Author Topic: Mai am o problema, pt ingineri in special  (Read 22394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline crenguta

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.784
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #160 on: Saturday 05 December 2020, 15:55:45 »
deci tu sustii o solutie mesh ? pai ea permite conectarea a cat mai multor device sau doar o acoperire mai buna in semnal ?
Am luat avionul netgear rax80. primele impresii sunt so-so. O aripa are tendinta sa decoleze singura, nu se intepeneste ca lumea, iar interfata pe calculator arata groaznic la grafica si la features. Important e sa mearga.
Alt punct negativ e ca am luat de la best buy. Dupa, am trecut pe la costco si am aflat ca cel proaspat mort era cumparat in februarie anul asta, mi-a zis sa-l aduc ca-mi dau banii inapoi. Ce sa vrei mai mult. Daca crapa cel de la bestbuy tebuie sa ma descurc cu producatorul.


Offline crenguta

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.784
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #161 on: Saturday 05 December 2020, 16:01:41 »
fac mii, vaz acu ca era si la costco pe site la acelasi pret aproape. Oricum imi trebuia repede si indecizia era mare, copchilul vroia asus rog ax11000, cu vreo 150 $ mai scump, un geek imi recomanda un linksys tot ax6000 la acelasi pret, ca cica astea ar fi cele mai fiabile. Asta e.

Offline James Hetfield

  • Hero Member
  • *****
  • Location: in gazda la liviu c.
  • Posts: 22.023
    • http://www.metallica.com/index.asp
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #162 on: Saturday 05 December 2020, 16:14:02 »
pai parca si la bestbuy ai 15 zile ca sa-l duci inapoi
du-l inapoi si ia de la costco
daca femeile ar sti cît costa un autobuz, nu s-ar mai uita dupa barbatii cu Porsche

sint un om important: am functie de conducere


Offline corolla

  • Hero Member
  • *****
  • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
  • Posts: 17.484
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #163 on: Saturday 05 December 2020, 18:25:30 »
deci tu sustii o solutie mesh ? pai ea permite conectarea a cat mai multor device sau doar o acoperire mai buna in semnal ?



nu neaparat, dar daca cum ai tu milioane de deviceuri wireless, banuiesc ca le ai imprastiate prin toata casa aia de 3000sf, aici un orbi ac3000 rezolva si deviceurile si acoperirea, eu mi-am cablat casa, si n-am decit telefoanele si tabletele pe wifi, asa ca nu am probleme cu linksysus wrt3200 pe care l-am gasit in sale la walmart cu 160 bucsi si care bate in tot mansionul meu de 1000sf plus backyardul
« Last Edit: Saturday 05 December 2020, 18:27:30 by corolla »
I am in perfect shape for my weight.

Offline crenguta

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.784
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #164 on: Saturday 05 December 2020, 19:26:58 »
chiar tot e pe wi-fi, stiu ca nu e bine, visul meu e sa am cabluri de retea ecranate, am vazut in ro cred ca ftp la zice spre deosebire de utp, dar cine sa faca, probabil va rmene un vis. Ma miram ca pana si ceasul applewatch apare pe wi-fi si am intrebat viitorul tarii la ce ii trebuie ca doar are blutut cu telefonul. Cica trebuie sa faca update-uri.
doua nest hub-uri foosite pe post de ceas, prize si intrerupatoare, cred ca lejer sunt vreo 10-12 dispozitive absolut inutile.

precedentul era ac2600 si suprafata nu e asa de mare cand e etajata. mai zicea janina de eero, dar nu a mai dat update-uri, copilu zbarnaia cu nest mesh de la google, dar a mai citit pe net si i-a mai scazut entuziasmul.
Acum merge bine, urmeaza sa reconectez tot ce pot si sa vad daca nu crapa in 30 de zile sau alte necazuri. am pana pe 16 ianuarie sa ma hotarasc.

Facand sapaturi am descoperit ca porturile gigabyte sunt obsolete, acum ar trebui sa fie multi-gigabyte, am cautat pe google, routerul trebuie sa aiba macar 2 usb-3 si un usb-C (n-am folosit niciodata, doar in trecut conectam modemul  motorola prin cablul usb) si cireasa de pe tort, asistenti google si alexa, amandoi fara discriminari, ca sa mai faci un chat cu routerul, eventual poti sa-i pui sa vorbeasca intre ei.
Asta ca avionu nu are, dar deja ma doare capul de  doua zile de la problema asta, a routerelor.


Offline John Galt

  • Sr. Member
  • ****
  • Location: Montreal
  • Posts: 5.375
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #165 on: Saturday 05 December 2020, 19:37:44 »
Eu sunt mulțumit de Helix de la videotron - merge excelent

Offline corolla

  • Hero Member
  • *****
  • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
  • Posts: 17.484
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #166 on: Saturday 05 December 2020, 19:39:01 »
Ete pxla usb 3 si c, daca nu conectezi un hdd extern  cu filme sa l vezi in retea nu ti trebe nici un usb 3 sau c, si toate porturile, 4 de obicei, sint gigabite la routere de ani de zile.
I am in perfect shape for my weight.

I Translate it

Offline Dorel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18.618
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #167 on: Saturday 05 December 2020, 19:48:55 »
Dar nu vad la ce itz trebuie viteza asha mare ? Ce downloadezi de trebuie sa ai toate la 1 Tbps ? Eu nu am nevoie nici la serviciu cand lucru de asha ceva ? Faci backupuri si le salvezi in cloud ? Sincer sa fiu eu fac RDP pe alte masini la serviciu daca imi trebuie Tbps altfel pentru netflix si alte labareli de streaming imi e ok si 15 MBps... LOL serios acuma intrebare e ce faci ?
« Last Edit: Saturday 05 December 2020, 19:53:14 by Dorel »


Offline crenguta

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.784
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #168 on: Saturday 05 December 2020, 19:57:36 »
Ete pxla usb 3 si c, daca nu conectezi un hdd extern  cu filme sa l vezi in retea nu ti trebe nici un usb 3 sau c, si toate porturile, 4 de obicei, sint gigabite la routere de ani de zile.
asta stiam si eu, dar google zice ca 1000 nu mai e de actualitate. probabil pt cei cu scule grele.
https://kb.netgear.com/000059677/What-is-a-Multi-Gig-Ethernet-router-port
s-a ajuns la 5 Gigi pe routere domestice.
Asta noul are doua porturi agregate, adica sunt toate de 1000, dar doua se pot conecta impreuna sau unul din ele si portul wan daca ai internet peste 1000 .

Offline corolla

  • Hero Member
  • *****
  • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
  • Posts: 17.484
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #169 on: Saturday 05 December 2020, 23:09:55 »
Internet peste 1000 in canada, poate daca esti milionar....
Am 150 de ani de zile si n am probleme de streeming, mergea perfect si cu 50.
Adevarat, era pe sirma, nu wifi.
I am in perfect shape for my weight.

Offline Dorel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18.618
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #170 on: Sunday 06 December 2020, 08:44:37 »
eu am cu Bellul oferta aia "Pure Fibre" 1 GBps, merge OK, daca tii legat prin cablu albastru e blazing fast orice


https://support.bell.ca/internet/internet-speed-test

« Last Edit: Sunday 06 December 2020, 08:46:45 by Dorel »

Offline corolla

  • Hero Member
  • *****
  • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
  • Posts: 17.484
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #171 on: Sunday 06 December 2020, 09:02:49 »
Dorele, tu esti milionar deja, crengutza zicea de peste un  giga, ca a speriat o gugalu ca un giga nu mai e relevant.
I am in perfect shape for my weight.


Offline Dorel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18.618
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #172 on: Sunday 06 December 2020, 09:17:53 »
Dorele, tu esti milionar deja, crengutza zicea de peste un  giga, ca a speriat o gugalu ca un giga nu mai e relevant.
Nu stiu unde e crenguta, dar acuma vad ca aceeasi oferta la Bell e de 1.5 GBPs la 140 CAD mi se pare fair pretul


https://www.bell.ca/Bell_Internet/Products/Fibre-to-the-home

Offline crenguta

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.784
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #173 on: Sunday 06 December 2020, 10:13:03 »
are belu de mult cu 1 gigi, doar ca nu sunt in stare sa bata pretu lui videotron.
eu am 400 si vedeam asta doar daca bagam laptopu cu un cablu de retea direct in portu modemului, care are doua galbene.
tare noul router, aseara am facut un test de viteza cu telefonul din app netgear si imi arata 440 cu 56, fara sa opresc alte wi-fi-uri.
sa vedem cat o rezista.

Offline crenguta

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.784
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #174 on: Tuesday 08 December 2020, 19:53:28 »
Dorel, am o bucata de rigips, verzui pe o parte unde scrie mold rezistant si brun culoare carton pe cealalta parte.
Care parte se pune inspre camera si care inspre tavan? Aia verde pare mai bine finisata, dar cred ca nu e partea care se vopseste?
Sau ma insel?

Offline Dorel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18.618
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #175 on: Tuesday 08 December 2020, 20:20:35 »
Verdele ori albastrul spre canera, brunul ori culoarea cartonului spre perete

Massther Clinic - Massage therapy

Offline crenguta

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.784
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #176 on: Saturday 26 December 2020, 21:13:25 »
S-a stricat aragazul electric, cred ca de la prea mult gatit.
Butonul din dreapta are o zona moarta , asa de pe la min13 pana la min 26, cand stinge rezistenta si dispare si bazaiala ca ar trece curent. Deci ochiul din dreapta merge pe foarte LO sau la maxim.

Stie cineva ce piesa e acolo, o fi un potentiometru la care s-a dus pelicula, de unde as putea gasi un inlocuitor?
Restul merge inca foarte bine, doar butonul e problema.

Offline Dorel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18.618
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #177 on: Saturday 26 December 2020, 21:27:54 »
Eu am schimbat potentiometru la doua aragaze pana acuma la chiriasi, e ushor de schimbat, fa o poza ia numarul  de part si cumpara replacement, acuma cu Covidul poate ia mai mult sa il aduca, depinde de unde e livrat, oricum mai ai inca 3 ochiuri pe care poti gati.


Daca e facut in europa aragazul poti gasi componente pe www.buyspares.com super bun siteul e din uk
« Last Edit: Saturday 26 December 2020, 21:37:37 by Dorel »

Offline crenguta

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.784
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #178 on: Sunday 27 December 2020, 13:34:36 »
Nu-mi trebuie capacul, knob, imi trebuie piesa pe care o invarte capacul. Nu stiu ce e potentiometru cu pelicula de carbon, bobinat, encoder, mama lui. Unde e numarul de part?

Offline Dorel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18.618
Re: Mai am o problema, pt ingineri in special
« Reply #179 on: Sunday 27 December 2020, 14:10:05 »
Ori desfaci aragazul si ii faci poza ori iei numarul de model de aragaz si iei diagrama componentelor exploded view si cautzi echivalentul de part ori originalul