Author Topic: scoala de soferi  (Read 1390 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laurai79

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
scoala de soferi
« on: Saturday 05 November 2011, 06:06:45 »
Ce ziceti e mai ok sa faci scoala de soferi in romania sau in canada? Cat costa in Canada? Merci

Offline libra

• new users
  • Not for sale.
    • The Greatest Speech Ever Made
Re: scoala de soferi
« Reply #1 on: Saturday 05 November 2011, 11:12:17 »
Daca nu ai nevoie de permis de conducere in Romania, nu are rost sa-ti pierzi timpul facand scoala de soferi acolo. Stilul de conducere pentru examenul canadian e diferit de ce se invata la scoala de soferi in Romania, deci oricum trebuie sa faci cateva ore de conducere aici. Dupa ce iei permisul canadian poti conduce cum vrei tu, dar la examen trebuie sa conduci cum vor ei. De exemplu, eu dupa 12 ani de condus zilnic in Romania am luat permisul abia la a doua incercare.
Ca sa-ti faci o idee despre ce vorbesc am sa-ti dau cateva exemlple: aici ai voie sa virezi la dreapta pe culoarea rosie a semaforului (in Ontario), pe cand in Romania nu. In Romania puteai sa mergi pana in mijlocul intersectiei la virajul la stanga la semafor, aici te invata (si asa trebuie sa faci la examen) sa ramai inaintea liniei de la semafor. Aici exista stop all way (adica se intra in intersectie in ordinea sosirii), in Romania nu.
Deci depinde de tine daca vrei sa inveti niste chestii pe care nu o sa le folosesti aici.
Cat despre costuri, asta vara era $35 o ora de conducere (de fapt sunt 45 de minute de condus efectiv), de cate ore ai nevoie va decide instructorul. Ei te invata ce trebuie sa faci pentru a trece examenul. O alta chestie buna pentru un nou venit este ca scolile astea de soferi elibereaza un certificat de conducere defensiva (dupa niste ore de cursuri teoretice), care conteaza la asigurare, primesti ceva discount pentru el. Oricum la inceput asigurarea va fi destul de mare pentru ca nu ai experienta de conducere in Canada (eu am platit $280/luna one way la prima masina used).

PS. Informatiile sunt din Ontario, in alte regiuni pot fi diferite.
Freedom is nothing but a chance to be better - Albert Camus

Offline shugharitza

• Hero Member
« Reply #2 on: Saturday 05 November 2011, 22:27:46 »
Ce ziceti e mai ok sa faci scoala de soferi in romania sau in canada? Cat costa in Canada? Merci

Nu stiu cum sunt preturile in Ro,nici in restul Canadei, dar in Qc te costa in jur  800 cad, platibili in mai multe transe, dar astfel incat in decurs de un an sa ai conturile incheiate cu ei. Modul (un modul, doua module) esuat inseamna modul reluat. Banuiesc ca asta inseamna si ca trebuie iarasi platita taxa corespunzatoare. Pretul primului examen (teoretic) e derizoriu. Nici examenul practic nu-ti rupe buzunarele, daca ai masina pe care sa dai examenul. Daca n-ai masina si n-ai nici prieteni, atunci poti inchiria una de la o scoala de soferi. Cred ca e in jur de 60 cad, la care se pot adauga alte conditii impuse de acea scoala (ex, obligativitatea de a face nu stiu cate ore pe traseu cu ei). Mai multe info aici http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/frais/index.php
http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/permis_promenade.php

Avantajul de a avea un permis romanesc deja de la aterizare consta in faptul ca in primele 3 luni poti conduce aici fara probleme (daca n-or fi schimbat astia iarasi prevederile!) cu permisul romanesc, interval in care trebuie sa te gandesti sa-l preschimbi pe unul local. Acum, daca tu vii cu un permis romanesc mai proaspat de 1 an, nu ti se recunoaste vechimea (vorbesc de Qc aici) si trebuie sa-ti treci toate etapele, ca ultimul pifan (scoala de soferi, examen teoretic, scoala de soferi pe masina, examen practic, in functie de particica din lege care te priveste).
Ontariotii par mai exigenti cand e vorba de incepatori. http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/driver/gradu/index.shtml
« Last Edit: Saturday 05 November 2011, 22:29:05 by shugharitza »

Offline hotziu1

• new users
  • 1.e4±...si negrul cedeaza!!
« Reply #3 on: Monday 07 November 2011, 07:23:30 »
eu am facut scoala in ro inainte sa plec.mi-a prins foarte bine,aici am condus din prima zi.e mult mai civilizat traficul.plus ca in romania e mult mai ieftina scoala ,in ca e 1000$ plus ca dureaza aproape 1 an de zile.asa ca mai bine te apuci in romania.aici ai dreptul sa conduci 6 luni dupa ce sosesti cu permisul din ro.

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #4 on: Monday 07 November 2011, 11:46:18 »

Avantajul de a avea un permis romanesc deja de la aterizare consta in faptul ca in primele 3 luni poti conduce aici fara probleme

Avantajul de a avea un permis este ca poti conduce primele 3 luni. Ca ai permis romanesc este dezavantaj dupa 3 luni (caci n-am auzit pe cineva sa obtina programare si permis in aceasta perioada), ca Ro nu are acorduri cu Ca (sau nu e membra a aceluiasi "club"), asa ca trebuie sa dai testele respective. Ceea ce nu se poate spune despre paki, turci s.a., despre care se stie ca sunt niste maestri ai "respectarii" regulilor la ei din tara.
Daca ajungi din Ro via o alta tara europeana de tranzit (unde ti-ai schimbat permisul pentru unul local) atunci totul e o formalitate.

Offline shugharitza

• Hero Member
« Reply #5 on: Tuesday 08 November 2011, 06:37:29 »
eu am facut scoala in ro inainte sa plec.mi-a prins foarte bine,aici am condus din prima zi.e mult mai civilizat traficul.plus ca in romania e mult mai ieftina scoala ,in ca e 1000$ plus ca dureaza aproape 1 an de zile.asa ca mai bine te apuci in romania.aici ai dreptul sa conduci 6 luni dupa ce sosesti cu permisul din ro.

Ai dreptate,daca vorbim de provincia Quebec, ai dreptul sa conduci 6 luni. Dupa care, esti obligat (daca vrei sa conduci, evident) sa-ti preschimbi permisul.
"Si votre permis de conduire est valide et s'il l'autorise, vous pourrez conduire une automobile (classe 5), une motocyclette (classe 6) ou un cyclomoteur (classe 6D) pendant les 6 mois suivant votre arrivée au Québec en tant que nouveau résident. Au-delà de ce délai, vous devrez être titulaire d'un permis de conduire du Québec." http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/echange/residents_autre.php

http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/echange/admissibles_echange.php
"Si, avant de vous établir au Québec, vous étiez titulaire d'un permis de conduire une automobile depuis au moins un an, vous pourrez obtenir un permis de conduire une automobile du Québec (classe 5) si vous réussissez les examens théoriques et l'examen de conduite sur route du Québec."

Avantajul de a avea un permis este ca poti conduce primele 3 luni. Ca ai permis romanesc este dezavantaj dupa 3 luni (caci n-am auzit pe cineva sa obtina programare si permis in aceasta perioada), ca Ro nu are acorduri cu Ca (sau nu e membra a aceluiasi "club"), asa ca trebuie sa dai testele respective. Ceea ce nu se poate spune despre paki, turci s.a., despre care se stie ca sunt niste maestri ai "respectarii" regulilor la ei din tara.
Daca ajungi din Ro via o alta tara europeana de tranzit (unde ti-ai schimbat permisul pentru unul local) atunci totul e o formalitate.

Te inseli, Mircea. Te poti programa pentru examene ca sa-ti preschimbi permisul in timp util. Eu am reusit sa obtin programarea respectiva fara absolut nicio problema. Am sunat la un numar cu 1-800, am spus ce vreau, mi-au spus ce acte trebuie sa am cu mine si gata, dupa 3 saptamani eram buna de dat examenele, teoretic si practic in aceeasi zi. Faptul ca nu m-am descurcat eu sa am masina care sa respecte exigentele pentru examen n-a fost din vina lor, ci din nepriceperea mea de a-mi regla necazurile in mod operativ.
Impartasesc opinia lui Hotziu cand spune ca e mai bine sa inveti sa conduci in Ro. Diferentele de care vorbeste Libra sunt usor depasite de cineva care stie deja sa conduca.

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #6 on: Tuesday 08 November 2011, 06:51:11 »
Fain, inseamna ca s-o mai schimbat din lucruri. Sau era asa de la inceput dar eram eu mai aerian.

Offline Iris

• Full Member
« Reply #7 on: Monday 02 January 2012, 22:24:07 »

in 1000 $ intra si masina pentru examen ? cam scump totusi :)
この質問を停止することが重要ではありません。
http://www.lolhome.com/img_big/funny-picture-7976995860.jpg

Offline bugs bunny

• Jr. Member
  • **
« Reply #8 on: Tuesday 03 January 2012, 00:53:38 »

eu stiam ca daca ai permisul obtinut in ro de mai putin de un an se schimba situatia la preschimbare.
adica, nu faci nimic cu permisul ala.

Offline DJ

• Sr. Member
« Reply #9 on: Tuesday 03 January 2012, 13:12:45 »
Se pot (inca) lua lectii de condus cu bucata.
45- 50 CAD/ ora.
tintin quarantino

Offline vlad_a_anca

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
« Reply #10 on: Wednesday 04 January 2012, 05:13:54 »
In Ro costa cam 400-500 CAD (1200-1500 RON) si in max 2 luni ai permis.Clar ca merita sa ti-l iei in Ro. Mai inveti cateva reguli in plus si stii sa conduci si in Ca,
Acum sunt in cusr sa ma interes de un zvon  cum ca pot preschimba pt vreo 50 euro permisul romanesc cu unul frncez fara examen, iar cel francez la fel cu unul canadian tot fara examen.
asa ar fi super. acum ma interesez sa vad daca pot sa-l preschimb in Franta