Author Topic: se poate?  (Read 913 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cristina_nita

• new users
se poate?
« on: Wednesday 05 November 2003, 07:50:02 »
Salut,

Noi in DCS am declarat 20.000 de CAD, asta dupa cate am vazut pe forum inseamna ca am fost cam fraieri. Daca la interviu vom putea scadea suma sa zicem la 12.000 cand ajungem in QC vom putea folosi un card romanesc pe care sa avem diferenta fara sa fie "traked" asa fel incat la un moment dat daca nu ne mai descurcam sa putem apela si la ajutorul social?

Cam cat dureaza in principiu pt. un informatician sa isi gaseasca un job, nefiind important la inceput salariul, ci castigarea experientei quebecoise si invatarea limbii franceze in domeniu?

Merci tuturor care raspund.
cris

Offline vlad69

• Hero Member
se poate?
« Reply #1 on: Wednesday 05 November 2003, 12:51:11 »
cam in situatia voasta am fost si eu din pacate la interviu nu am putut scadea sub 15000.
inca nu sunt pe social...iti voi da detalii.
ii greu acu pentru info. am un var care a facut info la mcgill a lucrat 3 ani la o firma si acu ' nu-si mai gaseste de lucru.
din cate stiu eu merge prost cu informatica.
"ba priculici ada ma doua beri si zece mici, da reci!"                                                                                                                        
                                                        - unchiu lotzica-

Offline teutzu

• new users
se poate?
« Reply #2 on: Thursday 06 November 2003, 01:03:23 »
Noi in DCS-uri am declarat 8000 $ usa, iar la interviu consilierul ne-a stabilit 6000 cad, suma pe care am si declarat-o la intrarea in Canada.Sper sa reusiti sa mai scadeti din suma initiala la interviu.Bafta multa.  :eek:

Offline stagiarul

• new users
Re: se poate?
« Reply #3 on: Thursday 06 November 2003, 02:35:07 »
Quote from: cristina_nita
Salut,

Cam cat dureaza in principiu pt. un informatician sa isi gaseasca un job, nefiind important la inceput salariul, ci castigarea experientei quebecoise si invatarea limbii franceze in domeniu?

Informatica merge prost cam dupa anul 2000.
Si gratis sa vrei sa lucrezi s-ar putea sa nu gasesti asa usor.

Offline vianne

• new users
se poate?
« Reply #4 on: Thursday 06 November 2003, 06:35:49 »
Cred ca ar fi bine sa scadeti drastic la interviu ca nu au ce face, justificati ceva neprevazut,  o boala a parintilor, ceva patetic in orice caz ca la astia tine cu patetismul si cu drepturile omului.
Acum au inceput sa faca figuri la sosire daca suma pe care o ai e mult mai mica decat cea declarata la interviu risti sa-ti treaca toata suma. De asta e bine sa fiti mai prevazatori din timp nu cum am fost noi!
Bafta in continuare!

Offline mago

• Jr. Member
  • **
se poate?
« Reply #5 on: Thursday 06 November 2003, 08:37:59 »
Noi aveam trecut in formulare 17000 cad si la interviu am ajuns la 10000 cad , fara sa facem nici un efort ! Sfatul meu , este sa treci pe acel formular de final o suma cu mult mai mica , fara sa te justifici ! Daca te intreaba , spui ca diferenta ai  cheltuit-o ! Pentru 3 persoane 10000 cad e suficient !!
Oricum , noi la intrarea in Canada v-om declara 8000 cad !!! Sper sa nu avem probleme !?! Cu diferenta de bani , cel mai bun pare cecul de calatorie . Comisin 0.5 % (cred !?!?) . Restul banilor cash .
Bafta maxima !
Locuinta mea de vara , e la tara .....

Offline cristi_1968

• new users
se poate?
« Reply #6 on: Thursday 06 November 2003, 10:39:17 »
si noi am declarat pe DCS 20000 CAD,suma bazata pe doua proprietati pe care aveam acte,insa la interviu am spus ca nu pot sa la vand pe amamdoua deoarece intr-una din ele locuieste mama mea.Ofiterul de  viza a trecut singur pe CSQ 10000 CAD.Am de gand sa declar 7000 CAD la intrare.
Ambitia este steaua mea norocoasa