"Cand am auzit ca Toronto are 270,000 de welferisti profesionisti (la 2,5 milioane de insi) mi-a cazut fatza."
informatia ta e falsa. Cifra e de fapt 256 de mii (9.4% din populatie)
Esti sigur? Ca am citit-o in Toronto Star, cel mai stangace ziar de la un ocean la altul. Si oricum ar fi, bate foarte aproape de numarul dat de tine, nu e nici o problema.
Acuma, inainte sa ataci oameni de paie, hear me out. Nu-s impotriva ajutarii in cazuri legitime, femei fara adapost, insi cu probleme de mansarda, I'm good. Tu stii c-am lucrat in primii ani de Canada in cladiri cu asistati. Din 204 apartamente (
sau 220 in al doilea) erau NUMAI 2..3 persoane care trebuiau ajutate realmente. Restul erau single mothers care lasau copii singuri si plecau la produs, dealeri de prafuri sau husleri care o frecau toata ziua dar aveau toti dureri de spate. Multi altii cu joburi la negru. E anecdotic, stiu, insa oamenii astia sunt o imensa majoritate a celor 256 sau 270 de mii de insi descrisi. Tu-ti imaginezi probabil ca sunt chipuri de ingeri care plang in coltzul camerei de lipsa caldurii umane de tristeturi existentialiste. Eu iti spun ca sistemul social din Ontario e mai abuzat(a) ca o batranica de bordel in prag de pensie.
In alte provincii mai sarace, guvernul zilei a lansat campanii de oprire a dezmatului cu bani publici, identificarea abuzatorilor si scoaterea de pe liste (gen
daca te vede ala de la guvern trimis sa investigheze ca ridici rotile de iarna in masina desi tu esti trecut ca ai dureri de spate cronice si nu poti munci atunci zbori fara parasuta). Bravo lor. In Ontario nu se face nimic de gen, ceea ce ma face sa conchid ca guvernantii ontarioti inchid ochii cu buna stiinta (
mai putin conservatorii care n-au baza de votare in blocurile de asistati) la problema asta, la schimb cu voturile pe care le primesc.
In alegeri in care de obicei diferenta intre primul si-al doilea clasat e minimala, 10% din populatie face o diferenta uriasa. Si de platit pentru ingineriile astea platim noi, prostimea.
Deci nu vreau sa se schimbe nimic in social safety network, dar vreau onestitate in aplicarea lui. Ceea ce ar trimite la munca o multime de oameni.
Daca ti se pare ca vorbesc de vreun Armaghedon sa stii ca s-a facut. Partial sub Harris, mai bine si mai exhaustiv de catre Clinton in legislatia Welfare to Work din 1996. S-a apreciat ca 2 treimi din recipientii de welfare in diferite forme au reintrat in campul muncii.
Dar Bill Clinton era in anii aceia leftist moderat, ceea ce l-ar pune in ziua de azi in rand cu fascistii, in mintea unui SJW turmentat. Care nu si-a facut curat in dormitor, evident.

Asa tovarase Rian! Infierati-l pe Agno pentru deviatie burgheza!
Lasa-l, man. Vorbim cu cineva articulat (dar suspect ... oricine mai e de stanga dupa 40 de ani e foarte, foarte suspect) ca
mercutio dar nu ne opintim in toate buturugile mici cu valente autoritariene.
Sa traiasca dom' mercutio!