thecanadianencyclopedia.ca/en/article/residential-schools/   
-------------------------


Over many decades — from the 1870s to 1996 — 150,000 aboriginal children were taken from their families and sent by the federal government to church-run schools, where many faced physical and sexual abuse.
A lawsuit against the federal government and churches resulted in a settlement that included payments to those affected and the creation in 2008 of the commission. Its job is to hold public hearings so people can tell their stories, collect records and establish a national research centre.
The commission has also established “The Missing Children Project” to assemble the names of children who died, how they died, and where they were buried.
The list of names will be contained in a registry available to the public. Murray said the exact number of deceased children will never be known
(https://nationalpost.com/news/canada/at-least-4000-aboriginal-children-died-in-residential-schools-commission-finds)

Wesley: In our community today there is lots of violence happening, and I think that has to be contributed to the residential schools. We never really had the teaching of being a parent. We become aggressive in bringing up our children, and in turn we teach our children to be aggressive.


Because of that experience, us survivors never learned how to live as a loving family because we were separate from our family. We didn't know how to love because we were never treated like a child would be treated at home. Because of the treatment we received we became violent in our growth.
(https://www.aljazeera.com/indepth/features/2015/06/canada-dark-history-abuse-residential-schools-150603063117033.html)


Offline janine

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10.825
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4465 on: Friday 17 August 2018, 14:22:24 »
Scolile rezidentiale au fost cel mai bun lucru care s-a putut intampla unui copil nativ. Da, au fost si o mana de pedofili si aia trebuiesc impuscati in ureche. Au fost si pedepse fizice, desi nu cred ca mai rele decat intr-o scoala din Romania din anii 30s, sa zicem. Sau chiar 80s.


colectivizarea a fost cel mai bun lucru care s-a intamplat in romania, si agno astfel a putut merge la studii gratis.


(dupa logica lui)

Offline janine

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10.825
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4466 on: Friday 17 August 2018, 14:30:01 »
Faza sa tot spui despre femei ca sunt nebune, irationale, isterice...


iti imaginezi cum e in casa lui? ca doar aici isi expune ideile despre munca si viata...


femeia aia cu bicicleta, fie ploaie, fie ger.. pune cumparaturile pe ghidon sau  asteapta pana vine masterul acasa sa decida daca are chef sau nu sa faca cumparaturi? si oare aproba el lista de cumparaturi? 


dar copiii? ma intreb daca merg la ceva activitati extrascolare, sau tabere?
I Translate it

Offline blueeyes

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.688
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4467 on: Friday 17 August 2018, 14:36:34 »

colectivizarea a fost cel mai bun lucru care s-a intamplat in romania, si agno astfel a putut merge la studii gratis.


... si sa se laude cu IQ-ul mai mare decat al arboriginarilor.

Ptr. ca educatia contribuie la IQ.


Offline janine

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10.825
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4468 on: Friday 17 August 2018, 15:30:44 »
E asa de tare in IQ ca noi vorbim de fapte care fac parte din istoria Canadei si el o ia pe dealuri cu dantura nativilor...

Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4469 on: Friday 17 August 2018, 16:37:39 »
Ptr. ca educatia contribuie la IQ.

Deloc. Sau intr-un procent asa mic ca nu apare pe radar. Genetica e covarsitoare, din pacate.

Google for "Minnesota Transracial Adoption Study" sau studiul gemenilor adoptati in diferite familii. Overall, e o crestere de IQ in inainte de 20 de ani in favoarea celui cu conditii mai bune urmate de o sincronizare a intelectului gemenilor in the mid 20s. Altfel zis, decalajul in favoarea celui mai norocos dispare la maturitate.

@janine: Citezi din Mein Kampf ca sa explici anti-semitismul. Not good. :)
« Last Edit: Friday 17 August 2018, 16:40:58 by Agno »

Offline bugs bunny

 • Full Member
 • ***
 • Location: la morcovi
 • Posts: 2.236
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4470 on: Friday 17 August 2018, 22:29:47 »
voi chiar va radeti pe aci sau vorbiti serios?
io chiar nu inteleg cand ii de gluma si cand ii seriopasa treaba pe topicul asta.

daca-mi explica cineva, va rog nu mai mult de trei, patru randuri ca io cam atat citesc la o postare :)
Noroc ca m-am nascut nebun altfel o luam razna.

Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4471 on: Friday 17 August 2018, 22:56:04 »
voi chiar va radeti pe aci sau vorbiti serios?
io chiar nu inteleg cand ii de gluma si cand ii seriopasa treaba pe topicul asta.

Despre ce? Topicu-i mai meandrat ca Dunarea la varsare.


Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 16.537
Pusheen the cat

Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4473 on: Saturday 18 August 2018, 00:54:56 »
Nu stiu daca costul proprietatii e asa important. Poti trai acolo cu 2000 de CAD pe luna la 2 persoane? Cat e costul asigurarii medicale in Spania? Ca daca e cat in US atunci mai bine stai acasa.

Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 16.537
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4474 on: Saturday 18 August 2018, 02:14:22 »
Poti trai cu 1000 de euro 2 persoane, si nu ai nevoie de asigurari extra ca esti cetatean european
Pusheen the cat

Online corolla

 • Hero Member
 • *****
 • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
 • Posts: 15.329
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4475 on: Saturday 18 August 2018, 08:47:23 »
Intra si bautura in mia aia de euro?
I am in perfect shape for my weight.

Massther Clinic - Massage therapy

Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 28.192
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4476 on: Saturday 18 August 2018, 09:05:43 »
Poti trai cu 1000 de euro 2 persoane, si nu ai nevoie de asigurari extra ca esti cetatean european

Mi-ai dat de gandit. Oricum, mai e mult (sper) pin-atunci.

Offline vali irlanda

 • Jr. Member
 • **
 • Location: irlanda
 • Posts: 969
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4477 on: Sunday 19 August 2018, 06:03:29 »
Intra si bautura multa, de nu poti sa duci, dar depinde daca maninci zilnic la restaurant nu ti ajunge, daca mergi doar in weekend esti ok.Ex. 3 course meal cu un pahar de vin sau cafea ,ceai etc 10 euro.O sticla de vin la restaurant 10-15 euro , la magazin 2-3 euro,o bere de la 1.2-3 la bar, la shop 07-1.2 depinde de bere. o chirie de 2 bedroom nu in Barcelona sau Madrid de la 250+, Valencia 3 bedroom 350+pe luna sa cumperi de la 20k+ in acelasi oras.

Online corolla

 • Hero Member
 • *****
 • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
 • Posts: 15.329
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4478 on: Sunday 19 August 2018, 08:33:25 »
Adevarul e ca sint obisnuit sa maninc zilnic la restaurant, nu cred ca ma pot abtine sa maninc numai in weekend.

Ti ai dracu cu barcelonele si valenciile voastre, aci si la mcdonalds daca maninci te costa mai mult de 10 euro, fara 3 feluri si pahar de vin.
I am in perfect shape for my weight.

Offline Ronin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Caribbean
 • Posts: 23.927
 • no master
Re: Sa ne radem, azi Canada...
« Reply #4479 on: Tuesday 21 August 2018, 12:04:43 »
Si iata cum pitecantropul de serviciu dovedeste inca odata ca gandeste cu gonadele si vorbeste din auzite, ca tot peizanul de mahala.

Departe de a le plange de mila la doctori (apropo, ajung usor la 400k brut pe an) dar nici nu sunt de invidiat decat de amaratzii care nu stiu sa se uite mai departe de gross income.

- Orice doctor cu practica privata are cam 2-5 milioane datorii (de la scoala, rezidentiat, deschidere practica privata). Nici nu se pune problema sa faca vreun ban serios inainte de 35 de ani, doar supravietzuire. Apoi cel putin in Ontario, singura sansa realista de a-ti deschide o practica este s-o cumperi de la un alt medic care renunta si se pensioneaza. Un cabinet de medic de familie bate usor milionul astazi, cabinetele de specialisti ajung si la 3-4 milioane, in functie de specialitate si de locatie. Rata la imprumuturile astea ajunge la 50-100000 pe an, bani dupa taxe, nedeductibili. Mai ajuta cu ceva guvernul, dar e frectie la un picior de lemn.

- Un medic specialist plateste (in functie de specializare) pana la 80000 (da, 80 de mii, pentru un obgyn) pe an cotizatii la CMPA, OMA, CMA, cotizatii care acopera si o parte din asigurarea de malpractice. Cealalata parte si-o plateste fiecare, si poate sa insemne alte zeci de mii pe an.

- Adauga impozite pe ce ramane dupa ce deduci alte cheltuieli (stii cat costa un abonament la literatura medicala de ultima ora? Nu-ti spun ca-ti da sangele pe nas) si ai sa vezi ca un medic mediu nu sare de un venit net de 100k pe an. Pare mult, dar pentru cat de greu este nu e de mirare ca tot mai multi doctori canadieni o iau catre sud.

Toate cele bune domnu' Monin, si multa, multa ruie de la Foca Sile.

EDIT: Cotizatiile sunt deductibile din impozite, restul de asigurare privata nu. La fel si abonamentele la literatura medicala, sunt deductibile, un medic plateste cam jumatate din toate astea din buzunar.
Sile iar face copy/paste, muje Foca, scoate ghiara din gat!.. iar placile zgariate.. ura pentru bugetari, pentru sirieni, pentru ..este pe cineva pe care nu ai scuipa? pentru ca-i clar ca lingi pantofii oricui ii mai bogat ca tine, si cum banul ti-i Dumnezeu, dispretuiesti pe oricine are mai putin, dar totusi, ai undeva o licarire de suflet in turbarea asta de a te ajunge cu orice chip?
mai, voi chiar in halu' ala ati trait saracia in Ro incite credeti ca musai total lumea-i ca voi de obsedata dupa bani?
se dezvaluie o realitate care n-o mai fort pe forumu asta

Adica in mintea ta de birocrata numai saracii sunt avizi dupa bani, bogatii nu? Banii nu aduc fericirea dar o cumpara, mai bine sa ii ai, hai spor la sirieni, numai 52K, hai ca pana iese din istorie Justina se poate mai mult, a plecat Abdul?
You obey, u OK!

Churchill understood the choice perfectly: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of socialism is the equal sharing of misery.”!