Eu sunt abs. de fizica-chimie
Am experienta de 21 de ani de munca in secretariat, am abs. un curs postuniv. de Administatie publica gestiune si audit, iar actualmente sunt secretar sef la o facultate. As vrea sa lucrez tot in domeniul acesta. Exista posibilitatea sa mi se echivaleze ceva studii, sa-mi gasesc un job intr-o firma de avocatura, un notariat sau e cazul sa incep scoala de la zero, bacul macar este recunoscut ?
banuiesc ca nu ai de gind sa lucrezi in domeniul in care ai absolvit fac acum 21 de ani or so
deci, daca vorbesti bine ambele limbi, ai sanse sa te angajezi, cel putin teoretic, absolut oriunde in domeniul administrativ
nu inteleg ce vrei sa ti se echivaleze....?
doar nu ajungi secretara sefa in romania fiindca ai o facultate ci fiindca ai vechime, experienta, skill-uri etc etc
eu cunosc o multime de secretare sefe de fac, secretare ale rectorilor etc si in ro si aici: evident ca nu iti trebuie facultate neaparat si chiar daca s-ar cere experienta absolut intotdeauna suplineste lipsa unui an sau doi de studii in domeniu.
de ce ai vrea sa fii secretara juridica daca habar nu ai de procedura de aici (oare ai de cea din romania?), daca nu cunosti limbajul juridic nici in engleza nici in fr????
ideea este sa uiti de "bac recunoscut" si sa tragi tare pe....noroc si networking. asta-i baza
repet, teoretic cel putin, poti lucra si face destui bani.
daca reusesti sa intri de ex intr-o universitate, orice cadru administrativ pleaca de la un minim de 20$ la ora
eu in locul tau as trage foarte tare pe invatarea/ imbunatatirea limbilor, mai ales foarte tare la scris si pe confectionarea unui CV ca lumea format nord america
bafta!