In Quebec sunt, in special, orase foarte mici si cateva orase mari. Sherbrooke este undeva pe la mijloc, dar cred ca va deveni un oras mare in scurt timp (ma amagesc cu ideea, cel putin are un ritm de dezvoltare foarte puternic)
Daca iti plac orasele mari cu multa agitatie si multe oferte de munca, de distractie, cultura, contacte, etc., atunci NU cred ca e bine pentru tine sa stai in Sherbrooke.
Ti-as sugera sa vii sa vezi, sa intalnesti cateva persoane si sa vorbesti cu ele.
Comunitatea de romani este foarte mica, am impresia ca multi au plecat in Ontario, in perioada ultimului referendum.
Orasul este in dezvoltare, universitatea este recunoscuta ca una dintre cele bune, centrul de cercetare al universitatii, poate e mai interesant decat universitatea (vorbesc despre U. de Sherbrooke, pentru ca exista si o universitate engleza, U. Bishop), orasul este francofon ingloband si cateva zone anglofone (Lennoxville, de exemplu), iar in jur sunt multe mici localitati anglofone, sudul Quebecului fiind anglofon, sau partial; sunt multi imigranti, ceea ce este un avantaj, oamenii sunt obisnuiti dar asta nu inseamna ca esti si mult mai bine tratat, pe de alta parte fiind multi nou veniti este greu sa gasesti un loc de munca (eu cred ca o persoana care cauta un servici, are mai mari sanse in Montreal, chiar daca este concurenta mai mare)
Depinde, bineinteles, de profesie, experienta canadiana in domeniu si celelalte (limba, etc.)
Dupa ce te obisnuiesti ai sa iti dai seama ca este un orasel mic cu iz provincial, dar cu un sarm special si mult mai sigur si mai linistit decat Montrealul, Quebecul sau Toronto, in partea engleza, de exemplu.
Multa bafta in luarea unei decizii !