Author Topic: Politica americana  (Read 26884 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #140 on: Thursday 04 January 2018, 23:00:35 »
ha, seamana Trump cu Churchill, ca porcu cu gasca; anyway,
 vezi ca se pune nasol cu cartelu drogurilor, asa c-o dea aia la cap ca lui Kennedy, chiar mai usor as zice 


Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 28.030
Re: Politica americana
« Reply #141 on: Thursday 04 January 2018, 23:10:54 »
cica FBI reia ancheta legata de Clinton Foundation

oare vom auzi in curand de agenti FBI care se sinucid impuscandu-se singuri in cap de mai multe ori?  :whistle:


The Justice Department has launched a new inquiry into whether the Clinton Foundation engaged in any pay-to-play politics or other illegal activities while Hillary Clinton served as Secretary of State, law enforcement officials and a witness tells The Hill.

FBI agents from Little Rock, Ark., where the Foundation was started, have taken the lead in the investigation and have interviewed at least one witness in the last month, and law enforcement officials said additional activities are expected in coming weeks

http://thehill.com/homenews/campaign/367541-fbi-launches-new-clinton-foundation-investigation
"Aquilla non capit muscas"

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #142 on: Friday 05 January 2018, 12:43:58 »
 Presedintia lui Trump mi se pare un accident de parcurs, dar destul de vatamator , as zice, si , mai ales, fiind un rezultat al respingerii establishmentului clintonist de catre masele largi. Aici se poate discuta mai mult insa. 

Dar , iata, Trump insusi este pe cale sa- si inchege un "establishment, caci fiind un om de afaceri, care a reusit in speculatia imobiliara, ar vrea sa dirijeze tara tot ca pe o companie speculativa, deci printr-o politica agresiva de rechin. Fiindca nu poate ratasa politicienii clasici la o asemenea aventura, se bazeaza si-si recruteaza consilierii de decizie din mijlocul familiei sale si din randul unor amici, cel putin,  discutabili. Drept dovada , scandalurile frecvente ce zgudiesc casa Alba. Aceste lucruri sunt inacceptabile pe planul puterii politice in stat, intr-un fel sunt neconstitutionale.

 Pe de alta parte, politica sa interna este  construita pe o gogorita publicitara – Make America great . Dar "great" in ce ? Totul este confuz ; sau "great" inseamna, mai degraba,  avantaje imediate in favoarea celor f.bogati, adica reduceri de impozite pe companii insotite de mitul producerii job-urilor. Dar ce fel de job-uri  ? Caci forta de munca ieftina – mexicanii, etc- nu vor mai avea acces in USA , ALENA este sparta, alte tratate , la fel. Prin urmare, profiturile pe termen mediu vor scadea, rechinii il vor parasi pe Trump atunci cand interesele lor se vor topi, de unde va rezulta o dezumflare economica pe termen mediu , scurgere de capitaluri in exterior, etc .
Pe politica externa, de asemenea, Trump este contradictoriu, ca sa nu zic haotic, izoleaza USA de partenerii sai traditionali, ascute conflictele pe unde se nimereste - Siria, Iran, Coreea, etc - , fara niciun avantaj pentru USA sau pt partenerii sai. Politica sa fata de Israel este irationala, deloc in folosul americanilor, cu Arabia saudita nici atit . Europa , China, Rusia , nu mai inteleg nimic, dealtfel nici americanii. Aproape  nimeni nu mai discuta cu el in mod serios. Este limpede ca Putin este déjà mai credibil  decat Trump, incat lumea va intoarce spatele USA si va avea in vedere Rusia, aceasta Rusie care nu mai este comunista si ofera o politica coerenta si stabila, ceea ce inseamna declin pentru USA . 
 


Offline Ronin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Caribbean
 • Posts: 23.865
 • no master
Re: Politica americana
« Reply #143 on: Friday 05 January 2018, 13:59:27 »
Altul care ii plange pe Americani in timp ce se freaca, cu socialismul pe spate fiind in spume de cateva decenii deja, patetic.
Amice, DOW a depasit 25.000, somajul la 4.1%, crestere economica spre 4%, 100 de corporatii au acordat bonusuri/mariri de salariu/investitii dupa tax bill, ce ne poti spune de realizarile lui Justin in 2 ani de guvernare? Ah, nimic, mai multe taxe si 100K refugiati, brava! Insa tu nu mai traiesti la Canada, dupa ce tampenii debitezi pe aici am convingerea ca ne saluti din Romania, ca de prin 2012/2011 nu ai mai dat pe aici si acum brusc ai revenit. Ehe, ai state vechi de socialist/extremist/nationalist, erai fan PQ si alti retarzi coibeci. Esti hater la tot ce tine de capitalism si US, nu o mai da cotita ca nu avem toti amnezie.
...Este limpede ca Putin este déjà mai credibil  decat Trump, incat lumea va intoarce spatele USA si va avea in vedere Rusia, aceasta Rusie care nu mai este comunista si ofera o politica coerenta si stabila, ceea ce inseamna declin pentru USA . 
Premiul Emil Bobu cu mentiunea speciala Ana Pauker pt. cel mai tembel comentariu!
Hahaha, acum e limpede, tu nici macar nu esti libtard, esti doar un Putinist spalat pe creier de Sputnik News. Sper ca ti-ai luat bilete pt. Rusia, drum bun si cale batuta!
You obey, u OK!

Churchill understood the choice perfectly: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of socialism is the equal sharing of misery.”!

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #144 on: Friday 05 January 2018, 15:25:26 »
Altul care ii plange pe Americani in timp ce se freaca, cu socialismul pe spate fiind in spume de cateva decenii deja, patetic.
Amice, DOW a depasit 25.000, somajul la 4.1%, crestere economica spre 4%, 100 de corporatii au acordat bonusuri/mariri de salariu/investitii dupa tax bill, ce ne poti spune de realizarile lui Justin in 2 ani de guvernare? Ah, nimic, mai multe taxe si 100K refugiati, brava! Insa tu nu mai traiesti la Canada, dupa ce tampenii debitezi pe aici am convingerea ca ne saluti din Romania, ca de prin 2012/2011 nu ai mai dat pe aici si acum brusc ai revenit. Ehe, ai state vechi de socialist/extremist/nationalist, erai fan PQ si alti retarzi coibeci. Esti hater la tot ce tine de capitalism si US, nu o mai da cotita ca nu avem toti amnezie.Premiul Emil Bobu cu mentiunea speciala Ana Pauker pt. cel mai tembel comentariu!
Hahaha, acum e limpede, tu nici macar nu esti libtard, esti doar un Putinist spalat pe creier de Sputnik News. Sper ca ti-ai luat bilete pt. Rusia, drum bun si cale batuta!
amice, bah, ce spui tu este praf in ochi, adica trumpisme puse twitter pentru debili mintali sau ignoranti ;spre exemplu, daca Dow creste, nu inseamna nimic decat fluctuatie de bursa, up and down, adica speculatie pentru vanzare cumparare , cresterea economica reala pe care o vedem azi nu poate fi rezultatul politicii lui Trump, fiindca economia nu se misca asa de usor de la o zi la alta, iar  rezultatul catastrofic, pe plan economic,  urmeaza sa soseasca cel putin peste un an, in 2019 si 2020; atunci  USA vor fi blocate economic de chinezi, spre exemplu, de europeni, de asiatici,  totusi nu cred ca Trump va rezista pina atunci ; in general, vorbesti prostii si ai ochii rosii din aceasta pricina, as zice .
PS
 Pe de alta parte,  ar fi bine daca ai putea sa ma (ne, adica forumul)  scutesti de atacuri la persoana, dovedesti cu asta spirit infantil sau schizofrenie, amice, spune ceva coerent la subiect, daca esti in stare; cat priveste daca sunt sau nu in Canada, bah, asta chiar nu te priveste pe tine, dar sa stii ca daca nu am mai scris aici, nu inseamna ca nu as fi aici, desi nu ma astept sa intelegi acest lucru simplu, fac doar o precizare obiectiva, in afara contextului, pentru ca, in fond, discutia  este deschisa tuturor celor inscrisi aici, inscrierea nefiind nici pe baza de rezidenta, nici pe baza de apartenenta la vreun partid sau ideologie, ca exista si  specimene ca tine, care in lipsa de argumente trec la atacuri personale, bah, peu importe, poate ca admunl ar face bine sa puna un buton de ignore.


Offline Ronin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Caribbean
 • Posts: 23.865
 • no master
Re: Politica americana
« Reply #145 on: Friday 05 January 2018, 15:46:49 »
Lasa gargara nationalisto-socialista, hai cu cantec patriotic inainte, China si Rusia sunt viitorul, eh, ce mai fac bretenii tai din PQ, mai se separa Coibecistanul? Azil politic in Rusia cand ceri?

Nu e nici un atac la persoana mey KGB-ist mic, si da, nu e cazul sa te dai lovit acum de US fiind pe alt continent. Las' ca pt. tine exista CNN cot la cot cu Antena 3. La inmormantare la Mihaita erai si tu la parastas ori ba?www.washingtonpost.com/news/politics/wp/2018/01/05/trumps-first-year-jobs-numbers-were-very-very-good/?utm_term=.357db902beaa


Cum zice o vorba in US: suck it! :laugh:
You obey, u OK!

Churchill understood the choice perfectly: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of socialism is the equal sharing of misery.”!

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #146 on: Friday 05 January 2018, 16:11:15 »
  While the disappointing job gain during the month is likely a statistical fluke and will eventually be revised higher, it does highlight an important point. Namely that after the temporary boost from the deficit-financed tax cuts fade later this year, job growth is destined to slow sharply.
With no more unemployed or underemployed to hire, fewer immigrants coming into the country to work, and the boomers retiring, job growth will significantly throttle back. By early in the next decade, months in which job growth comes anywhere near December's 148,000 gain will be the fluke.
Commentary by Mark M. Zandi, chief economist at Moody Analytics, a subsidi
 
https://ca.finance.yahoo.com/news/why-apos-disappointing-apos-jobs-153300365.html

« Last Edit: Friday 05 January 2018, 16:14:27 by Rian »

I Translate it

Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 28.030
Re: Politica americana
« Reply #147 on: Friday 05 January 2018, 16:44:34 »
eu astept exemple din Rusia lui Putin similare cu cazul Comcast unde vreo 200K de angajati care au luat bonusuri de 1000$ urmare a reformelor fiscale  :whatever:

https://www.cnbc.com/2017/12/20/tax-reform-reaction-att-is-giving-bonuses-to-200000-employees.html
"Aquilla non capit muscas"


Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Politica americana
« Reply #148 on: Friday 05 January 2018, 17:37:49 »
 :0141: :0141: :0141: :0141: :0141: :0141: :0141:

tu compari mai sus primul an al lui Obama - in plina criza financiara - cu primul an al lui Trump, care a mostenit o economie la cheie si a mai adaugat trei carbuni pe foc, cat sa inflameze bursa.

De-aia a si ajuns Obama presedinte, pe fondul crizei. Albii nu au avut c... sa se bage la inaintare, asa ca la greu l-au lasat pe negru sa o ia in barba, nu le-a iesit si acum vor sa reseteze... no way, nu au cum sa-l stearga pe Obama din istorie.

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #149 on: Friday 05 January 2018, 18:09:18 »
https://ca.finance.yahoo.com/news/white-house-says-stock-market-160100383.html
aici este un alt exemplu de manipulare /dezinformare ce emana din anturajul lui Trump :
a spune ca stocurile sunt ieftine acum, est e pur si simplu egal cu a prosti multuimea in fata , inevstitorul amator, caci nu se cumpara niciodata pe culme si se vande pe vale, ci taman invers. Cine poate sa-l creada pe acest connard  care este Garry Cohn ; sa cumperi acum este egal cu a arunca banii pe fereastra ...

Cohn's boss has not been shy about touting the gains in the market over his tenure, but this is the first time Cohn, the former No. 2 at Goldman Sachs, has been so blunt about the stock market's actual valuation.
 caterinca lui Trump  !

Offline corolla

 • Hero Member
 • *****
 • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
 • Posts: 15.181
Re: Politica americana
« Reply #150 on: Friday 05 January 2018, 20:24:23 »
sa va futa cainii cu america si trumpu vostru.
sa inteleg ca bravo fata e un exemplu de crestere economica, somaj minimal, bonusuri la pulime si alte bazaconii.
in plus, fata de hamerica, imigrantii dau navala sa preia joabele lasate de baby boomeri.
scuze, aia nu-s emigranti sint refugiati si nu-i intereseaza joabele iar joburile baby bomerilor se desfiinteaza cind ies respectivii la pensie sau chiar inainte, deci win-win
sau nu
I am in perfect shape for my weight.

Offline Ronin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Caribbean
 • Posts: 23.865
 • no master
Re: Politica americana
« Reply #151 on: Friday 05 January 2018, 21:08:28 »
eu astept exemple din Rusia lui Putin similare cu cazul Comcast unde vreo 200K de angajati care au luat bonusuri de 1000$ urmare a reformelor fiscale  :whatever:

https://www.cnbc.com/2017/12/20/tax-reform-reaction-att-is-giving-bonuses-to-200000-employees.html
Pai o sa astepti tu mult si bine ca socialistul rusofon de Rian nu are in bagaj decat gogorite ca nu mai o sa fie jobs growth, unde pusca mea sa mai fie growth cand ai somaj 4.1%, adica o sa mai coboare la 3.9%, dar e nashpa...
https://ca.finance.yahoo.com/news/white-house-says-stock-market-160100383.html
 caterinca lui Trump  !
Eh, ce sa zici si tu, in Noiembrie erai fan, azi nu mai esti asa de convins, ce schimbare mey buburuza rusofila infiltrata...
Mi-a placut Trump la inceput, a fost singurul care a reusit s-o puna la pamant pe Hillary, cred ca pentru asta isi merita mandatul
Cand ii face lu' Mihaita de 40 de zile? :laugh:
You obey, u OK!

Churchill understood the choice perfectly: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of socialism is the equal sharing of misery.”!


Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #152 on: Saturday 06 January 2018, 15:56:13 »
 Ca sa revin insa la aventura americana politica,  pe care as defini-o in primul rind, drept alegerea lui Trump, ce mi se pare mai vatamatoare decat aceea a lui Bush jr, as remarca ca este rezultatul principiului bumerangului  activat in psihologia maselor.
Trump le-a spus maselor, in cateva cuvinte simple, ceea ce ele deja asteptau a li se spuna  : fuck  elitele, noi vrem bunastarea !

Cu alte cuvinte, make America great again !
Dar acest fuck elitele, avea o singura exceptia- persoana lui Trump, si astfel era o vorba in vant.
Doua sunt aspectele care au facut ca aceasta gogorita sa conteze in favoarea lui Trump :
declinul bunastarii americane, insa care era rezultatul  obiectiv al legilor economice dupa bula imobiliara, si respingerea responsabililor pentru acest declin, adica elita precedenta, atribuabila partidului democrat.
Adevarul despre cauza acestui declin este de asezat intre elite si legitate economica. Dar nimeni nu acuza sau schimba  legitatile, ci numai persoanele. Si  chiar acesta este rostul alegerilor, sa raspunda unei schimbari de persoane, potrivit rotatiei democratice. In cadrul acestei rotatii, Hillary Clinton a fost o eroare politica de proportii din partea partidului democrat, care era favoritul de departe al alegatorilor. Or partidul democrat, in pofida oricarui bun simt, propunea schimbarea prin neschimbare. De asemenea, este stupid ca mass media nu a inteles acest adevar simplu. : cum sa schimbi pe  Clinton cu Clinton, si lumea sa fie de acord ? Or Bernie Sanders, avea un program clar si inovator, cu un spirit pragmatic, insa el a fost sufocat de calculul politic meschin al clanului clintonist.
Trump a castigat, as zice , cu norocul prostului, gratie meschinariei interne a democratilor. Meschinaria  aceasta a fost platita prin efectul bumerangului. Se stie doar ca victoria lui Trump, care era indoielnica pina la un anume moment, a fost pecetluita de rezultatul votului in cele 5 state albastre,  - ce prin traditie votau intotdeuna cu democratii,  adica, Minnesota , Pensylvania, Ohio,  Michigan si Wisconsin.

Pe atunci ascultam la radio cateva comentarii ale celor care, fiind partizanii lui Sanders, votasera cu Trump : am votat impotriva lui Clinton, nu pentru Trump. Apoi au regretat
Eu zic ca psihologia populara a dat astfel o lectie elitelor politice, prin votare negativa. Nu este singura lectie din istorie pe baza de psihologie negativa; ea a costat omenirea, prin ascensiunea lui Hitler, cu cel de-al doilea razboi mondial.
Trump si Ceausescu au, de asemenea, multe lucruri in comun, in efortul de a lupta impotriva legitatilor economice, pe baza aceluiasi narcisism.

 Prietenia lui Trump cu Beniamin Nethanyaou, dar izolarea in rest,  este de asemenea simptomatica : doi connards se inteleg bine intre intre

 Ca am scris ca mi-a placut Trump, la inceput, bah, era numai ecoul acelei psihologii negative, de respingere a  nomenclaturii clintoniste,  dar ratiunea  stie cum sa judece in cele din urma pe rinoceri .   
 
 

Offline santiago

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 22.968
Re: Politica americana
« Reply #153 on: Saturday 06 January 2018, 16:38:16 »
Presedintia lui Trump mi se pare un accident de parcurs, dar destul de vatamator , as zice, si , mai ales, fiind un rezultat al respingerii establishmentului clintonist de catre masele largi. Aici se poate discuta mai mult insa.

Adevarul e ca a intelege un om de afaceri , pentru multi e de domeniul imposibilului . Prostimea e obisnuita cu candidati la presedentie , circari si avocati   care sa stie sa-i minta frumos . Mai mult decat atat . Cand unul vine dintr-o lume comunista , unde propietatea privata nu a existat si daca a mai fost si bugetar, e foarte usor sa spuna ca orce afacere este o insalatorie , hotie , furt.
Quote
Dar , iata, Trump insusi este pe cale sa- si inchege un "establishment, caci fiind un om de afaceri, care a reusit in speculatia imobiliara, ar vrea sa dirijeze tara tot ca pe o companie speculativa, deci printr-o politica agresiva de rechin.
Afacerile imobiliare ale lui Trump erau/sunt speculative dar bati din palme cand vorbesti de "MAJESTATEA TA" ,mihai cocalaru` al carui tata si bunic a facut averi tot din imobiliare si contracte cu compani germane si alte vestice , care au construit in romania sosele si cai ferate , la preturi exorbitante, cu bani de la bugetul de stat.
Quote
Fiindca nu poate ratasa politicienii clasici la o asemenea aventura, se bazeaza si-si recruteaza consilierii de decizie din mijlocul familiei sale si din randul unor amici, cel putin,  discutabili. Drept dovada , scandalurile frecvente ce zgudiesc casa Alba. Aceste lucruri sunt inacceptabile pe planul puterii politice in stat, intr-un fel sunt neconstitutionale.
Sub bush junior , clinton bil si obama barak , coruptia in sistemul american/usa a ajuns la un nivel asa de mare , incat singurii oameni pe care Trump se poate baza sunt unii membri ai familiei. Nu uita ca bush , clintonii si obama , au obligatii la seicii arabi care si acum ii finanteaza sa distruga UE si USA.

Quote
Pe de alta parte, politica sa interna este  construita pe o gogorita publicitara – Make America great . Dar "great" in ce ? Totul este confuz ; sau "great" inseamna, mai degraba,  avantaje imediate in favoarea celor f.bogati, adica reduceri de impozite pe companii insotite de mitul producerii job-urilor. Dar ce fel de job-uri  ?
Vezi , politioca economica a USA nu se poate asemana cu cea a rusiei sau altor tari "ratacite" pe planeta asta. In USA , guvernul are incredere sa-i ajute pe bogati oricand , bogatii lor niciodata nu-si vor lua banii si vor pleca in alta tara, asa cum au facut-oi sub bush , clinton si obama. Deja se intorc mari company si isi refac sediul in USA . Am un nepot care lucreaza la o companie USA din Germany . Daca se intorc pana la intai iunie 2018 vor avea beneficii incredibil de mari . Ei produc utilaj greu pentru minerit . Deja mai bine de jumatate din capacitatea companiei sa reantors iar in Germany vand la "kilogram" toate utilajele , putin cate putin.Lucratorii au avut termen pana la unu ianuarie 2018 sa se decida daca vor sa vina pe contract in USA , daca nu sunt cetateni USA , cu conditia sa provina dintr-o tara europeana.
Quote
Caci forta de munca ieftina – mexicanii, etc- nu vor mai avea acces in USA , ALENA este sparta, alte tratate , la fel. Prin urmare, profiturile pe termen mediu vor scadea, rechinii il vor parasi pe Trump atunci cand interesele lor se vor topi, de unde va rezulta o dezumflare economica pe termen mediu , scurgere de capitaluri in exterior, etc .
Ei bine , tin sa te anunt ca in USA au inceput sa apara mexicani la munca , cu ghiotura ( ghiot-ur-a , cuvand turcesc care inseamna ca animalele manate de la spate/cur) dar toti au viza de turist , student sau de lucru , adica , sub Trump se va termina acel episod de trecere ilegala de frontiera de a munci la negru in usa , vor munci la negru dar intrati legal.
Quote
Pe politica externa, de asemenea, Trump este contradictoriu, ca sa nu zic haotic, izoleaza USA de partenerii sai traditionali, ascute conflictele pe unde se nimereste - Siria, Iran, Coreea, etc - , fara niciun avantaj pentru USA sau pt partenerii sai. Politica sa fata de Israel este irationala, deloc in folosul americanilor, cu Arabia saudita nici atit . Europa , China, Rusia , nu mai inteleg nimic, dealtfel nici americanii. Aproape  nimeni nu mai discuta cu el in mod serios. Este limpede ca Putin este déjà mai credibil  decat Trump, incat lumea va intoarce spatele USA si va avea in vedere Rusia, aceasta Rusie care nu mai este comunista si ofera o politica coerenta si stabila, ceea ce inseamna declin pentru USA . 
 

Trump nu izoleaza USA , o scoate din gura lupului in care au bagat-o bush , clinton si obama, care au facut bani , nu investind ci jupuind seicii arabi , promitand-ule islamizarea europei si a lumii intregi , doar pentru interesele lor , nu ale USA.

 Da , aproape nimeni nu mai discuta cu el , le-a stricat jucaria la toti vandutii arabilorcare le bagau in conturi , miliarde de dolari anual fiecaruia.
« Last Edit: Saturday 06 January 2018, 16:41:51 by santiago »
Fuck you Columbus and your curiosity

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #154 on: Saturday 06 January 2018, 19:04:18 »
Santiago, ma intreb daca tu realizezi ca a conduce un stat nu e acelasi lucru cu a conduce o companie, fie ea mica sau mare. Problema nu este care a fost profesiunea presedintelui inainte de a fi presedinte, fiindca toti vor fi avut una -  circari, avocati, actori, no matter, ,- ci cum sa conduci statul atunci cand ai ajuns presedinte.
 Personal, cred ca Trump insusi nu se astepta sa castige.  Asa ca nu a avut timp sa se gandeasca ce are de facut.
Sunt niste reguli de indeplinit, ai nevoie de o anumita ratiune. . . politica, ce inseamana continuitate pep plan extern si intern. Lucrurile acestea sunt de invatat inainte de a ajunge la functie : prin studii academice, prin activismul intr-un partid, prin detinerea de functii publice de mai mica dimensiune, prin practica parlamentara, etc . Si nicidecum familia este cea indrituita sa ii dea sfaturile necesare presedintelui. Pentru sfaturi, presedintele trebuie sa apeleze la o echipa de experti. In cazul lui Trump, aceasta echipa este perfecta, dar lipseste cu desavarsire, ca sa zic asa. Intr-o companie, se mai poate, dar nu cu privire la politica unei tari.
Astfel este incoerent cand ginerele presedintelui are o atit de mare influenta in politica administratiei americane. Inaltii functionari politici sunt permanenti in stat, nu trebuie inlaturati din antipatie personala. Vezi scandalurile lui Trump .
Trump este incompatibil nu atit cu establishmentul, pe care il detesta, insa nu din ratiuni politice asa cum credeau cei care l-au ales, ci din resentimente personale. Narcisismul lui il aduce sa creada ca speculatia imobiliara, care i-a adus succesul la un moment dat, desi nu intotdeuna,  poate fi aplicata in politica interna/externa a unei tari. Si ce tara ? puterea nomber one in lume, USA.
Atit Europe, China si Rusia inca mai au rabdare cu el, as zice, din pricina unor diverse interese pe terte pieti. Cred ca Putin il « agreiaza » in mod public, findca incoeranta sa in materie de politica externa permite Rusiei sa castige pioni in locuri strategice, precum Siria, Iran, Cuba, Tot ce incercase Obama sa repare in urma razboiului costisitor si inutil din Irak, Trump incepe sa strice iarasi. Spre exemplu, delasarea Pakistanului, pe motiv de talibani, ceea ce este o ineptie cu privire la Pakistan, ar permite « intrarea »  rusilor in Pakistan, care numai asta asteptau, in timp ce India, dupa cum se stie, este demult pro-Rusia. Afganistanul s-a indepartata de USA , din aceleasi motive.
Recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului, poftim ! - este inca o prostie de amator, fiindca sporeste inca mai mult resentimentul antimamerican, spre exemplu, Turcia lui Erdogan, membru OTAN, de parca nu ar fi fost de ajuns, fara niciun castig. Erdogan pare din ce in ce mai mult atras de politica Rusiei, care este mai flexibila si practica. E de stiut, citeam pe undeva, ca in present  20% din israelieni sunt la origine rusi, care sunt toti pro-Putin, evident. Nethanyaou e la mina lor, iar Trump este pur si simplu ridicol, adica face pe gratis jocul rusilor in zona.
Problema OTAN-ului este iarasi pusa intre paranteze: sefii de state importante din clubul OTAN, - Franta, Germania, Anglia- il evita drept partener de discutie, in timp ce Trump se ratoieste la ei, incat se exclude singurca un curcan in calduri. Déjà OTAN-ul cred ca are in vederea o desprindere de USA  si cautarea unui parteneraiat cu Putin.
 Lucrurile se strica usor, se construiesc foarte greu.
Cu cat Trump ramine mai mult timp presedinte, cu atit va strica mai mult :iata casse-tête-ul democratiei americane: cum sa te scapi de nebun !


Offline corolla

 • Hero Member
 • *****
 • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
 • Posts: 15.181
Re: Politica americana
« Reply #155 on: Saturday 06 January 2018, 19:30:49 »
Santiago, ma intreb daca tu realizezi ca a conduce un stat nu e acelasi lucru cu a conduce o companie, fie ea mica sau mare.
Sunt niste reguli de indeplinit, ai nevoie de o anumita ratiune. . . politica, ce inseamana continuitate pep plan extern si intern. Lucrurile acestea sunt de invatat inainte de a ajunge la functie : prin studii academice, prin activismul intr-un partid, prin detinerea de functii publice de mai mica dimensiune, prin practica parlamentara, etc .

sa-ti aduc aminte ca madam thatcher a condus anglia exact ca pe pravalia lu tac-so?
plus ce mai zici tu pe acolo cu studiile si experienta.
I am in perfect shape for my weight.

Massther Clinic - Massage therapy

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #156 on: Saturday 06 January 2018, 21:20:53 »
sa-ti aduc aminte ca madam thatcher a condus anglia exact ca pe pravalia lu tac-so?
plus ce mai zici tu pe acolo cu studiile si experienta.
nu se poate compara nici pe departe cu Trump, olallaa ! ; da , fiica de de bacan, dar Madame Thatcher avea la superlativ stiinta politicii, apoi cand i s-a dat de inteles ca trebuie sa plece, si-a dat demisia in mod onorabil
 https://fr.wikipedia.org/wiki/Margaret_Thatcher

Offline corolla

 • Hero Member
 • *****
 • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
 • Posts: 15.181
Re: Politica americana
« Reply #157 on: Saturday 06 January 2018, 22:25:10 »
unde am zis io ca se compara cu trump, am zis ca a condus o tara exact ca pe o pravalie de la coltzu strazii, nici macar ca pe o companie medie sau doamne fereste, mare.
stiinta politicii zici,  cind s-a burzuluit argentinienii ca le trebe o insula, a trimis imediat navy de pe unde se afla la lupta, direct de pe mare, neinarmati corespunzator, netrainuiti, ne-nimic, fara macar sa incerce un dialog, nimic.
au invins numai datorita numarului, brute force cum s-ar zice si cu pierderi semnificative.
ce vreau sa zic in final, chestiile de care il acuzi pe trump, pe care personal il consider un bufon, dar il prefer ca macar scutura nitel establismentu, le-au facut si altii inainte si nu s-a mai bashicat nimeni.
si daca s-au bășicat au dat cu talc si le-a trecut.
I am in perfect shape for my weight.

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: Politica americana
« Reply #158 on: Saturday 06 January 2018, 23:18:48 »

ce vreau sa zic in final, chestiile de care il acuzi pe trump, pe care personal il consider un bufon, dar il prefer ca macar scutura nitel establismentu, le-au facut si altii inainte si nu s-a mai bashicat nimeni.
si daca s-au bășicat au dat cu talc si le-a trecut.
Nu e vorba de basicare, fiindca la inceput si eu mi-am zis  ca daca Trump zdruncina establishmentul, cu atat mai bine, Obama a fost prea gentlemen, iar  baietii o meritau cu varf si indesat; numai ca Trump nu este capabil sa puna ceva mai bun in loc, ci a pus alti rechini – asta a devenit evident ; in al doilea rand, politica lui este mai rea decat a establishment-ului, fiindca este incompetent ca politician intr-o democratie, frate cu Palin, trebuie sa-i explici pe ce parte a oceanului este Europa, as zice, si pe fondul sau narcisistic, lucrurile cu el pot lua o intorsatura dramatica.  El este precum un pietroi nimerit intr-un angrenaj; acum angrenajul scartie, mai tarziu va suiera...Desigur, este dorit ca un mecanic sa vina si sa scoata pietroiul, e o chestie de timp, as zice
 

Offline Ronin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Caribbean
 • Posts: 23.865
 • no master
Re: Politica americana
« Reply #159 on: Monday 08 January 2018, 15:20:58 »
Nu e vorba de basicare, fiindca la inceput si eu mi-am zis  ca daca Trump zdruncina establishmentul, cu atat mai bine, Obama a fost prea gentlemen, iar  baietii o meritau cu varf si indesat; numai ca Trump nu este capabil sa puna ceva mai bun in loc, ci a pus alti rechini – asta a devenit evident ; in al doilea rand, politica lui este mai rea decat a establishment-ului, fiindca este incompetent ca politician intr-o democratie, frate cu Palin, trebuie sa-i explici pe ce parte a oceanului este Europa, as zice, si pe fondul sau narcisistic, lucrurile cu el pot lua o intorsatura dramatica.  El este precum un pietroi nimerit intr-un angrenaj; acum angrenajul scartie, mai tarziu va suiera...Desigur, este dorit ca un mecanic sa vina si sa scoata pietroiul, e o chestie de timp, as zice
Asta e rezumat de la Antena 3 sau cum?

Obama a fost prea gentlemen, WTF, nu are nimeni ce replica sa dea la asa afirmatie retarda. E o scoala politica socialisto-nationalisto-bolsevica unde va formeaza?
You obey, u OK!

Churchill understood the choice perfectly: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of socialism is the equal sharing of misery.”!