Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Taclaua Québec.Ro / Re: Politica americana
« Last post by Rufus on Yesterday at 23:54:03 »
Si uite asa numitzii GW Bush si tov. Obama au evitat o deflatie catastrofala si au stimulat economia

continui sa folosesti multe cuvinte ca sa-ti disimulezi imbecilitatea asa ca-ti repet simplu pt (in)cultura ta generala:

nu presedintii fac politicile legate de ratele dobanzii, quantitative easing si alte chestii care tin de FED
2
Taclaua Québec.Ro / Re: Cum cumparati carti din Ro
« Last post by libra on Yesterday at 23:48:57 »
Hello LA toata lumea! Ce surpriza CA inca mai sunteti aici! :)

Am si eu o dilema, ce website sa folosesc ca sa cumpar carti din Ro? Ma intereseaza copii electronice. e prea complicat sa fie cartile trimite in USA din Ro. Acum caut de exemplu Spulberatic de Anca Vieru dar nu stiu ce website e de incredere.

Orice info e much appreciated!


Cartea de care vorbesti (paperback) se gaseste pe amazonul american, deci poate fi usor trimisa in USA.


https://www.amazon.com/Spulberatic-Romanian-Anca-Vieru/dp/9734673696/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1532144491&sr=8-1&keywords=spulberatic

4
Taclaua Québec.Ro / Cum cumparati carti din Ro
« Last post by Britania on Yesterday at 23:00:25 »
Hello LA toata lumea! Ce surpriza CA inca mai sunteti aici! :)

Am si eu o dilema, ce website sa folosesc ca sa cumpar carti din Ro? Ma intereseaza copii electronice. e prea complicat sa fie cartile trimite in USA din Ro. Acum caut de exemplu Spulberatic de Anca Vieru dar nu stiu ce website e de incredere.

Orice info e much appreciated!
5
Taclaua Québec.Ro / Re: Bravo Romania, tu fata!
« Last post by Agno on Yesterday at 22:33:57 »
Nici munca fara paine, nici paine fara circ.
6
Taclaua Québec.Ro / Re: Despre parale ....
« Last post by Agno on Yesterday at 22:31:30 »
Absolut fantastica lectura lui JBP in Hamilton din seara asta ... sala plina ochi, ovatii la scena deschisa ... si-a rafinat craftul si a reusit sa aduca umor si rasete in sala pe niste subiecte altfel aride si downright depressing din experienta lui de clinical psychologist. L-a urmarit fii-miu ala mare cu gura cascata, n-a clipit nici macar odata. :D What an amazing experience!

Condusul pina in downtown Hamilton, alta mancare de peste.

7
Taclaua Québec.Ro / Re: Bravo Romania, tu fata!
« Last post by christianT on Yesterday at 20:49:24 »
Amintiri...

8
Taclaua Québec.Ro / Re: Politica americana
« Last post by Mihai Vasile on Yesterday at 19:56:29 »
pickameru' din cur cred că te împiedică să-ti dai seama că politicile FED aka quantitative easing prin cumpărarea de obligațiuni nu-s dictate de POTUS chiar dacă-i vorba de feblețea ta Gică Bush, Cea Mai Măreață Năpastă
Vidul dintre urechi cred ca te impiedica sa-ti dai seama ca quantitative easing n-a fost decat o alta metoda de finantare inflationista a economiei (pe langa dobanzile zero sau negative). Si uite asa numitzii GW Bush si tov. Obama au evitat o deflatie catastrofala si au stimulat economia (ceea ce se vede si azi), pe cand vidul mai sus mentionat urla ca muscat de cur "sacrilegiu economic!!!".

Bineintzeles ca reducerile de taxe si eliminarea regularizarilor stimuleaza economia si investitiile, ramane sa vedem cat si mai ales pe cine. Deocamdata salariile cam bat berbunca pe loc. Iar razboaiele comerciale care se anunta o sa muste serios din rata somajului. Cat de imbecil trebuie sa fii sa stimulezi industria siderurgica locala (cu vreo 25.000 de muncitori) si sa sacrifici sa zicem 250.000 care lucreaza in industria prelucratoare. Noroc ca economia americana a reusit intotdeauna sa faca cumva abstractie de factorul politic, si sa se descurce oricum, in periodele dintre crizele ciclice, asa cum suntem acum.

Dar ce-ti spun eu tzie, stii foarte bine lucrurile astea, doar orgoliul de bashtan de forum te face sa decupezi cate o farama convenabila din raspunsuri si s-o combatzi cu Google in frunte, in cautare de brownie points. Ar fi si de mirare ca vidul ala sa produca si altceva decat matreatza si o ura viscerala pentru oricine si orice e peste genunchiul broastei unde te zbatzi epileptic, impreuna cu colegii de golanie si pornografie.

9
Taclaua Québec.Ro / Re: vorbe-n vant
« Last post by Liliac on Yesterday at 18:01:32 »
Draga Cristian, postarea mea a fost in gluma, eu sunt mai "șugubaț", imi place sa vad mereu partea comica a lucrurilor!  :crazy:
Am fost si eu SI la Musee D'Orsay si am admirat...tot ce era frumos!  :surprise:


10
Taclaua Québec.Ro / Re: vorbe-n vant
« Last post by christianT on Yesterday at 17:47:01 »

Domnule Liliac,


Courbet a fost un eretic in arta plastica, ceea ce-l face un original, s-a opus canoanelor artei din acea vreme, perioada romantica, si a dorit sa transpuna cu penelul si culorilor o lume asa cum o vedea el, realista, plina de cruzime chiar, dar cu sens al realitatii asa cum o percepea el. Uite o alta pictura de-a lui Courbet care m-a impresionat enorm. Tabloul se numeste Disperatul, "Le Désespéré" in original. A se remarca contrastul de tonuri, paloare fetzei cu parul bogat pe care pictorul, e un autoportret, si-l smulge intr-o secunda de luciditate dusa la extrem.

Parca ar fi aflat chiar in acea secunda ca viatza n-are nici un rost, ca nu e nici un Tata in Ceruri, ca se te citez, ca totul e desertaciune si goana dupa vant, ca sa citam o carte celebra a evreilor si preluata si de crestini. Disperare, suferinta dusa la absolut, iata ce-mi sugereaza tabloul, care repet, e un autoportret al lui Courbet.
O reproducere a acestui tablou mi-ar place sa am in casa, ca sa-mi reaminteasca mereu ca timpul meu, sau al tau, e foarte dramuit, foarte pretios, si ca e pacat sa-l lasam sa treaca certandu-ne sau plictisindu-ne.


PS. Cu cat ma uit mai atent la tablou, cu atat imi vine mai mult un gand: Parca e actorul binecunoscut Johnny Depp.Pages: [1] 2 3 ... 10