Author Topic: Cine-o pus carciuma-n drum  (Read 869 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gabi200

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Montreal
  • Posts: 10.352
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #20 on: Sunday 24 June 2018, 08:24:53 »
mersi frumos shugharitza. el o inceput cu No rseervations, pe urma facuse The layover si la urma episoadele de pe cnn
ieri am revazut episoadele cu Sao Paolo si New Orleans. in early episodes se vede destul de des ca nu mananca tot si desi initial musca cu pofta, comanda juma de portie, da la taximetrist, etc
It is only the man who has lost everything who understands that he is not what he has lost but something much greater.


Offline gabi200

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Montreal
  • Posts: 10.352
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #21 on: Sunday 24 June 2018, 08:39:50 »
intamplare 100% reala, adica ceea ce numesc eu "gettind a nod from the other side". am fost intr-o scurta dar intensa vacanta (o saptamana in sua). vineri inainte sa plece avionul am aflat ca a murit, pe urma m-am tot gandit la el in avion, dar am uitat dupa aia. miercurea urmatoare am ajuns in ny si ploua. era pe la pranz, mi-am lasat lucrurile la hotel si-am pornit-o pe strazi, mi-am cumparat o umbrela de aia de doua persoane cum numa' in ny gasesti la street vendors numai cand ploua (ca p-orma dispar) si fiind multa lume in pauza de lunch, ploaie, taxiuri, mergeam alandala pe strazi ca sa gasesc de mancare. imi plac locurile alea din manhattan cu autoservire unde poti sa alegi cele mai faine mancaruri si sa ti le pui pe toate-n farfurie. si vad un loc de asta, intru, imi pun tacticoasa dumplings cu ceviche, cu mash, cu ribs, in fine tot ce n-am mandat de-o groaza de vreme. no salad. gasesc un loc langa geam to watch people. si cum mancam imi ridic ochii, vizavi era Le Bernardin. restaurantul lui Ripert, prietenul care era cu Bourdain. mi-am zis in sinea mea, ah salut atunci.
la Bernardin poti sa lei menu mai abordabil de 90 de dolari, dar nu ma interesa, prea scump si time consuming pentru cata mancare buna este peste tot in ny. am bifat altele, ess-a-bagel lineup de 15 minute - o meritat, momofuku milk bar - nu se merita, Flora (foarte fancy, dar era la muzeu, asa ca two birds in one stone), si multe alte locuri al caror nume nu il mai stiu, dar nyc are cea mai buna si mai variata mancare din lume si cine zice otherwise has lost their marbles.
« Last Edit: Sunday 24 June 2018, 08:43:23 by gabi200 »
It is only the man who has lost everything who understands that he is not what he has lost but something much greater.

Offline janine

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10.118
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #22 on: Sunday 24 June 2018, 09:04:58 »
Cand avem musafiri de departe asa si nu e vreme de gratar (si nici de gatit, ca daca pica unii asa "vezi ca trecem vama acum") mergem la Goulas House aici in sat; e restaurant unguresc superfain, in opinia tuturor celor pe care i-am dus acolo; muraturile si toate chestiile alea care se pun pe langa fripturi sunt preparate in bucataria lor, ca de altfel tot ce se poate, in afara de palinca (asta e adusa din Ungaria) si vinul lor de casa.


Seara comandam "wooden platter", care vine in portii de 2 sau 4. cu snitele, carne la gratar, carnati la gratar cu garnitura de cartofi si salate; dar inainte de a veni chestia asta se serveste supa calda si sarmale, de incalzire, asa...


cam asa arata wooden platter de trei persoane (supa si sarmalele nu se vad)


melancolii de dor de casa...

Image may contain: 1 person, sitting, eating and food
« Last Edit: Sunday 24 June 2018, 09:07:09 by janine »


Offline gabi200

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Montreal
  • Posts: 10.352
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #23 on: Sunday 24 June 2018, 17:18:42 »
deci mormanul asta de carne care m-o socat ultima data la un resto din Cluj (crama haiducilor) exista si in Canada! ridiculous
It is only the man who has lost everything who understands that he is not what he has lost but something much greater.

Offline gabi200

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Montreal
  • Posts: 10.352
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #24 on: Sunday 24 June 2018, 17:21:11 »
singura diferenta-s ca *platoul* romanesc vine si cu morman de cartofi prajiti. ce le mai plac in Romania cartofii pai :)
It is only the man who has lost everything who understands that he is not what he has lost but something much greater.


Offline janine

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10.118
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #25 on: Sunday 24 June 2018, 18:05:48 »
Pai la cerere vine ori cu cartofi pai, ori cartofi taiati felii groase si copti in gratar, ori cartofi copti intregi.


Faza e ca ciorba si sarmalele vin inainte de platou! Si apoi mai incearca sa mananci din platou.


Dar e fain la o petrecere, de pilda, la depanat amintiri, ascultat valsuri sau muzica de prin Europa (au doi instrumentisti) si mancat intre doua glume; e mult tare pe un platou dar noi comandam amestecat si mancam tot asa, fiecare ce vrea, au multe in menu, si fasole cu ciolan afumat cu ceapa verde, si cordon bleu. depinde de ce comanda omul.


cand e petrecere privata e si mai fain, ca la Bolta Rece in Iasi pe vremuri...


O amintire placuta de acasa...


si daca intrebi cum e facut un anumit fel de mancare iti spune proprietara, fara frica ca nu mai vii ca faci acasa.

Offline gabi200

  • Hero Member
  • *****
  • Location: Montreal
  • Posts: 10.352
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #26 on: Sunday 24 June 2018, 18:27:10 »
normal ca-ti zice, doar stie ca nu de aia mergi acolo ca nu poti reproduce reteta, ci ca sa te relaxezi
fain in price caz, ca unde sunt multe muraturi ii si mare setea :)
It is only the man who has lost everything who understands that he is not what he has lost but something much greater.

I Translate it

Offline anacordis

  • new users
  • Location: Montreal
  • Posts: 439
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #27 on: Sunday 24 June 2018, 18:31:42 »
Janine, arata delicios, m-a pocnit placut si expresia copilei, vizibil impresionata de carnurile din cutite :grin:


Offline janine

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10.118
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #28 on: Sunday 24 June 2018, 19:03:32 »
E fain tare cand e si atmosfera si buna dispozitie si chef de restaurant; dar am intrebat despre reteta lor de gulas ca eu sunt din Moldova si nu imi iesea niciodata ca a lor.


La o zi onomastica am fost cu familiile, ca am mers de fapt la "un toast" si ne-a prins foamea acolo, o prietena tot facea la arsurile ala care arata delicios "vai, toxina", "vai, caloriile"... si radeam toti ca intram dupa ce ne saturam la dieta; si cand apare bucatarul (ca l-o chemat cineva sa il felicite) se trezeste fie-mea  "can I have a toxina for myself? an entire one?" si dispare cu bucatarul sa ii arate ea ce vrea... nu stiu cum o explicat ea dar o venit cu ditamai bucata de kaiser (asa ii spunea  acasa) numai crestata pana la soric si rumenita pe gratar; nu cred ca am mancat ceva mai fain...


Sunt mai multe locuri unde imi place, dar aici e fain ca e atmosfera asa, de acasa... 

Offline anacordis

  • new users
  • Location: Montreal
  • Posts: 439
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #29 on: Sunday 24 June 2018, 19:11:43 »
Janine, asa e, atmosfera conteaza, mi s-a intamplat sa intru undeva prin Vieux Port Mtl acum cativa ani si mancarea sa fie vai si amar, fata de reputatie, dar personalul care a luat-o cu noi pe ulei, si ambianta cu muzica, concursuri, costume si lacrimi de crocodil la mancat toxine si baut horse piss, a iesit de neuitat.

Offline janine

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10.118
Re: Cine-o pus carciuma-n drum
« Reply #30 on: Sunday 24 June 2018, 19:36:12 »
Aia e! Sa ai cu cine sa te simti bine fara frica ca, vai, am ras si mi s-a deranjat machiajul, sau cu ifose ca avem pretentii de la nume de renume.


Acum imi amintesc ca imediat e Strawberry Festival, in nici un an nu am lipsit, incepe Joia inainte de ziua Canadei si tine pana Duminica seara. Se inchide Main Street-ul si sunt tot felul de chestii pentru toate varstele, dar cel mai mult ne place ca e muzica life si bineinteles ca lumea danseaza, si canta...


Ca in Copou cand eram eu mica, mergeam cu ai mei in parc si apoi la terasa (Casa Vanatorului, parca) cu muzica, mici si bere si citronada pana seara tarziu...