Author Topic: ocararea Vestului  (Read 703 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.082
ocararea Vestului
« on: Monday 25 December 2017, 12:45:49 »

zau asa, lasati ocararea Vestului pentru alte topice.
Cum adica, ca-i ocaresc eu ,pe vestici?  Pai ce, e vorba de ocara aici , ar fi prea putin zis, ci le dau la moaca (m**e), mai grupalule,  la figurat vorbind, se zice fuck carnateresei din Hamburg et au petit rejeton bipolaire.
 Cica astia, de la UE si Otan-ul lor, zisera boborului din est, la 1989 fix , ce iaste democratia intre state civilizate: noli tangere frontierele de dupa WW II.
 Pai pe vremea aceea, adica dupa WWII,  mai exista RDG si Iugoslavia. Iara acum avem, ce ? Germania mare si vreo 6 tarisoare in loc de Iugoslavia, doua republici cehe, deocamdata. Or asta nu intra, adica,  la socoteala cu frontierele pentru democraticii Vestului.  Ca cand vru Putin, Crimeea, care-i a rusilor de cand lumea, sarira toti de cur in sus; chipurile, invazia de alta tara , recte Ucraina, care vine din URSS, adica de nicaieri. Din Istorie venira si republicele baltice, dar cu ele e alta istorie. Ca sa vezi, ce mai tari mai avem dupa WWII : Ucraina si republica Moldova - tari fantoma !
Ca atunci cand se sparse zacusca la Kosovo, si aparu republica Kosovo, iara sarira vesticii toti de cur in sus, chipurile, respectul democratiei si al religiei in lume, iar acum cu Catalonia, dupa referendum valabil, tac toti malc ca dupa betie.
Ia sa vedem noi ce-i cu chestia asta cu frontierele  - de dupa WWII sau inainte de WWII – care-i mai cushera, sa ne intrebam, si pentru cine.
 Pai, noi romanii,  inainte de WWII nu avuram nici tratatul Ribbentrop –Molotov, nici dictatul de la Viena, nici Teheran, nici Yalta, nici conferinta  de pace intre Stalin, Churchill si Roosevelt.  Aveam si noi o tara numita Romania , asa cum fusese ea fondata la mama ei , in 1918, adica Mama cu cei patru plozi ai sai : Basarabia, Bucovina, Transilvania si Vechiul Regat.
Grupalule, cand zici Romania, asta trebuie inteles: Romania nu e nici Moldova – cu Stefan cel Mare , nici Tara Romaneasca - cu Mihai Viteazu , nici Principatele Unite - cu un singur domnitor, Cuza, nici Vechiul Regat - cu regele Carol I ; Romania s-a  nascut la 1918, stat unitar si indivizibil, pentru vecie, adica pentru cat vor mai fi state in lume.
Ca nu aia, de la UE- , new european sovietic empire-, after 89 , versiunea carnataresei de la Hamburg et du  petit rejeton  bipolaire,  ne vor spune noua, romanilor, cine si ce este Romania.
Sunt aici unii ,« desteptii lu mama » , probabil,  nascuti  in ultima parte a republicii ceausiste , fara invatatura istoriei adevarate, precum acel tembel de CTP,  ca chipurile, acum, monarhia romanilor ar deranja  stabilitatea europeana, ca am depasit evul mediu, bah
Hai mai intai sa explicam , pentru nuli,  care-i deosebirea intre 23 august si 1 decembrie , la romani.
 Dupa cum se stie, pe vrema lui nea Nicu, in republica ceausista , la 23 august , se sarbatoarea eliberararea tarii de sub jugul fascist, dar nu se scotea o vorba despre regele Mihai. Garzile patriotice, adica comuniste, chipurile, eliberasera Tara.  Asa ca, tot boborul  ( se) manifesta la Sosea si se difuza imnul Republicii Socialiste Romania, « Trei culori cunosc pe lume ». Ca aceste trei culori, nu aveau nicio legatura cu 23 august, asta e o alta poveste, dar treaba tine de mitomania ceausista.
Dupa 89, republica iliescista, aici prezenta, vine cu o alta gaselnita. Muta sarbatoarea nationala pe 1 decembrie, dar ii interzice regelui legitim sa intre in tara; schimba imnul,  ca si cum imnul ar fi gresit cu ceva in fata romanilor, cu cel cu « Desteapta-te romane » , dar le spune romanilor ca regele si mosierii vor sa le ia pamantul. Halal desteptare !  Pe aceeasi linie, a « desteptarii » , baga in cap la bobor ideea cu UE si OTAN , si, in consecinta, ca Romania e tarlaua care a rezultata dupa WWII, nothing more, altfel spus, cu UE si de la UE , trebuie sa inghitim Yalta II. 
Pai mai grupalule, in 22 iunie 41, cand Antonescu comanda : « ostasi, ordon, treceti Prutul » , oare de ce-o fi zis , mai grupalule, asa de florile marului ? Pai , mai tarziu, comunistii l-au gabjit, tocmai din aceasta pricina !   Desigur, Antonescu , inca de pe atunci,  deranjase stabilitatea UE, ce va vie peste ani .  Antonescu are, desigur,  cateva bube rele in cap, dar  nu pe partea Prutului. Acolo, in fata Prutului, trebuie sa ne scoatem toti palaria in fata lui !
Cu OTAN sau fara, ce vedem acum ? Ca noi tot cu Tara ciuntita am ramas, adica fara doi prunci : Basarabia si Bucovina.
Ca ne era teama de rusi ca ne ciuntesc Tara, dupa razboi ; ne-au ciuntit-o , la Teheran/ Yalta, merci Churchill si Roosevelt !
Ca acum ne punem sub palaria OTAN-ului si UE ca sa ne apere, chipurile, de rusi. Pai de ce anume sa ne apere, din moment ce Tara nici macar nu s-a reintregit, a ramas tot ciuntita, de pe vremea vesticilor dela Yalta I ?

Noi am ramas fara , dupa 89,  adica prin neprezentare la proces . La fel ca la Yalta I, acum avem Yalta II, made in UE. Dar chestia e mult mai sofisticata, acum, ca acum avem spalat creierul ca sa nu vrem ce nu trebuie sa vrem.  Am cazut din lac in put !
Romania a ramas republica comunista, iliescista, ce vreti voi, pamantul lui pasvante chioru, dar nu e inca Romania. Penrtu cat timp ? Pentru cat va voi UE, the big brother  !
Ce sa spun , acum avem baza americana  la Deveselu, pe cheltuiala noastra ! Ca sa, ce ?  Ne-a adus  inapoi OTAN-ul, Basarabia si Bucovina ? Daca e sa iasa ceva cu WWWIII,  se stie doar, loviturile nucleare se dau in tarile aliate, nu in tarile sef; nu la Washinton, Paris, Berlin,  Moscova se vor arunca cu bombele, ci la Deveselu, peste romani, peste polonezi, etc . Cu alte cuvinte, ne-am procopsit cu o pisica moarta in curtea casei, si suntem cu buza umflata mereu.
Da, Tara este inca in suferinta, caci avem pe cap Yalta II Ue-ista, de aceea Margatera zice bine, ca Regele Mihai ar fi zis ;
« așezarea împreună a întregii noastre națiuni » 
 


Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.336
 • Canadian Security Intelligence Service
Re: ocararea Vestului
« Reply #1 on: Monday 25 December 2017, 14:18:04 »
bine zis !

ia sa vedem ce mai este la ProTV Basarabia... http://protv.md/protv-live.html hum, Avengers ! mai sunt vreo cinci ani pana sa mi-l dea si mie la Videotron :(

Granita ioc, cetatenie romana instantanee, MIEPO, pai basarabenii au realizat visul banatean de autonomie !
† Angrignon   † Jean Drapeau
† fenderguitars     † vlad69

Offline Mărioara

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 16.945
Re: ocararea Vestului
« Reply #2 on: Monday 25 December 2017, 14:59:18 »
Dacă-i p-asa, am și eu o dorința sincera:


Sa fie bine perpelit la rotisor acolo în iadul pe care îl merită Mr. Curcill, cel care ne-a dat pe mana rușilor și ne-a nenorocit pe viață.
Well done as prefera.
Bucurati-va!


Offline grupalu

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 6.336
 • Canadian Security Intelligence Service
Re: ocararea Vestului
« Reply #3 on: Monday 25 December 2017, 21:17:21 »
ma uitam in tabelul pe 2016, GDP/capita

Romania este fix intre Rusia si Turcia.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(nominal)_per_capita
† Angrignon   † Jean Drapeau
† fenderguitars     † vlad69

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.082
Re: ocararea Vestului
« Reply #4 on: Tuesday 26 December 2017, 12:24:26 »
ma uitam in tabelul pe 2016, GDP/capita

Romania este fix intre Rusia si Turcia.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(nominal)_per_capita

good point !
; da la topicul cu useri intreaba, de ce l-ai blocat ? ca ar  mai niste raspunsuri, in chip de intrebari, venite de la Dumnezeu 


Offline Agno

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 26.010
Re: ocararea Vestului
« Reply #5 on: Tuesday 26 December 2017, 13:18:14 »
Sa fie bine perpelit la rotisor acolo în iadul pe care îl merită Mr. Curcill, cel care ne-a dat pe mana rușilor și ne-a nenorocit pe viață.

Eram sigur ca e altcineva de vina pentru mizeria din tara, doar ca nu stiam exact un'sa pun degetu'. Deci Churchill era animalul, mersi, de retinut cand ma cert cu grecu' Panaiotis care avem tzara mai de cacat i-o servesc in fatza.  O hi re malaka ...

Acu daca ma gandesc, si erodarea justitiei si inscaunarea coruptiei institutionalizate e tot vina animalului ala, pentru ca i-as zis Attlee la plecare 'ba Winston fara filtru, ai grije la romani ca-ti pun portofele in buzunar'.

Offline Mărioara

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 16.945
Re: ocararea Vestului
« Reply #6 on: Tuesday 26 December 2017, 15:56:17 »
good point !
; da la topicul cu useri intreaba, de ce l-ai blocat ? ca ar  mai niste raspunsuri, in chip de intrebari, venite de la Dumnezeu 

Ups! S-o fi supărat pe gluma mea.
Bucurati-va!

I Translate it

Offline bugs bunny

 • Full Member
 • ***
 • Location: la morcovi
 • Posts: 2.002
Re: ocararea Vestului
« Reply #7 on: Tuesday 26 December 2017, 17:31:29 »
n-are cum ca tot timpul a spus ca nu se poate supara pe tine.
si daca prin absurd s-a suparat, s-a suparat pe gluma ta cum bine zici in nici un cazpe tine.
Noroc ca m-am nascut nebun altfel o luam razna.


Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.099
 • [Scrie un text beton aici]
Re: ocararea Vestului
« Reply #8 on: Wednesday 27 December 2017, 09:38:02 »
... Deci Churchill era animalul, mersi, de retinut..

Acieste cuvinte adevarat graiesc. Romania dinainte de 44 nu e aceeasi in care traisi bre Agno. Ca comunismu' adus pe tancurilii rusnace facura din Romania de ieri pe cea de azi. Da' nah... vezi cum discuti cu grecu' ala, sa nu-i dai un cap in gura bre ! Ca Churchil alese pe greci in locu' nostru. Si ie adevarat ca pe patu' de moarte o zis ca a facut cia mai mare greseala c-a lasat Rusii sa puna mâna pe juma de Ioropa, da' iera prea târziu.
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 15.409
Re: ocararea Vestului
« Reply #9 on: Wednesday 27 December 2017, 11:27:46 »
7.4 milioane de soldați ruși în Europa ar fi făcut harcea-parcea aliații.

Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.099
 • [Scrie un text beton aici]
Re: ocararea Vestului
« Reply #10 on: Wednesday 27 December 2017, 11:53:25 »
7.4 milioane de soldați ruși în Europa ar fi făcut harcea-parcea aliații.

Ar fi facut pe naiba. In fact allies erau egali cu rusnacii ca forte p'atunci. https://warontherocks.com/2016/07/was-the-russian-military-a-steamroller-from-world-war-ii-to-today/
« Last Edit: Wednesday 27 December 2017, 11:58:08 by descultz »
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 15.409
Re: ocararea Vestului
« Reply #11 on: Wednesday 27 December 2017, 12:48:07 »
Diferența era ca Sovieticii erau căliți într-un război cu Germania de 5 ani de zile, pe când aliații erau specialiști la carpet bombing civilians. In rest erau niște paparude. Industria sovietica era departe de orice range ar fi avut aliații, tancurile T34 erau de câteva ori de mărime mai multe decât ce aveau aliații. S-a văzut în războiul din Korea 5 ani după, cat de varza erau vajnicii aliați, au mâncat bătaie de numa.
« Last Edit: Wednesday 27 December 2017, 13:08:45 by Dorel »


Offline descultz

 • Full Member
 • ***
 • Location: Rive Sud
 • Posts: 1.099
 • [Scrie un text beton aici]
Re: ocararea Vestului
« Reply #12 on: Wednesday 27 December 2017, 13:28:37 »
Diferența era ca Sovieticii erau căliți într-un război cu Germania de 5 ani de zile, pe când aliații erau specialiști la carpet bombing civilians. In rest erau niște paparude. Industria sovietica era departe de orice range ar fi avut aliații, tancurile T34 erau de câteva ori de mărime mai multe decât ce aveau aliații. S-a văzut în războiul din Korea 5 ani după, cat de varza erau vajnicii aliați, au mâncat bătaie de numa.

Bre, io stiam ca razboiu' din Korea se termina cu spargerea in doo datorita Chinei bre. Da' cred ca tre' sa mai cetesc oleaca, ca vaz ca poa' nu-mi mai mere mintea asa de rapide ca pe vremuri.
Desculț mergeam pe nisipul viselor pana au devenit realitate.

Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 26.901
Re: ocararea Vestului
« Reply #13 on: Wednesday 27 December 2017, 15:18:09 »
Estul e de kkt, Vestul ne tradeaza, Nordul e rigid si nu intelege latura noastra artistico-filozofica

noroc cu ORIENTUL de la SUD, aceleasi obiceiuri, mancaruri, muzici, etc.

Gaddafi ala, mare prieten al poporului roman, ar fi ajuns mai mare ca Churchill daca nu-l omorau ticalosii (din vest, cum altfel...!)

uraaa pt minunata zona africano-danubiano-pontica!  :yes:
"Aquilla non capit muscas"

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.082
Re: ocararea Vestului
« Reply #14 on: Wednesday 27 December 2017, 15:57:48 »
Am sa prezint aici un text de Plesu- Slabiunile Occidentului, care ne prezinta problema "regulilor"
prin ochelari de cal, as zice
Andrei Plesu :
Diferenţa decisivă (şi catastrofală!) dintre Federaţia Rusă şi Occident este legată de existenţa şi respectarea unor reguli. Occidentul crede în reguli şi se străduieşte să le respecte. Federaţia Rusă nu-şi pune problema să respecte vreo regulă, pur şi simplu pentru că nu crede în existenţa vreuneia.
http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/andrei-plesu-slabiciunile-occidentului/
…………………………………………………………………………………………………………………………….
Numai ca Andrei Plesu, in mod fatidic, nu ne spune despre ce reguli este vorba. Sa fie vorba despre regulile bunului simt, ale avantajului reciproc/nereciproc, ale democratiei  locale/mondiale?
Fara a-i lua apararea lui Putin, dar in mod logic, trebuie sa avem in vedere ca nu numai Occidentul are reguli, dar ca si Putin poate avea , si chiar are.
Insa, Plesu pune accentul pe nerespectarea regulilor, din principiu, de unde conchide non existenta lor pentru Putin. In acelasi timp, s-ar subintelege ca aceste "reguli", pe care Occidentul le are si le respecta,  ar fi universale, pe deasupra tuturor, precum legile naturale, sa zicem, ceea ce ar insemna ca ele ar fi obligatii politice pentru toti.
Nespunerea lor in mod clar, face insa din textul lui Plesu o monotona peroratie prodomo./Occidental, fara obiect, ca sa zic asa. Cu alte cuvinte, putem critica fara zabava orice adversar, prin optica regulilor misterioase ce trebuiesc respectate, insa pe care acel adversar, fie nu le recunoaste, fie nu le are, si vice-versa. Adica adversarul este de vina , fiindca nu respecta ce nu ne place noua.
Dar aceasta reflectie, cu privire la nerespectarea regulilor si care aduce in discutie federatia rusa versus Occident, din partea a doua a textului, este prezentata (de catre Plesu) ca o inductie, adica de la particular la general;  cazul particular nefiind ,in fond, nimic in legatura cu rusii, ci despre o actiune samavolnica din partea lui Milosevici , la Kosovo, pe cand un trimis occidental efectuase o vizita de informare in acel conflict local, cu adevarat nenorocit. E ca si cum vorbind despre ceapa rosie, am trage concluzii cu privire la castraveti, pe motiv ca amandoua ar fi leguminoase.  Si, pentru ca morala sa fie cat mai generala, Plesu, de la inaltimea catedrei de moralist mondial, nu se sfieste sa critice pe acei actori occidentali care, chipurile,  isi permit sa agreeze pe Putin, in pofida faptului ca acesta nu respecta"regulile" : aceste reguli care ramin pina la urma un mister, cel putin, in acest text.
Iata astfel cum se produce un text schiop !
Dar daca e  vorba de reguli si de respectarea lor, i-as aduce aminte lui Plesu , de una , ca sa zic asa, de aur, pe care Occidentul a imbratisat-o cu deosebita ardoare, dupa revolutiile din 89 : infailibilitatea frontierelor de dupa WWII.
O regula care sa permita , stabilitatea in Europe , adica sa fie pace- nota bene !
 Cat de juste sau nu au fost acele frontiere, stabilite la Yalta, aceasta ar putea fi subiectul unei analize politic-morale ulterioare. Sa-l lasam asadar pe domnul Plesu sa deguste aceasta placere si sa ne lumineze cu intelepciunea concluziilor sale, mai tarziu; ne ocupam insa de textul sau de acum.
 Dar sa luam drept etalon universal, regula sacrosancta a Occidentului , mai sus mentionata- infailibilitatea frontierelor,  pentru ca sa fie pace.
 Pe atunci, dupa WWII, dupa cum se stie, Europa avea RDG, URSS, Cehoslavacia, Iugoslavia.  A fost cumva respectata sau nu regula de aur, dupa 89  ?
 Iata ce constatam: RFG a inghitit RDG si s-a produs Germania mare – nota 10 pentru vestici !  ; Cehoslovacia s-a divizat in doua- nota bene ! - ,
URSS a explodat in  mai multe republici – maxi bene ! -,
 Iugoslavia s-a farimitat in 6 republici ,
 a izbucnit republica Kosovo, in Serbia,
s-a  desprins Ucraina din trupul sovietic,
a aparut un stat fantoma - republica Moldova - , care, de fapt, este teritoriu romanesc,
au renascut republicile baltice.
Ca toate aceste nerespectari ale regulei de aur occidentale, despre care Plesu nu sufla o vorba, s-au produs in avantajul Occidentului, nu e greu de inteles. Cand Putin, trece la reatasarea Crimeii la Rusia, - Crimeea , ce e teritoriu rusesc inca din vechime- incepe insa scandalul asa zis al nerespectarii frontierelor unor state independente, invocandu-se ca referendumul organizat de rusi ar fi fost ilegal, falsificat, etc . Numai cine nu ar avea simtul umorului politic, n-ar intelege ridicolul unor asemenea peroratii subpolitice. Ca prin creatia acestor state state fantoma- Ucraina si Moldova, si nu numai ele- nu se respectase regula de aur a Occidentului, nici despre aceasta vesticii nu sufla niciun cuvant.
 Am ajuns astfel in situatia cand respectarea regulilor inseamna, de fapt, ca fiecare isi respecta propriile sale reguli; tarile nu pot avea reguli, ci interese, ca sa parafrazam pe De Gaulle.
 Se stie doar, doua negatii fac o afirmatie – in logica formala- , dar, se pare, nu si pentru Plesu. Ca Occidentul isi face reguli, e de inteles. Regulile sale sunt in fond,  regulile celui mai tare, nicidecum reguli universale. Ca ceste reguli au pretentia de a fi universale, nu e decat o aruncare de praf in ochii publicului, adica propaganda politica.
In virtutea regulilor Occidentului, asa zis universale, si a respectarii lor, a fost posibil reintregirea Germaniei, inceputa de Hitler, dar nu a fost posibila si reintregirea Romaniei , ca pe vremea lui Ferdinand, din moment ce noi, romanii, am ramas incontinuare fara Basarabia si Bucovina, teritorii fondatoare de Tara, fiindca aceste teritorii se gasesc actualmente atit in Republica Moldovacat si in   Ucraina, iar Romania, in 89, ca sa respecte regulile Occidentului, asa zis universale si pentru pace , in chip nobil, n-a scos nicio vorba ( merci Ilescu ! - sa vedem acum cine mai zice ca Ilescu nu e pro-occidental). Dar ce conteaza  Romania, Iugoslavia, etc  in fata regulilor « universale » ale  Occidentului, pe care domnul Plesu le sacralizeaza la scara intregii planete, tot asa cum o faceau domnitorii fanarioti cu privire la legile imperiul otoman, aplicabile in mod universal in tarile romanesti .
Cu asemenea texte schioape, fanariot-slugarnice pina la ridicol, ce vehiculeaza , pe teme morale, sloganele  oarbe occidentale ale intereselor in chip de norme democratice , riscam, cel putin,  sa ne pierdem constiinta istoriei neamului, prin dezinformarea publicului tanar.
 
 

Offline crsv

 • Jr. Member
 • **
 • Location: montreal
 • Posts: 589
 • [Scrie un text beton aici]
Re: ocararea Vestului
« Reply #15 on: Wednesday 27 December 2017, 16:01:20 »
umor dorelian de sarbatori ?!? lol daca nu-i tineau americanii in spate pe toti , nu le luau japonezii din spate si destule trupe germane din fata rusia ar fi sfarsit impartita intre acestea doua
tancurile rusesti ??
"Soviet tankers mounting American Lend Lease M4A2 Shermans armed with the improved 76mm high velocity gun.  Effective even against Tiger I and Panther tanks.  The Americans spared no expense to aid the Soviets in their fight against the Third Reich."
se estimeaza la 146 miliarde ajutoarele primite de rusi da ce conteaza asta pt istoricii marxisti-leninisti  :laugh:

Massther Clinic - Massage therapy

Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 15.409
Re: ocararea Vestului
« Reply #16 on: Wednesday 27 December 2017, 23:38:14 »
Thinking the Unthinkable
Asked to prepare for war just days after the end of the bloodiest conflict in history, the British generals thought the Prime Minister had really lost it. Brooke wrote in his diary: “Winston gives me the feeling of already longing for another war.”
The generals drew up a plan, appropriately codenamed Operation Unthinkable, which proposed Western forces attack the Soviets on a front extending from Hamburg in the north to Trieste in the south.
The War Cabinet listed out the total allied strength in Europe on July 1, 1945: 64 American divisions, 35 British and Dominion divisions, 4 Polish divisions, and 10 German divisions. The German divisions were purely imaginary because after the mauling they received from the Russians, the surviving soldiers were in no hurry to fight. At most, the allies would have mustered 103 divisions, including 23 armoured ones.
Against this force were arrayed 264 Soviet divisions, including 36 armoured. Moscow commanded 6.5 million troops – a 2:1 advantage – on the German border alone. Overall, it had 11 million men and women in uniform.
In aircraft, the Allied Tactical Air Forces in North West Europe and the Mediterranean consisted of 6,714 fighter planes and 2464 bombers. The Soviets had 9380 fighter aircraft and 3380 bombers.

As the Germans had discovered, war against Russia was certainly not a walk in the park. The War Cabinet stated: “The Russian Army has developed a capable and experienced High Command. The army is exceedingly tough, lives and moves on a lighter scale of maintenance than any Western army, and employs bold tactics based largely on disregard for losses in attaining its objective.

« Last Edit: Thursday 28 December 2017, 00:00:09 by Dorel »

Offline crsv

 • Jr. Member
 • **
 • Location: montreal
 • Posts: 589
 • [Scrie un text beton aici]
Re: ocararea Vestului
« Reply #17 on: Thursday 28 December 2017, 04:55:35 »
"Brute Force: Not Just RussiaBy the end of the war, the United States and the Soviet Union actually had just about the same size total military forces (12 million) and the same size armies (6 million). However, the Soviets mobilized more troops during the course of the war, nearly twice as many. They fought longer and had to replace far more casualties. They did it by stripping the civilian and agricultural workforces, which dropped by 40 to 60 percent."
"bineinteles" ca ca nu era nici un american in pacific  :laugh:
oare cate divizii ar mai fi avut rusii daca trebuiau sa lupte si cu japonezii si n-ar fi primit ajutor economic de la americani