Author Topic: A murit Regele Mihai  (Read 12052 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mărioara

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 18.228
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #60 on: Wednesday 06 December 2017, 16:17:11 »
Bucurati-va!


Offline Mărioara

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 18.228
Bucurati-va!

Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 27.686
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #62 on: Wednesday 06 December 2017, 17:47:43 »
Duda are origini sanatoase, il recomanda nobilimea de varza acra, dupa ce o intinde Margareta ramane el complet sef la birtul monarhico-securistic...

uite ce mai barfeste lumea referitor la impostorii Duda si Margareta:

Deși există legături de rudenie între familia fostului rege Mihai și Casa Regală Britanică, atunci când Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Ediburgh au sărbătorit Nunta de Platină, cei doi nu s-au bucurat de invitația de a participa la eveniment. Mesajul a fost ”Noi nu discutăm cu impostorii”.

Nu este singurul caz în care Monarhia Britanică tratează așa cum se cuvine așa zisa Casă Regală a României … cu dispreț.

La funeraliile Annei de Bourbon Parma, fosta soție a fostului Rege, nici o secundă regină a României  niciun reprezentant al Casei de Windsor nu a participat la funeraliile Reginei Ana.

Nunta de Platină a Reginei Elisabeta și a Ducelui de Edinburgh s-a organizat, la Castelul Windsor, o fastuoasă recepție, cu o mulțime de invitați din alte case regale și notabilități europene și mondiale. Cuplul format din așa zisa principesă Margareta și soțul acesteia, actorul  Radu Duda, ori  vreun alt reprezentant al familiei regelui Mihai nu a fost invitat. Margareta și Duda nici măcar nu se mai aflau  în Elveția, la căpătâiul Regelui Mihai I de soarta căruia pare a li se cam rupe celor doi, ci se împopoțonau cu onoruri lansând cărți la București. Astfel că o absență cauzată de boala lui Mihai I cade din start,

Despre o răceală din ce în ce mai accentuată a Reginei Elisabeta față de rudele sale din România s-a vorbit de mai mult timp, mai ales după ce atât Regina Elisabeta, cât și membrii Familiei Regale britanice au absentat de la funeraliile fostei soții a lui Mihai I.

Spre comparație, la recepția de la Castelul Windsor au fost prezenți Prințul Alexander și Principesa Katherine ai Serbiei, conform unui anunț oficial.
(...)
Gestul reprezentanților Monarhiei britanice este cu atât mai semnificativ cu cât Casa de Windsor este una care nu respectă Legea Salică, potrivit căreia doar descendenții de sex masculin intră la succesiunea Coroanei, așa cum era prevăzut în cazul Casei Regale a României, până la schimbarea decisă de Regele Mihai, pentru a-și putea lăsa fiica cea mare, pe așa zisa principesă Margareta, ca succesor.

Impostura cuplului Duda-Margareta este accentuată și de intenția de a transforma în cârdășie cu puterea comunistoidă de la București așa zisa Casă Regală a României într-o instituție oficială în Republica România
"Aquilla non capit muscas"


Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 16.026
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #63 on: Wednesday 06 December 2017, 18:01:06 »
Nicolae e cel care ar trebui sa fie următorul în linie, cu sau fără asemănările elevului la școală de tractoriști

Offline christianT

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Montreal
 • Posts: 7.192
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #64 on: Wednesday 06 December 2017, 18:22:32 »
Sunt cat se poate de acord cu Dorel, normal, de drept, noul rege al Romaniei este Principele Nicolae sub numele de Regele Nicolae I.


Si mai e ceva Marioaro...
Apropos de fatza de tractorist.


Nu judeca niciodata o carte dupa coperta ei, spune un proverb din lumea anglofona.


Da un search pe google dupa fostul rege al Romaniei Ferdinand.  In general, cele mai multe fotografii ce ne-au pervenit din trecut il reprezinta pe Ferdinand din profil, sau semiprofil. Se spune ca fotografii au fost foarte bine sfatuiti cum sa-l ia pe Ferdinand in poza, TOATE pozele oficiale nu-l aratau decat din profil.
De ce?
Pentru ca Ferdiand avea urechi clapauge, exagerate chiar, aproape caricaturale.
Daca te uiti la pozele lui din ultima parte a vietzii, tusate si retusate, vei vedea cu usurinta ca Ferdinand avea un facies de te pufnea rasul, cu urechile clapauge, nasul coroiat acvilin, nas tipic celor din Hohenzollern, (la fel avea si unchiul lui, Carol I), barbutza comica si uscatziv, il facea mai degraba o caricatura decupata dintr-o revista umoristica.
Pe bune, Ferdinand in ultima parte a vietzii arata ca vai de capul lui!
Ei, dar Ferdinand s-a incoronat la Alba Iulia in 1922 alaturi de frumoasa si inteligenta Regina Maria, ca rege al tuturor Romanilor!
Ferdinand a intrat in istoria Romanilor cu denumirea de ''cel loial'', pentru ca a pornit razboi impotriva propriei lui patrii.
Ferdinand e considerat de catre toti ca una dintre cele mai mari personalitatzi ale Romaniei pe care istoria ni le-a oferit, chiar daca nu era roman prin nastere.
Vezi Marioara, nu mai judeca pe nimeni dupa aspectul fizic.


PS. Apropos de urechi clapauge, Mihai I l-a mostenit pe bunicul lui, Regele Ferdinand. Ai vazut ce urechi hazlii avea?
N-are insa nici un rost sa-l judecam dupa urechi... important ce a facut pentru Romania, si Mihai I chiar a facut ceva util pentru tzara lui.
« Last Edit: Wednesday 06 December 2017, 18:24:31 by christianT »
“Plus je connais les hommes, plus j’admire les chiens.”


Offline James Hetfield

 • Hero Member
 • *****
 • Location: in gazda la liviu c.
 • Posts: 20.684
  • http://www.metallica.com/index.asp
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #65 on: Wednesday 06 December 2017, 18:44:25 »
io cre'ca au ceva singe de cavaleri Jedi

« Last Edit: Wednesday 06 December 2017, 19:24:47 by James Hetfield »
daca femeile ar sti cît costa un autobuz, nu s-ar mai uita dupa barbatii cu Porsche

Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 16.026
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #66 on: Wednesday 06 December 2017, 18:59:06 »
Redăm în întregime mesajul fostului președinte postat pe blogul personal:

„Am aflat cu tristețe vestea încetării din viață a fostului suveran al României, Mihai I. Viața sa, într-un secol agitat, plin de violențe și de schimbări dramatice, nu a fost nici simplă, nici ușoară. Și-a făcut datoria cu onoare, a luat decizii determinante pentru viitorul țării, în condiții dintre cele mai dificile.

A dovedit un exemplar patriotism în anii grei ai exilului. Revenit în țară, după schimbările din decembrie 1989, a trecut peste dezamăgiri și momente dificile și a devenit avocatul României în efortul ei de integrare europeană și euroatlantică. A fost un exemplu de responsabilitate politică și civică.

În august 2004, în cadrul manifestărilor dedicate evenimentelor dramatice de la 23 august 1944, la care a participat şi Regele Mihai, spuneam: „Dacă vom judeca fără patimă şi cu obiectivitate faptele istorice, dacă nu vom mai folosi istoria ca instrument al luptei politice, vom putea cădea de acord asupra adevăratei semnificaţii a evenimentului de la 23 august 1944: aceea de act de salvare naţională. Decizia curajoasă de la 23 august 1944, de arestare a mareşalului Antonescu şi de întoarcere a armelor împotriva Axei, alături de Naţiunile Unite, s-a impus ca urmare a agravării situaţiei de pe front, fiind singura decizie posibilă, în condiţiile date, pentru a asigura supravieţuirea Armatei Române şi continuitatea statului român.”

Păstrez amintirea discuțiilor purtate în decursul timpului, după 1989, atât la Versoix cât și la București. Relația noastră nu a fost simplă, în vremurile agitate ale începutului tranziției. Rațiunea și sensul servirii interesului public, indiferent de poziția în care ne aflam, au fost mai puternice, și, împreună, am reușit să transmitem către partenerii noștri un mesaj puternic, de asumare a valorilor comunității europene.

Prin dispariția Regelui Mihai se încheie poate cel mai zbuciumat capitol al istoriei României moderne, o istorie complexă, deseori dramatică, dar care a asigurat locul cuvenit al țării noastre în Europa și în lumea contemporană.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Regele Mihai a încetat din viaţa, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia.

I Translate it

Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 27.686
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #67 on: Wednesday 06 December 2017, 19:21:36 »
Urmează o perioadă firească, cu Regele şi membrii familiei regale prezenţi în viaţa publică şi culturală a ţării. Un punct culminant este discursul regelui din Parlament, din 25 octombrie 2011, când a enumerat câteva valori fundamentale pe care niciun popor nu trebuie să le uite: libertatea, identitatea şi demnitatea.


si eu care credeam ca punctul culminant al reintegrarii a fost cand i-a inmanat lui Nastase premiul de VIP Omul Anului in 2003  :whatever:

tot cu discurs de "valori fundamentale", desigur


"Aquilla non capit muscas"


Offline Ronin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Caribbean
 • Posts: 23.680
 • no master
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #68 on: Wednesday 06 December 2017, 20:48:48 »
http://www.familiaregala.ro/familia-regala/linie-succesiune
Și
http://www.familiaregala.ro/familia-regala/normele-fundamentale-ale-familiei-regale-a-romaniei
Maricica din Baneasa vs. nobilitate faza pe comuna.
Poti sa citezi si 1000 de site-uri si regulamente scrise de Duda si securistii tai. Mihai a fost incoronat rege dupa constitutia din 1923 in vigoare la momentul cand a urcat pe tron. Margareta nu are cum sa ajunga Regina printr-un comunicat de presa. Romania este REPUBLICA, nu exista Casa Regala, nu exista tron, nu exista nici un instrument legal ca sa mai avem o incoronare. Ce acte i-a bagat Duda sub nas lui Mihai sa semneze inclusiv porcaria cu scoaterea lui Nicolae din succesiune sunt Nule, nu au fost ratificate de nimeni.
Legea Salica nu o poate denunta Mihai, trebuie ratificata de Parlament, idem cu toate modificarile pe care le-ai postat tu in site-urile alea, Parlamentul trebuie sa ratifice, ori Parlamentul de dinainte de abdicare nu mai exista si nici nu se mai poate intruni.
Degeaba trec Dragnea/Tariceanu legea aia penibila cu Margareta = Custodele Casei Regale = Fost Sef de Stat, este lovita de neconstitutionalitate.

Dovada suprema ca nimeni nu da 2 lei pe fripturistii Duda si Margareta o sa o ai la inmormantare cand din partea casei de Windsor nu o sa vina nimeni. Mai mult ca sigur nici din partea casei Hohenzollern Sigmaringen nu vine nimeni ca nu mai sunt rude dupa actul semnat de Mihai mai acum 2-3 ani, doar s-a dezis de vasalitate...

Impostura cuplului Duda-Margareta este accentuată și de intenția de a transforma în cârdășie cu puterea comunistoidă de la București așa zisa Casă Regală a României într-o instituție oficială în Republica România
Bingo, talharii au nevoie de circ sa tina prostimea in ordine.
You obey, u OK!

Churchill understood the choice perfectly: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of socialism is the equal sharing of misery.”!

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #69 on: Thursday 07 December 2017, 14:28:07 »
Desi nu sunt monarhist, nu pot sa arunc cu pietre intr-o personalitate istorica – Regele Mihai- care a marcat indubitabil in mod curajos si salvator Romania la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Romania era pe atunci aliata Germaniei , si Germania avea sa piarda razboiul, in mai putin de un an, o astepta deci o capitulare umilitoare si grea. Cu atit mai mult cu cat  pierduse o parte din Ardeal in favoarea Ungariei horthiste , gratie generalului Antonescu, care nu dorea sa-l contrazica pe Hitler sau nu mai putea sa iasa din cercul de fier in care intrase. Antonescu a pus mai presus prestigiul sau de militar decat Tara.  Aventura armatei romane in Rusia sovietica a fost principala cauza a mortii si deportarii a sute de mii de romani. Responsabilul pentru aceasta aventura a fost maresalul Antonescu. Acesta este un fapt istoric. Asa cum se stie, Stalin nu dorea sa negocieze cu Antonescu, sub nicun chip, fiindca il considera criminal de razboi. Singurul partener posibil pentru Stalin, nu era pe atunci decat Regele Mihai, caci partidele istorice se ascundeau prin cotlonuri ca niste sobolani. Asa se explica si decorararea lui Mihai de catre sovietici, caci Stalin  dorea sa se arate aliatilor vestici sub imaginea unui « democrat » . MIhai nu putea sa refuze aceasta decoratie , fiindca ALTFEL ar fi pus la indoiala credibilitatea sa ca partener onest cu sovieticii.  Arestarea lui Antonescu a fost o necesitate istorica pentru salvarea armatei romane si a tarii intregi, caci numai dupa aceea armata romana a intors armele impotriva Germaniei si a continuat razboiul pina in muntii Tara. Aceasta reconversiune militara a fost benefica pentru Tara. Ulterior, Romania , a recuperat Ardealul pierdut prin dictatul de la Viena. Regele Mihai a avut 3 ani de domnie intensa, in care a incercat din rasputeri sa salveze tara de comunism. Insa Romania fusese trdata la Yalta , de catre jigodiile care au fost Churchill si Roosevelt. ( se pare ca unii nu inteleg nici azi ca soarta "comunista" a Europei de est a fost decisa la Yalta)  Abdicarea lui MIhai a fost impusa, faptic, cu santajul uciderii unor tineri sustinatori. Martirajul lui Antonescu nu i se poate imputa in niciun fel lui Mihai, e absurd. Desigur, este tragic ce s-a petrecut cu Antonescu, insa un militar are datoria sa-si asume responsabilitatile in orice situatie. Regele Mihai a plecat din tara extrem de sarac, spoliat de toate veniturile si proprietatile sale. Toate proprietatile sale provin din mostenirea de drept ce se revendica din avutiile personale ale lui Carol I , pe care acesta le-a adus direct din Germania, exclusiv din patrimoniul familiar.
………………………………………………………………………………………………..
 Regalitatea este prin gratia lui Dumnezeu, odata uns rege, Regele ramine pentru eternitate Rege

Offline corolla

 • Hero Member
 • *****
 • Location: scarboro (tărâm de vis ®)
 • Posts: 14.825
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #70 on: Thursday 07 December 2017, 15:05:07 »
Total off topic,  daca nu crezi in dzeu ce te faci cu regele?
Vorbim generic,  nu neaparat despre mihai.
I am in perfect shape for my weight.

Offline santiago

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 22.737
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #71 on: Thursday 07 December 2017, 15:26:03 »
!

Voi astia care vindeti tara pe nimic , profitati de o natiune buna si pacifista , natiunea romana . Daca erai la unguri si ai fi scris atat despre un tradator de tara , cred ca nu te-ai mai fi vaitat de junghiuri.
Fuck you Columbus and your curiosity


Offline christianT

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Montreal
 • Posts: 7.192
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #72 on: Thursday 07 December 2017, 15:41:24 »
Total off topic,  daca nu crezi in dzeu ce te faci cu regele?
Vorbim generic,  nu neaparat despre mihai.

Nasol corolleo daca nu crezi in D-zeu. Regele ca regele, dar tu te duci direct in Iad, sa fierbi in smoala pentru eternitate. Vestea buna este ca s-ar putea sa fie destul de multi simpatici si inteligenti pe acolo.

on topic.
Astea cu explicatiile ca e unsul lui D-zeu vine din Evul Mediu, cand lumea credea ca pamantul este plat. Desigur ca suna ciudat pentru secolul XXI, personal cred ca monarhia apartine muzeului, sunt ploiestean, deci republican.


PS. Ai vazut cum a scris Rian: Regele ramane pentru eternitate rege daca a fost uns. E un fel de a vorbi, un fel de limbaj de lemn al monarhiei. Eternitate. Ete na!
Si Tutankamon ramane tot faraon? Dar Burebista? Eternitatea e o notiune pe care nu o intelegem, fiind prea finiti in timp.
« Last Edit: Thursday 07 December 2017, 15:44:08 by christianT »
“Plus je connais les hommes, plus j’admire les chiens.”

Offline Rufus

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Schloss Adler
 • Posts: 27.686
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #73 on: Thursday 07 December 2017, 16:18:02 »
dacă vorbim de fapte documentate istoric:

9 noiembrie 1941: referendum prin care 3.4mil locuitori votează pt politica lui Antonescu contra Rusiei, numai 74 (!) votează contra

pe de altă parte Mihai nu a făcut nici un referendum pt republică in locul monarhiei cum a făcut Kiril al Bulgariei, deci a făcut totul pe cont propriu ca să-şi negocieze o situaţie mai bună cu ruşii

eu zic să-l lăsăm pe Antonescu in pace ca ţap ispaşitor că omul n-a fugit din ţară deşi putea şi-a fost executat, iar Mişu a murit de batraneţe după o viaţă destul de bună intr-o ţară civilizată
"Aquilla non capit muscas"

Offline Dorel

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Toronto
 • Posts: 16.026
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #74 on: Thursday 07 December 2017, 16:26:52 »
Antonescu a fost Mareșal, un patriot și un om demn, poți vedea pe Youtube execuția lui. Un erou!

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #75 on: Thursday 07 December 2017, 16:43:17 »
Total off topic,  daca nu crezi in dzeu ce te faci cu regele?
Vorbim generic,  nu neaparat despre mihai.
vreau sa spun ca titlul de Rege nu poate fi retras sau anulat, cat timp el a fost initiat si validat  intr-un context social istoric al unei natiuni, si nu numai titlul de rege, dar si altele, spre exemplu, acela de presedinte al Romaniei nu i se poate retrage lui Ceausescu, fiindca el a fost presedintele Romaniei, validat pe plan intern si extern;
 daca nu crezi in Dumnezeu e  treaba ta, e treaba ta sa-l consideri sau nu rege pe Mihai, dar Mihai a fost , iar pe cand traia, era Rege al romanilor, acest titlu nu i se poate retrage; despre Margareta , da , titlul de Regina este validat de Casa regala Romaniei , dar nu este validata de catre natiune, care sa initieze si sa promulge gratia divina de a fi Rege,  prin urmare  titlul ei este numai onorific, dar nu plenar, in sine
« Last Edit: Thursday 07 December 2017, 16:48:08 by Rian »

Massther Clinic - Massage therapy

Offline christianT

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Montreal
 • Posts: 7.192
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #76 on: Thursday 07 December 2017, 17:13:11 »
Antonescu e un personaj tragic, poate cel mai tragic personaj din istoria noastra.
Antonescu a venit in 1939 la putere printr-o lovitura de stat, asta ca urmare a dezastrului politicii dementului rege (vedeti, il numesc rege!) Carol II.
Auziti, apropos... uite asa ca discutie, ridic o minge la fileu pentru Rian sau oricare care crede ca functia de rege e eterna si nimeni nu poate s-o respinga.


Sa ne reamintim:


In 1927, Regele Ferdinand moare de cancer la Sinaia, si, automat: Regele a murit, Traiasca Regele, Mihai devine Rege al Romaniei.


De ce nu Carol II, cum era mai nimerit, fiind fiul lui Ferdinand?? Pai pentru ca Regele Carol II, un depravat si degenerat, si criminal si tradator de tzara mai tarziu, ii placea la nebunie de Duduia! Care Duduia? Asa o alinta el pe Magda Lupescu, curtezana celebra din Bucuresti, romanca evreica ce se culca cu cei mai celebri barbatzi din Bucurestii anilor 20.
Carol II, renunta la domnie din cauza relatiei cu Elena Lupescu (mai numita si Magda!!!) si pleaca la Paris sa se dea in barci si hidrobiciclete cu iubita lui, Elena Lupescu.
Regele Carol II fusese casatorit cu Elena a Greciei, din care s-a nascut Regele Mihai si mai apoi s-a descotorosit de biata grecoaica.
Asa ca Ferdinand, conform legii salice, scarbit de Carol II, il numeste mostenitor pe Mihai, unicul fiu  al lui Carol II.
In 1927 Mihai I devine rege, insa fiind minor, e format un Consiliul de Regenta. Banuiescu ca daca a fost proclamat rege, a si fost uns rege, adica un tot ceremonial bisericesc.


Insa in 1930, surprize surprize!!!
Carol II vine vicleneste in tzara, ajutat de Maniu, ca sa dau un nume, il detroneaza pe Mihai, fiul lui, si se proclama Rege, sub numele de Regele Carol II.
Este ceea ce propaganda monarhica a declarat ca fiind Restauratia! In fapt, o lovitura de stat data de Carol II-lea!!
Pai intrebarea mea vine, si o adresez lui Rian sau oricarui regalist...
Cum vine asta, nu ramane MIhai I un rege al ROmaniei? Cum si-a permis tatal lui, Carol II, sa-i retraga acest titlu de rege, fiului lui Mihai? Si atunci Carol II-lea ramane rege, sau un uzurpator?


Deci interesant...
Carol II-lea, devine rege printr-o lovitura de stat.
Mihai, devine rege tot printr-o lovitura de stat, cand Antonescu ia puterea si-l numeste Rege in anul 1939.
Mihai I, la randul lui, paraseste tzara devenita republica in ianuarie 1948 tot printr-o lovitura de stat, lovitura de stat fiind in 1947 pe 30 decembrie.
Sa ma adaug ca si Ceausescu pierde puterea tot printr-o lovitura de stat? Hai, ca ati trait vremurile alea....


Uite un subiect pentru grupalu rex: ''ROmania si loviturile ei de stat''!!
« Last Edit: Thursday 07 December 2017, 17:21:57 by christianT »
“Plus je connais les hommes, plus j’admire les chiens.”

Offline Rian

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.455
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #77 on: Thursday 07 December 2017, 18:46:33 »
Cristian T : da, numai ca nu trebuie sa confunzi puterea politica cu puterea nobiliara, care este prin gratia divina in virtutea istoriei si traditiei. Republica , ca forma de stat, exclude institutia regala de la orice forma de putere , no problemo, dar asta nu inseamna ca poate anula titlul nobiliar pe care natiunea deja i l-a acordat odata. Carol al II ramine si el rege al romanilor, chiar daca a fost decazut din puterea politica. Nu intimplator regele este incoronat, de-abia atunci devine Rege/ Regina. Formula sub care a fost anuntat decsul lui Mihai si reluat de catre guvernele straine, inclusiv monarhia engleza , este este de cel de Mihai I regele Romaniei, si nu de cetateanul Mihai etc

Offline christianT

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Montreal
 • Posts: 7.192
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #78 on: Thursday 07 December 2017, 19:05:41 »
Sunt de acord cu tine, Regele Mihai I ramane rege la fel si secatura de Carol II, tot rege ramane.
Am o parere mai degraba pozitiva de Mihai I, fara lovitura de stat de la 23 august 1944 NU AM MAI FI PUPAT IN VECI DE VECI, nord-estul Ardealului, pierdut prin Diktatul de la Viena, si astfel toti cei care sunteti din zona aia, (clujenii!), ati fi avut acuma cetatenie maghiara.
Am scris cu litere mari pentru ca Dorel sa inteleaga si sa retina acest lucru, fara 23 august 1944 nu aveam jumatate de Ardeal inapoi!!


Am pierdut Basarabia si Cadrilaterul... pentru ca am pierdut razboiul.


Eu vad in Antonescu cel mai tragic personaj din istoria romanilor...


A fost fara indoiala un patriot, un foarte bun om al armatei, ce si-a pus intregul destin ca om in fatza istoriei in alianta Germaniei hitleriste pentru a ne cuceri inapoi Basarabia, cedata miseleste, fara macar sa tragem un glontz, de catre Carol II, cu sigurantza cel mai mare tradator din istoria romanilor.
Antonescu a pierdut insa razboiul...si asta e, atunci cand pierzi un razboi, platesti... platesti in fatza istoriei, pentru ca ISTORIA A FOST MEREU SCRISA si interpretata de invingatori.
Insa Antonescu a murit demn, curajos, ca un erou, ca un barbat adevarat al Armatei Romane careia i-a apartinut.
A facut greseli Antonescu? Fara indoiala... nu putea controla totul... Destinul il controla pe maresal si Destinul i-a fost potrivnic.
« Last Edit: Thursday 07 December 2017, 19:21:29 by christianT »
“Plus je connais les hommes, plus j’admire les chiens.”

Offline Ronin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Caribbean
 • Posts: 23.680
 • no master
Re: A murit Regele Mihai
« Reply #79 on: Thursday 07 December 2017, 19:27:36 »
Desi nu sunt monarhist, nu pot sa arunc cu pietre intr-o personalitate istorica – Regele Mihai- care a marcat indubitabil in mod curajos si salvator Romania la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Romania era pe atunci aliata Germaniei , si Germania avea sa piarda razboiul, in mai putin de un an, o astepta deci o capitulare umilitoare si grea. Cu atit mai mult cu cat  pierduse o parte din Ardeal in favoarea Ungariei horthiste , gratie generalului Antonescu, care nu dorea sa-l contrazica pe Hitler sau nu mai putea sa iasa din cercul de fier in care intrase. Antonescu a pus mai presus prestigiul sau de militar decat Tara.  Aventura armatei romane in Rusia sovietica a fost principala cauza a mortii si deportarii a sute de mii de romani. Responsabilul pentru aceasta aventura a fost maresalul Antonescu. Acesta este un fapt istoric. Asa cum se stie, Stalin nu dorea sa negocieze cu Antonescu, sub nicun chip, fiindca il considera criminal de razboi. Singurul partener posibil pentru Stalin, nu era pe atunci decat Regele Mihai, caci partidele istorice se ascundeau prin cotlonuri ca niste sobolani. Asa se explica si decorararea lui Mihai de catre sovietici, caci Stalin  dorea sa se arate aliatilor vestici sub imaginea unui « democrat » . MIhai nu putea sa refuze aceasta decoratie , fiindca ALTFEL ar fi pus la indoiala credibilitatea sa ca partener onest cu sovieticii.  Arestarea lui Antonescu a fost o necesitate istorica pentru salvarea armatei romane si a tarii intregi, caci numai dupa aceea armata romana a intors armele impotriva Germaniei si a continuat razboiul pina in muntii Tara. Aceasta reconversiune militara a fost benefica pentru Tara. Ulterior, Romania , a recuperat Ardealul pierdut prin dictatul de la Viena. Regele Mihai a avut 3 ani de domnie intensa, in care a incercat din rasputeri sa salveze tara de comunism. Insa Romania fusese trdata la Yalta , de catre jigodiile care au fost Churchill si Roosevelt. ( se pare ca unii nu inteleg nici azi ca soarta "comunista" a Europei de est a fost decisa la Yalta)  Abdicarea lui MIhai a fost impusa, faptic, cu santajul uciderii unor tineri sustinatori. Martirajul lui Antonescu nu i se poate imputa in niciun fel lui Mihai, e absurd. Desigur, este tragic ce s-a petrecut cu Antonescu, insa un militar are datoria sa-si asume responsabilitatile in orice situatie. Regele Mihai a plecat din tara extrem de sarac, spoliat de toate veniturile si proprietatile sale. Toate proprietatile sale provin din mostenirea de drept ce se revendica din avutiile personale ale lui Carol I , pe care acesta le-a adus direct din Germania, exclusiv din patrimoniul familiar.
………………………………………………………………………………………………..
 Regalitatea este prin gratia lui Dumnezeu, odata uns rege, Regele ramine pentru eternitate Rege
Tot ce ai scris mai sus este FOLCLOR si MITURI.

Stalin nu negocia direct si nici Antonescu, iesirea Romaniei din razboi a scurtat WW2 in Europa cu 9 luni spre 1 an. Stalin l-a considerat pe Mihai un "tradator", decretul de acordare a decoratie este semnat de Kalinin nu de Stalin, atat de mult pret a pus dictatorul pe Mihai al tau. Mihai le-a oferit pe tava sovieticilor o capitulare totala, 23 August - 12 Septembrie a pierdut toata armata in prizonierat in URSS, genial, merita sa fie executat pe loc idolul tau. Antonescu a pus tot timpul mai presus TARA, nu a avut ambitii personale si nici materiale precum Mihaitza. Armata Romana nu s-a aventura in URSS, a mers sa redobandeasca teritoriile pierdute. Confunzi eliberarea Basarabiei si Bucovinei cu filmele politiste.
Nu mai comentez ca ai produs enormitati, auzi "nu putea sa refuze decoratia ca nu mai era partener credibil cu bolsevicii". tu te auzi ce ai scris?
"Regele Mihai a avut 3 ani de domnie intensa, in care a incercat din rasputeri sa salveze tara de comunism", nu pot sa cred ca cineva poate sa afirme asa ceva, esti normal? Mihai a fost in greva de palat din August '45 pana in Ianuarie '46 cand a numit Groza 2 ministrii de la PNL si PNT ca sa mimeze recunoasterea internationala. Asta in timp ce in 8 Noiembrie sovieticii au tras in plin in multimea adunata sa-i cante La Multi Ani lui Mihai. A lucrat de s-a rupt, alegerile din '46 au insemnat eliminarea partidelor istorice complet din spectrul politic, game over!
Cum poti sa crezi ca om adult ca Mihai a plecat cu hainele de pe el cand a iesit din tara cu o garnitura de tren si tot alaiul regal. Din ce bani si-a intretinut Mihai sotia si cele 5 fete in exil, din ce bani si-a permis luxul din Elvetia?
Carol al 2-lea a plecat si el burdusit si a trait pe picior mare in exil, trebuie sa fim naivi sa credem ca Mihai nu a facut acelasi lucru.

Dar ne-ai dat finala cu replica: "Regalitatea este prin gratia lui Dumnezeu, odata uns rege, Regele ramine pentru eternitate Rege", deci esti si monarhist convins si crestin adevarat. Dumnezeu daca exista sigur nu a dat oamenilor institutia regelui, cum pasca ma-sii sa dea oamenilor jug si robie in monarhie, esti normal?

Las-o cum a cazut, e mort omul, Amin!

vreau sa spun ca titlul de Rege nu poate fi retras sau anulat, cat timp el a fost initiat si validat  intr-un context social istoric al unei natiuni
Greu cu istoria, sa ne uitam doar la exemplul UK unde Edward VIII a fost fortat sa abdice si a ramas Duce de Windsor, probabil englezii nu cred suficient in Dumnezeu!
You obey, u OK!

Churchill understood the choice perfectly: “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of socialism is the equal sharing of misery.”!