Author Topic: Petre Tutea  (Read 2672 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Petre Tutea
« on: Monday 13 November 2017, 07:45:45 »
https://ia601300.us.archive.org/17/items/TuteaPetreCugetariMemorabile/Tutea_Petre-Cugetari_memorabile.pdf


Si uite-asa, din topic in topic, am ajuns si la Tutea.


Prea putin gasesc despre femei - decat ca sunt frumoase si fac copii de om - si nimic despre blocuri, nimic despre salariate, nimic despre justitie.


In schimb, foarte mult despre Absolut, un simplu search indica 39 de instante.Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.340
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Petre Tutea
« Reply #1 on: Monday 13 November 2017, 08:29:42 »
Eh, avea si Tutea scaparile lui. Daca ar putea sa vada America de azi, s-ar lua cu mâinile de par si ar fugi sa se ascunda in cea mai intunecata camaruta a mintii sale. Si n-ar mai sopti o soapta.
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

Offline vlad69

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 18.672
Re: Petre Tutea
« Reply #2 on: Monday 13 November 2017, 11:56:36 »


In schimb, foarte mult despre Absolut, un simplu search indica 39 de instante.de greigus nimic?


Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #3 on: Monday 13 November 2017, 18:04:06 »
Avem Petre Tutea despre Ceausescu :

http://sibiu.justitiarul.ro/petre-tutea-ganduri-despre-ceausescu-si-despre-sine/

Petre Tutea inainte de 1989

„Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi – Ceauşescu! Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar  ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”

Petre Tutea pe 25 decembrie 1989

 „Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea!”


Petre Tutea – Epitaf

 „Ceausescu a condus Romania timp de 24 de ani. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu! Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdel Nasser pentru Egipt: TATAL NATIUNII!

Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…

Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare  in istorie – poate Ramses cel Mare! Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri  impresionante, ba chiar si… autostrazi.

In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana! De fapt, este incredibil!

Daca stiti despre ce vorbesc veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui POPOR DE… TAMPITI!”

Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #4 on: Monday 13 November 2017, 18:06:48 »
(…) Pe lângă noi a trecut o mașină cu număr de înmatriculare mic. Țuțea s-a oprit, s-a uitat după ea, apoi zice, cât îl ținea gura, și-l ținea:

– Mor de dragul lui Niculae Ceaușescu ăsta! Îmi vine să-l pup de drag ce-mi e (e bine, gândesc eu, vorbește să-l audă milițienii). Se duce prin toate țările, se pupă cu toți negroteii ăia șefi de stat prin Africa și le bagă pe gât produsele românești, face rost de valută, să nu mai depindă de muscali.

-Da, murmur eu.

– Când am ieșit din pușcărie, i-am trimis un memoriu în 64 de puncte, în care i-am explicat, pe limba lui de prost, să înțelegă și el, principiile de guvernare ale unui stat național. Le-a priceput. Le aplică punct cu punct. (…)”


« Last Edit: Monday 13 November 2017, 18:08:26 by grupalu »


Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 16.673
Re: Petre Tutea
« Reply #5 on: Monday 13 November 2017, 18:26:02 »
Astea sunt cugetările unuia ce își iubea poporul? Pai Ceaușescu a înfometat o tara întreaga, ai uitat asta? Vai de capul lui!
Pusheen the cat

Offline crsv

 • Jr. Member
 • **
 • Location: montreal
 • Posts: 908
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Petre Tutea
« Reply #6 on: Monday 13 November 2017, 20:36:56 »
nu pricepi nimic  :laugh:
ar fi fost niste realizari uimitoare daca rom era undeva in africa  , da saracul om avea mici scapari la geografie
dac nu ma inseala memoria toata europa a evoluat in aceeasi directie , fara cartele si rationalizari iar multe tari chiar mai bine
am asa o vaga speranta ca in albania ar fi fost mai rau in perioada aia dar si mari dubii
o parte din "realizari"
"
Fie că vorbim despre programul de la televizor de două ore, fie de circulaţia alternativă a maşinilor în zilele de duminică - numerele cu soţ într-o săptămână şi cele fără soţ în ziua următoare -, românii au fost supuşi unor constrângeri pe care locuitorii din alte state comuniste nu le-au avut. Istoricii cu care a stat de vorbă „România liberă” spun că, în general, aceste privaţiuni au fost cauzate exclusiv de deciziile lui Nicolae Ceauşescu.
Istoricul Dan Falcan susține, de pildă, că astfel de aberaţii nu s-au regăsit în statele aflate în sfera de influență a Uniunii Sovietice precum Polonia, Cehia ori Ungaria. „Aceste aberații de care vorbiți sunt legate de privațiunile severe instaurate după 1981, când Ceaușescu a decis ca populația să strângă cureaua astfel încât România să poată plăti datoria externă, care se ridica la 13 miliarde de dolari. S-a ajuns la un program redus la televizor pentru reducerea consumului de electricitate, deși asta era o măsură ridicolă în contextul în care consumul casnic de electricitate era de numai 5% din consumul național. Tot în acest context au apărut raționalizarea hranei sau a benzinei, introducerea cartelelor. A fost introdusă reforma lui Iulian Minc,u potrivit căruia carnea nu era un aliment sănătos și, astfel, alimentarele s-au umplut de pește oceanic și creveți vietnamezi pe care nu îi cumpăra nimeni”, ne-a explicat istoricul Dan Falcan."
si

"

7. Ofertă: la un produs cumpărat mai plătești încă unul. Aici autoritățile erau foarte inventive. De exemplu, cafeaua trebuia să o cumperi la pachet cu ghearele de pui pe care nu le puteai folosi la nimic. La fel, dacă voiai să cumperi cultură, o carte (să zicem un Marin Preda) se putea achiziționa doar dacă mai plăteai pentru una, de obicei de propagandă, pe care, altfel, nu ai fi dat niciodată bani.
8. Campionatul Mondial văzut la vecini. Sudul ţării era privilegiat pentru că oamenii își îndreptau antenele tv (multe făcute artizanal în fabrici și uzine) spre sârbi și bulgari și, printre purici și dungi, vedeau competiții de fotbal pe care TVR nu le difuza. Eu, ca rezident în mijlocul Ardealului, la Alba, nu prindeam nici un vecin, așa că în timpul Campionatului Mondial din 1986 ne-am mutat cu vreo jumătate de oraș - seară de seară – pe dealuri pentru a prinde, cu ajutorul unor antene gigant, Mondialul din Mexic. A fost un fel de Woodstock fotbalistic de o lună.
9. Sacrificarea animalelor pe ascuns. Pentru că proprietatea privată fusese abolită la sfârșitul deceniului cinci, nimeni nu avea voie să dețină mai mult de câteva găini, un câine și o pisică în curte. Așa că obiceiul tăierii porcului fusese interzis. Acest lucru se făcea pe ascuns, contra unei pungi de carne date milițianului. În schimb, sacrificarea unui vițel era un act de mare curaj, deoarece pentru așa ceva se pedeapsa era de închisoare."
asta numai vorbind de viata de zi cu zi si uitand de drepturi si libertati

I Translate it

Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 16.673
Re: Petre Tutea
« Reply #7 on: Tuesday 14 November 2017, 05:12:43 »
Pentru că a obişnuit publicul cu o exprimare fără exagerări şi un limbaj fără stridenţe, eticheta pe care o pune Iohannis lui Ceauşescu este cea mai dură şi şocantă etichetă pusă de acesta vreunei persoane în exprimarea publică. Cuvântul ales este unul extrem, element ieşit din comun pentru modul de exprimare al lui Klaus Iohannis.

Ceauşescu a fost TOXIC

”Sunt un anticomunist convins şi cred ca Ceauşescu a fost unul dintre cei mai toxici români”, spune preşedintele ales al României, Klaus Iohannis. Afirmaţia este făcută în cartea autobiografică ”Pas cu pas” pe care Iohannis a lansat-o în campania electorală. După ce acesta a fost ales şef al statului cartea s-a vândut ca pâinea caldă, fiind epuizat întregul tiraj de 15.000 de exemplare.
Pusheen the cat


Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 16.673
Re: Petre Tutea
« Reply #8 on: Tuesday 14 November 2017, 05:19:49 »
Despre crimele și torturile aplicate oamenilor ce s-au revoltat la Brașov nu ai nimic de zis ?
Despre miile de femei ce au murit de septicemie din cauza ca au făcut avorturi clandestine nu adaugi nimic ?
Despre malnutriția copiilor nimic ? Oamenii care au murit pe acele șantiere megalomane care nu au adus nimic bun nici un cuvânt ?
Mii de oameni care au încercat sa treacă frontiera au fost împuscați, bătuți, înecați în Dunăre, puși la munca de sclavie în întreprinderi. Când lucram la Electro-Banat, lunar vedeam oameni care veneau la munca tunși zero după ce fuseseră bătuți cu patul armelor de animalele de soldați moldoveni din trupa de pe frontiera.
« Last Edit: Tuesday 14 November 2017, 05:31:27 by Dorel »
Pusheen the cat

Offline crsv

 • Jr. Member
 • **
 • Location: montreal
 • Posts: 908
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Petre Tutea
« Reply #9 on: Tuesday 14 November 2017, 07:47:34 »
sunt prea multe si oricum nu stie nimeni absolut tot ce s-a intamplat rau in acea perioada pt ca fiecare a surprins doar aspecte, dar au fost destule
ideea era ca "maretele realizari" s-au petrecut peste tot in europa cu costuri mult mai mici si de o maniera mult mai umana
nici macar tutea nu a gasit alte referiri decat egipt si turcia (jumate asiatica)

Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.340
 • [Scrie un text beton aici]
Re: Petre Tutea
« Reply #10 on: Tuesday 14 November 2017, 07:56:35 »
Bre, io zic ca marea greseala fu' ca Ceasca se duse in Korea de Nord. Pentru ai de au amintiri din anii 1970-1977, Romania era paradis fata de Spania acelorasi vremuri. Când Ceasca se opuse rusilor si deveni copilu' preferat al vestului, viata in Romania fu buna. Da' nu dura mult, ca'l vazu' pe Kimirsen si de la aista ni se trage tàte. Anii '80 au fost anii cei mai negri ai românilor. Cu tàte cele spuse mai sus. Da' fura si anii '50-60 când Pauker si camarila ei rasturnara toate societatea româneasca interbelica cu curu'n sus. Deh, comunismu' in Romania fu impus de evrei calare pe tancuri rusesti. Si toate astea sub semnatura Angliei si US.
« Last Edit: Tuesday 14 November 2017, 08:39:30 by descultz »
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #11 on: Tuesday 14 November 2017, 08:06:47 »
"A situat în centrul viziunii sale cu privire la societate ţăranul; a considerat satul ca expresie desăvârşită a societăţii şi civilizaţiei omeneşti."

In mod normal agricultura hraneste orasele; asa functioneaza ecologia oricarei civilizatii, indiferent de durata lor de existenta, unele civilizatii pierind mai rapid, altele fiind mai persistente. Orasenii trebuie sa manance in timp ce fac arhitectura !

Daca productia agricola este asigurata de sclavi, avem o civilizatie sclavagista. Iobagii hranesc feudalismul, fermierii hranesc capitalismul.

Insa taranii romani (cel putin la acea epoca) nu hranesc orase, nu hranesc civilizatie ! Satul romanesc devine scopul lui insusi, iar taranul, ca devenire, ultim model - adica cel care este deja.

Tutea, la fel cum Romania era eminamente agrara, a fost un filosof eminamente agrar.

El insusi PGLO (prima generatie la oras) printre multe altele, Tutea este si calauza taranilor dislocati la Montreal !


Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #12 on: Thursday 16 November 2017, 05:40:13 »
Despre crimele și torturile aplicate oamenilor ce s-au revoltat la Brașov nu ai nimic de zis ?


A aparut un articol scris de un istoric, uite aici :

https://republica.ro/zarmata-raului-de-la-brasov-22-de-procurori-si-400-de-ofiteri-de-securitate-si-de-militie-zcel-mai-dezgustator

Autoritățile au instrumentat ancheta în cazul revoltei de la Brașov abia din 2014. De ce așa târziu?

E o lungă discuție. Prin legea realizată de dna Monica Macovei crimele din perioada comunistă au devenit imprescriptibile și abia pe fondul acesta bună parte din procesele ce fac obiectul procesului comunismului au putut fi redeschise. Mobilul principal al muncii noastre la CNSAS e ca lucrurile trebuie să prindă un contur final în ce privește condamnarea celor vinovați.

Hai Monica, haide Laura, hai Codruta, trei femei cunosc pe lume !

Offline garlic

 • Sr. Member
 • ****
 • Location: Montreal
 • Posts: 5.208
 • keizoku wa chikara nari
Re: Petre Tutea
« Reply #13 on: Thursday 16 November 2017, 12:47:41 »
Se duce Ţuţea într-o zi la Capşa şi spune: «Domnule, licheaua nu evoluează!», la care Puiu Iancovescu îi răspunde: «Te înşeli, Petrică. Eu am un amic care, de câte ori îl întâlnesc, e din ce în ce mai jigodie». Lichelele de azi sunt jigodiile de mâine şi nu cred că vom scăpa de ele”.
ia spune grupaleo, tu cel devenit Golum al acestui forum, ce fel de lichea te simti azi, preparindu-ti terenul pentru jigodia de maine?
Dar daca tu ma imblanzesti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fara seaman pe lume. Eu voi fi, pentru tine, fara seaman pe lume …

Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #14 on: Thursday 16 November 2017, 13:43:47 »
Iaca si cititorul de Tutea, se scoboara intre noi dihorii.

Da, eu ma simt implinit, Tutea si genul mi-au confirmat toate deductiile pe care le-am facut aici de-a lungul anilor :yes:

- prearomanii
- buttocratia
- jeantalonul calitatii umane
- conspiratia agrariana....

cum oare se faca ca idei atat de nobile, de care cu uimire ne informam in literatura, menite sa duca romanismul pe cele mai inalte culmi ale gloriei, au reusit sa produca, la sfarsitul zilei, nimic altceva decat securismul messianic ?

Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #15 on: Thursday 16 November 2017, 14:22:18 »
de greigus nimic?

dincolo, in petre-tutea-intre-dumnezeu-si-neamul-meu avem 158 de instante ale cuvantului Absolut.

Obligat-fortat trebuie sa ne gandim la MISA, Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut, a lui Gregorian Bivolaru. Care era o secta de Tantra Yoga de fapt.

Caci ce alt reper romanesc mai avem relativ la Absolut ?

Nu aveti men idee cate romance destepte si frumoase de pica erau pasionate de Absolut... Orasence, desigur, bucurestence, salariate, avocate, arhitecte, studente iti statea mintea in loc, numai fete din alea la care "unii nici nu indraznesc sa viseze". 

phaaaa.Image result for misa gregorian bivolaru
« Last Edit: Thursday 16 November 2017, 14:25:01 by grupalu »

Massther Clinic - Massage therapy

Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #16 on: Friday 17 November 2017, 05:28:12 »
oficiale :
INCHISOARE, GUVERN, IMPARATUL, BENZINARIE, LEGEA, MAFIE, IERURGIE,  FARAON, COROANA, AUTORITATI, IMPERIU, REGELUI, AUTORITATE, CONTELE, PARTID,

bani :
AUR, MILION, MOSTENIRE, DATORIE, BANUL MUNCIT, PLATESTI, EURO, MILIARDAR, BANI, CASH, LEUL

meserii:
PROGRAMATORII, AITISTII, INGINERI, SAMURAI,  DIRECTOR, ATLETI, PAZNICUL, COLONELUL, DOCTORII, MANAGER, ARBITRUL 

geografie :
IERUSALIM, MISSISSAUGA, NIAGARA, SCAIENI, BANAT, TIMISOARA, BANGLADESH, LUXEMBURGUL, CANADA, UNGARIA,
EUROPA,TRANSILVANIA, ROMANIA, GERMANIA, PARIS, CIMISOARA, BRAZILIA, DUNARE. ITALIA, CHINA, ISRAEL, ANCASTER,
UNIUNEA EUROPEANA, STUTTGART

femei :
 GOSPODINE, ROSCATA, ANTROPOLOAGE, NEMTOAICE, SUEDEZE, ROMANCA, MORMOANCELE, FECIOARA, FATA,
DOMNISOARA, DOAMNA, QUEBECOASELE, BRAZILIENCELE, EUROPEANCA, PAPUSA, FEMEIA SARPE, MATEMATICIANCA, DERBEDEOAICE,
DOCTORESA ROMANCA, PRINTESA       

barbati:
BARBATII, NIBELUNGII, VICHINGI, GAY,

traditionale :
TRADITIA ROMANEASCA, MANCAREA ,CREDINTA STRAMOSEASCA, SIHASTRIE, DRAGOBETE, BLESTEMAT LA BISERICA, MUMEI PADURII
ONOARE, DATINA, CUNUNIE, DACI, SCUFITA, DRACUL, ERETICI, PACAT,  BISERICA ROMANEASCA, VOIEVOZII, SATAN, ADULTER,
ANATEMA, DATINA, NECINSTIT, TZARII, MUMA PADURII, BAUTURA, VODA,  MOASTE, ORTODOXA, URSITOARE, BUZDUGAN, SARACIMEA, BOIERUL,
INTELEPTI, CONDUCATOR si MANTUITOR, BARBAT ADEVARAT     

natura :
CAPRA, GHIOCELUL, CUIUL, BURIC, PRUN, USTUROI, GHIOCELUL,  URSUL, COCOS, PRIMAVARA, MARTIE
TZUICA, MASEA, LUP, MINCARE, BURSUCI , BUSUIOCUL, MOTAN, LEURDA, CIUPERCA, MUNCA, OAIE, RADASCA,   

urbane : PALTON, TURBAN, WAREHOUSE, LINISTEA, ALKASELZER, CHILOTI, PICAP, GLASTRA, SCHMALTZ, SCRUMIERA,
COSTCO , SAVETA, MULTINATIONALA, LIBERTATEA (ziar), PAYCHECK, LINK, TERITORIU ROMANESC, TZIGARE,  VISUL LUI RONIX   
ALIMENTATIE, CASA EUROPEANA, PROCREERE, TERASE, CREIERELE, PULIMEA,

natiuni:

GERMAN, CANADIAN, OLANDEZ,  PLOIESTENI, SUDISTI, ROMAN, EUROPENII, ITALIENE, ELVETIENII, UNGUR, BANATEAN, AMERICANI   

emigrare :
ACASA, REPATRIEZ, ANI DE CANADA, ROMANESTE, ACOLO, ANTIROMANI, REPATRIAT, RECUNOASTEREA DIPLOMELOR, FRANCIZARE,
 INTORS, IMPLINIRI

nume proprii : NOE, LOBONCZ, CARLOS, MAVROCORDAT, MAESTRO, MARIOARA, COANDA, CREANGA, BELIZARIE,
MAZARE, LULA, BUTE, SANTIAGO, RIANA, MARCEL, JANINA, PONTA, BACOVIA, CATALINA, UDREA, ROBERTA, MACARENA,SCORPION
VACARESCU, LAUREI, RASPUTIN, EMINESCU, RAMARU, IOSIF si a PROOROCULUI DANIIL, CAROL AL II-LEA, DARIUS, CARDINALULUI
ANTONESCU
         
medicale: CIROZA,MOARA IN STRADA, 

diverse:
ORIGINALE, LIBERTATEA, MINCIUNA, FRUMOS, PE FATA, FARMEC
OPERATIE BOLTZARI DE BETON, MAIMUTEI, LASERUL SECRET, ORACOL, TA, LOR, MISTO, PERSONALA
« Last Edit: Friday 17 November 2017, 05:29:52 by grupalu »

Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #17 on: Friday 17 November 2017, 05:37:57 »
Lista de mai sus cuprinde o parte din notiunile ABSOLUTE ale lui Lilith.

Quote
normal, pai nu trebuie sa scape nastase si echipa de puscarie? pina in toamna au timp sa le anuleze sentintele si sa dea NUP la procesele in curs.
dar are dreptate maricica. asa bate un vint de prospetime de la echipa asta, ca-ti vine sa te tii cu degetele de nas.

pe 1 mai 2012, portile Romaniei Ceresti s-au deschis pentru Lilith, care s-a alaturat altora in schitarea Universului Arhetipal Romanesc.

NUP, adica nu avem de a face cu o alegere dintre da si nu, ci cu un Nu Absolut. ( puscariada avea sa doboare un arhetip romanesc, NUP-ul bine sesizat de Lilith)

Apoi cu EURO si LINISTE, Lilith a pasit in lumea abstractiunii romanesti, deasupra noastra a prostimii, cei carora ne trebuiesc exemple, cum spune TUTEA.Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.503
Re: Petre Tutea
« Reply #18 on: Friday 17 November 2017, 05:46:20 »
Inainte de Lilith, in Romania Absoluta il gasim in cerurile abstracte pe fenderguitars,

iulie 2009, fender introduce NIRVANA, PANASONICUL si TRANZISTORUL, interesant, notiuni urbane ploiestene !

iulie 2008, Mai inainte de Fender il(o) gasim pe Eastern in cu un NEINTRETINUT de tipul absolut, fara alegere intre intretinut/neintretinut.

11 aprilie 2008 si mai inainte de Easter, il avem he-he guess who, pe Nico-Mondialul cu TOATE, NICIODATA cu sens matematic (deci absolut) dar si cu un ANTIROMAN.
« Last Edit: Friday 17 November 2017, 05:51:28 by grupalu »

Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 28.235
Re: Petre Tutea
« Reply #19 on: Friday 17 November 2017, 06:41:13 »
nu-l uita pe Noro care a vrut sa te integreze in absolut cand te-ai napustit ca neamu prost la oala cu mici cand nimeni nu manca si nu-ti adusesesi nici o contributie la procesele culinare  :whistle:
"Aquilla non capit muscas"