Author Topic: Official transcript  (Read 652 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline EmanuelS

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
Official transcript
« on: Monday 30 January 2012, 01:21:22 »
Universitatile canadiene, in special cele anglofone, cer pentru dosarul de admitere, "official transcripts" pentru toate studiile post-secundare urmate, chiar si cele neterminate. Daca ai facut facultate in Romania, asta presupune ca foaia matricola sa fie trimisa in plic sigilat de catre respectiva universitate din Romania. Daca esti deja plecat din Romania, cred ca destul de greu de obtinut asa ceva.
As vrea sa aflu daca stiti cazuri de dosare de admitere acceptate pe baza diplomei in original (fara a fi pusa in plic sigilat de catre universitatea emitenta) + traducere facuta aici in Canada de catre traducator autorizat.
Merci.

Offline hercule

• new users
Re: Official transcript
« Reply #1 on: Monday 30 January 2012, 12:34:10 »
Universitatile canadiene, in special cele anglofone, cer pentru dosarul de admitere, "official transcripts" pentru toate studiile post-secundare urmate, chiar si cele neterminate. Daca ai facut facultate in Romania, asta presupune ca foaia matricola sa fie trimisa in plic sigilat de catre respectiva universitate din Romania. Daca esti deja plecat din Romania, cred ca destul de greu de obtinut asa ceva.
As vrea sa aflu daca stiti cazuri de dosare de admitere acceptate pe baza diplomei in original (fara a fi pusa in plic sigilat de catre universitatea emitenta) + traducere facuta aici in Canada de catre traducator autorizat.
Merci.

Nu stiu pentru altele, dar UdeM accepta prezentarea originalelor + traduceri facute aici + echivalarea facuta de MICC, direct la registrariat pentru admitere (cel putin asa a fost pentru nivel bacc, in 2009, la restul n-am habar). Bafta!!!!!

Offline vlad_a_anca

• new users
« Reply #2 on: Sunday 19 February 2012, 01:56:46 »
am rezolvat cu foaie matricola si diploma de bac pt un unchi din State. Le-am obtinut si mi le-au dat (chiar daca nu aveau voie, dar i-am "motivat" un pic). Mi le-au dat in plicul pe care l-am dus eu si ei au pus stampila.
S-a intamplat anul trecut in Brasov, chiar in perioada bac-ului si m-a costat cateva cuvinte frumoase, cateva zambete si 5 topuri de hartie alba ca nu aveau saracii pe ce sa dea bac-ul.
 :laugh: si asa am devenit eu sponsor oficial al bac-ului la unul din liceelel brasovene !

Offline EmanuelS

• new users
« Reply #3 on: Sunday 19 February 2012, 03:10:43 »
am rezolvat cu foaie matricola si diploma de bac pt un unchi din State. Le-am obtinut si mi le-au dat (chiar daca nu aveau voie, dar i-am "motivat" un pic). Mi le-au dat in plicul pe care l-am dus eu si ei au pus stampila.
S-a intamplat anul trecut in Brasov, chiar in perioada bac-ului si m-a costat cateva cuvinte frumoase, cateva zambete si 5 topuri de hartie alba ca nu aveau saracii pe ce sa dea bac-ul.
 :laugh: si asa am devenit eu sponsor oficial al bac-ului la unul din liceelel brasovene !

Stiam ca se poate asa. Pe mine ma interesa insa in situatia in care ai plecat deja de ceva ani din Romania, si nici nu ai pe nimeni acolo care sa 'rezolve' problema.

Offline vlad_a_anca

• new users
« Reply #4 on: Sunday 26 February 2012, 02:34:39 »
atunci , in principiu ar trebui o calatorie in romania sa-ti rezolvi personal. dar daca mai ai un prieten, un vecin sau pe cineva venit iti poate rezolva.

Offline EmanuelS

• new users
« Reply #5 on: Monday 27 February 2012, 12:47:33 »
Despre universitatile francofone din Montreal, stiu ca accepta originalele aflate in posesia ta + traduceri facute aici in Montreal la traducator autorizat. Chiar eu am aplicat, si am fost admis in acest fel. Nu este necesar ca universitatea din Ro sa trimita in plic sigilat transcripturile. Ma interesa daca e cineva care a fost acceptat in acelasi fel (deci cu aceleasi acte) la Concordia, McGill sau la universitati din Ontario, British Columbia sau Alberta. Sau daca a fost refuzat ... Multumesc.

Nu mai veniti cu aberatii de genul, 'mergi in Romania...', ca nu ma intereseaza asta. Cred ca am exprimat destul de clar ce vreau sa aflu.
« Last Edit: Monday 27 February 2012, 12:51:01 by EmanuelS »