Author Topic: Doctorat in Quebec  (Read 321 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ancao

• Newbie
  • *
  • [Scrie un text beton aici]
Doctorat in Quebec
« on: Thursday 29 July 2010, 07:52:38 »
Am o seama de intrebari pe marginea doctoratului. Banuiesc ca prin sistemul de echivalare a studiilor, este posibila si recunoasterea diplomei de doctor (ciclul al III-lea de studii universitare). Sau nu-ia asa?
Ce-as vrea sa stiu este daca acest titlu ajuta in mod real pe piata muncii. Exista mai multe oportunitati, salarii mai mari, un prestigiu sporit la un loc de munca care este sub aceasta calificare?
Exista domenii in care ajuta si domenii in care nu serveste la nimic?

Cine isi bate capul sa faca un doctorat in Quebec si de ce?

Offline georgica81

• Hero Member
Re: Doctorat in Quebec
« Reply #1 on: Thursday 29 July 2010, 16:19:08 »
Am o seama de intrebari pe marginea doctoratului. Banuiesc ca prin sistemul de echivalare a studiilor, este posibila si recunoasterea diplomei de doctor (ciclul al III-lea de studii universitare). Sau nu-ia asa?
Ce-as vrea sa stiu este daca acest titlu ajuta in mod real pe piata muncii. Exista mai multe oportunitati, salarii mai mari, un prestigiu sporit la un loc de munca care este sub aceasta calificare?
Exista domenii in care ajuta si domenii in care nu serveste la nimic?

Cine isi bate capul sa faca un doctorat in Quebec si de ce?

nu prea vezi multi phd la munca... de obicei cine face doctorat o face ca sa ramana in invatamant. am cunoscut cativa cu doctorate si nu prea gasesc de munca (si doctoratele sunt facute aici la universitati destul de bine cotate - mcgill, udem).
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed. = GLOBAL WARMING, SWINE FLU, GOD

Offline camelia_radu

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: Thursday 29 July 2010, 16:52:27 »
Doctoratul in Ca cere un mare efort. Daca te afirmi in timp ce il faci (conferinte, prezentari etc.), ai mari sanse sa primesti oferte interesante pentru un job. Daca esti doar un student printre o gramada de altii, fara sa stralucesti, ori doctoratul, ori bacul, reprezinta acelasi lucru.
Insa marea majoritate a celor care sunt in programul de Ph. D. aici, vizeaza un post universitar.
Cu un doctorat din Ro, daca nu ai lucrari publicate sau nu esti cunoscut (participari la conferinte, inca o data), nu ai sanse sa gasesti un job la acest nivel.
Nu uita: in Ca, doctoratul il fac foarte putini, cei care au intr-adevar ceva nou de spus, cei care sunt dotati pentru cercetare si devotati studiului. E draconic, dar al naibii imi place. 

Offline ancao

• Newbie
  • *
  • [Scrie un text beton aici]
« Reply #3 on: Friday 30 July 2010, 16:46:54 »
M-ati luminat! :) Multumesc frumos!

Offline Iris

• Full Member
« Reply #4 on: Monday 02 August 2010, 02:37:55 »

... am cunoscut cativa cu doctorate si nu prea gasesc de munca (si doctoratele sunt facute aici la universitati destul de bine cotate - mcgill, udem).

In ce domenii erau doctoratele ?
この質問を停止することが重要ではありません。
http://www.lolhome.com/img_big/funny-picture-7976995860.jpg

Offline georgica81

• Hero Member
« Reply #5 on: Monday 02 August 2010, 05:18:12 »
In ce domenii erau doctoratele ?
biologie, chimie (sau poate bio-chimie), computer science...
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed. = GLOBAL WARMING, SWINE FLU, GOD

Offline Iris

• Full Member
« Reply #6 on: Monday 02 August 2010, 06:21:32 »
biologie, chimie (sau poate bio-chimie), computer science...

:suspious: 

« Last Edit: Tuesday 03 August 2010, 20:22:16 by Iris »
この質問を停止することが重要ではありません。
http://www.lolhome.com/img_big/funny-picture-7976995860.jpg