Author Topic: Filmul - Arma politica.  (Read 211 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline greenstorm

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.703
Filmul - Arma politica.
« on: Thursday 12 March 2009, 16:42:21 »
am un amic prof , pe care il caut din cand in cand in pauze, la o cafea. de obicei, ne intalnim in cafeneaua antropologilor. acolo pe grupuri si individual se poarta discutii serioase, despre izolare sociala, ghetoizare, educatie, superioritate culturala. je pense, a mon avis..
astazi, nu stiu de ce, la masa alaturata,(cercetatori si studenti)se discutau problemele imigrantilor- din discutie reiesea ca ei erau cei incapabili sa se integreze- si problema invatamantului religios, ar trebui pastrata identitatea catolica face parte din identitatea nationala pe ton pasional.totul in prezenta studentilor din primele cicluri la francizare, capabili sa inteleaga dar nu sa se exprime bine inca . care brusc au devenit tacuti si jenati. fiind totusi un local al antropologilor si etnologilor, parca totusi ar fi fost locul unde diversitatea sa se manifeste, fara sa fie jenata. dar oamenii respectivi se simteau vizati, pe buna dreptate de discutiile aprinse.
eu tac si-mi citesc gazeta, nu sunt genul sa sara neinvitat in discutie.

vine prietenul meu  discutam un pic despre probleme personale si aude discutiile qc de la masa alaturata. se lumineaza, incepe a-mi povesti ca ieri seara impreuna cu copiii, a fost la un quebecois care are o casa intrata in patrimoniul istoric quebecois, plina de obiecte vechi....ca a fost foarte gentil..un vrai quebecois care tine la valori...ma rog, a laudat omul.
la masa vecina, cei care discutau despre imigranti, identitate au devenit atenti dintr-o data si zambitori.

apoi amicul continua,ma intreaba- ai vazut Le dinner de cons? filmul acela in care se organizeaza petreceri pentru oameni cu pasiuni si fetisuri deosebite.
ii raspund ca da, desi nu stiam unde bate.

la care el adauga cu voce tare ca nu stie de ce si-a amintit in drum spre casa ieri seara, de film, poate ca faptul ca gazda a colectionat totusi mai mult de 200 Presse-purées  de lemn traditionale quebecoise si ca lui i-a adus aminte de personajul din film care colectiona machete la scara redusa din chibrite.si apoi a adaugat ca totusi fiecare dintre noi putem dezvolta o pasiune la limita obsesiei.

in urmatoarele 10 secunde, toti cei de la masa alaturata cu zambetul inghetat au parasit localul.
 :) :)
it's not what you say, it's what people hear