Author Topic: Legumele  (Read 11567 times)

anacordis and 1 Guest are viewing this topic.

Offline shugharitza

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Canada, sic!
  • Posts: 7.896
Re: Legumele
« Reply #420 on: Today at 23:01:21 »
Io am probleme serioase cu pestele lor fermentat. Imi vine asa o boratura ancestrala ori de cate ori intru intr-un magazin de profil. Si de multe ori intr-un restaurant coreean. Am invatat sa apas pedala de acceleratie cand trec pe langa unul (in State).

Pai, cine te obliga sa mananci peste fermentat?!?! Incearca reteta asta si apoi imi spui daca chiar iti displace mancarea coreeana: https://www.youtube.com/watch?v=DBPUnJSp-wM N-are sos Worchestershire si nici alta derivata de peste fermentat. Poti sa adaptezi reteta la gusturile si nasucurile romano-canadeze, inlocuind kimchi cu varza calita (fie dulce, fie murata) sau chiar cu ciuperci calite (carora le adaugi bulion sau sos de rosii) si poti renunta la noodles, dar trebuie sa-ti adaptezi cantitatea de sare si piper. Ori de cate ori fac reteta asta (sau variante adaptate), dau o forma de purcelusi la chifle. Le pun chiar si codita, urechi, iar narile de la rât le fac cu seminte de chimen. Copiii sunt innebuniti dupa ele.

  Daca nu-ti place sosul de peste fermentat, inseamna ca ai probleme si cu bucataria thailandeza si vietnameza, unde se foloseste inca si mai mult decat la coreeni. Ce zici de asta: https://www.youtube.com/watch?v=C__iyWJkjgc
Dar de pasta de ansoa, atunci?