Author Topic: Quebec/Ontario (?)  (Read 1867 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline DorinVO

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
Quebec/Ontario (?)
« on: Monday 10 October 2011, 09:58:35 »
Buna ziua!
Impreuna cu sotia si un copil suntem acceptati in Canada, am trecut interviul pe Quebec.
Suntem nehotarati in ce provincie sa ne stabilim: Ontario/Quebec. Problema ar fi ca nu ne descurcam in franceza asa bine..
Va rog sa imi spuneti:
1. Care sunt avantajele/dezavantajele Ontario/Quebec??
2. Care sunt avantajele/dezavantajele locuirii in Gatineau?
3. Sotia e prof. Engleza. In care din ac. doua provincii ar fi sanse mai mari ca ea sa aiba aceasta profesie?

Offline newt

• Full Member
Re: Quebec/Ontario (?)
« Reply #1 on: Friday 14 October 2011, 17:25:20 »
daca ai fost acceptat de quebec, ai o obligatie morala sa te stabilesti in quebec

3. in nici una
care este

Offline blueice

• new users
« Reply #2 on: Saturday 15 October 2011, 23:07:57 »
off-topic:
@newt
dupa data inscrierii, pari a fi veteran(a) pe aici.
cel putin mai vechi/veche ca mine, deci mi-e oarecum jena sa dau sfaturi. totusi,
morala??
in capitalism?? in canada??
astept cu mult interes sa deschidem un topic ca sa dezbatem subiectul. nu stiu unde oi fi vazut tu cea mai marunta urma de moralitate aici.
aici, in capitalism, exista numai capital(=bani) si atat. punct
nu moralitate, nu omenie, nu credinta, nimic.

on-topic:
desi nu-mi plac quebecosii si cu atat mai putin limba lor (care are vagi asemanari cu franceza), totusi trebuie sa recunosc ca cel putin pentru inceput, si/sau cu venituri relativ mici (sub 100k/ familie) recomand qc comparativ cu on. motivele sunt multiple, pot detalia pentru cine e interesat(a).
desi nu-mi place montrealul (de-aia am si plecat de acolo dupa primii 3-4 ani) totusi trebuie sa recunosc ca pentru un nou venit este mai prietenos. pot detalia si subiectul asta
« Last Edit: Saturday 15 October 2011, 23:28:41 by blueice »
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
Friedrich Wilhelm Nietzsche

Offline oleseam

• new users
  • Life is either a daring adventure or nothing!
    • My wonderland
« Reply #3 on: Monday 17 October 2011, 21:27:04 »
off-topic:
@newt
dupa data inscrierii, pari a fi veteran(a) pe aici.
cel putin mai vechi/veche ca mine, deci mi-e oarecum jena sa dau sfaturi. totusi,
morala??
in capitalism?? in canada??
astept cu mult interes sa deschidem un topic ca sa dezbatem subiectul. nu stiu unde oi fi vazut tu cea mai marunta urma de moralitate aici.
aici, in capitalism, exista numai capital(=bani) si atat. punct
nu moralitate, nu omenie, nu credinta, nimic.

on-topic:
desi nu-mi plac quebecosii si cu atat mai putin limba lor (care are vagi asemanari cu franceza), totusi trebuie sa recunosc ca cel putin pentru inceput, si/sau cu venituri relativ mici (sub 100k/ familie) recomand qc comparativ cu on. motivele sunt multiple, pot detalia pentru cine e interesat(a).
desi nu-mi place montrealul (de-aia am si plecat de acolo dupa primii 3-4 ani) totusi trebuie sa recunosc ca pentru un nou venit este mai prietenos. pot detalia si subiectul asta

buna blueice,
offtopic si eu.
sa inteleg ca esti in partea federala acum, da?
si eu am aplicat pt quebec, dar as vrea sa stiu dc pot pleca direct in toronto, adica sa nu mai trec prin quebec deloc.
am mai citit pe unele forumuri ca cica tre sa stai primele 6 luni in quebec si abia dp aia poti pleca in alta provincie.
am intrebat acelasi lucru pe fb la o agentie de emigrare si mi-au raspuns ca pe viza scrie canada, nu scrie quebec sau provinca si ca pot sa plec direct unde vreau...de aia nu prea mai inteleg.
tu ce stii din experienta?

Mersi frumos.
If you want something you never had, do something you never did!

Offline blueice

• new users
« Reply #4 on: Monday 17 October 2011, 22:00:29 »
locuiesc in gatineau dar lucrez in ottawa. adica locuiesc in qc si lucrez in on.
nu-ti vorbesc din proprie experienta, dar intr-adevar asa e: pe viza scrie canada , deci aterizezi unde vrei.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

Offline vlad_a_anca

• new users
« Reply #5 on: Sunday 23 October 2011, 08:33:12 »
eu inca nu sunt in Canada, daram stat si eu mult sa ma gandesc la acest aspect. Sunt hotarat pentu inceput sa raman in Montreal deoarece mi se pare mai ieftina viata aici, chiar daca poate si veniturile sunt mai mici. Cred ca pentru inceput e important sa ai cheltuieli mai mici sa nu papi toti banii de acasa. In plus am inteles ca ceva de munca tot gasesti, ceea ce e iarasi important. Alt aspect: scolarizarea este mult mai ieftina pentru rezidentii din Qc, ceea ce iarasi este un atu avand in vedere ca exista posibilitatea echivalarii, continuarii sau aprofundarii studiilor.
Singurul impediment pentru mine este limba franceza, care din cate am vazut, nu este totusi preponderenta, si am inteles ca in partea sudica si sud-vestica chiar se foloseste preponderent engleza.
In concluzie: eu si sotia mea suntem decisi sa venim pentru inceput in Montreal.

Offline un roman

• new users
« Reply #6 on: Sunday 23 October 2011, 23:20:56 »
E bine sa stii de la inceput ce vrei. Orice mutare costa timp, bani si nervi. Gandeste-te ce ti se potriveste cel mai bine si apoi ia o hotarare. Orice alta mutare e aproape ca si plecatul din Romania. Sunt de acord cu ce ai scris mai sus cu exceptia ultimului paragraf. Limba franceza este preponderenta in Quebec si chiar daca sunt cartiere unde se vorbeste mai mult engleza, e greu sa gasesti job fara sa vorbesti franceza. Nu spun imposibil, dar sansele sunt mici.

Offline blueice

• new users
« Reply #7 on: Monday 24 October 2011, 01:25:47 »
Se pare ca vlad_a_anca e foarte convins(a) de ceea ce spune.
Nu ma pot amesteca in aceasa decizie ferma. Insa ceea ce pot adauga este ca nu conteaza cate tone de informatii ai citit pe forumuri, multe din realitatile de la fata locului te vor surprinde.

Pana una-alta, mult succes in Montreal !

Offline vlad_a_anca

• new users
« Reply #8 on: Tuesday 25 October 2011, 07:02:12 »
@blueice
nu m-am documentat exclusiv pe forumuri, ci de aproape un an de cand am inceput demersurile pentru emigrare am trimis o groaza de e-mail-uri catre institutii, universitati, spitale etc. atat din Montreal cat si din Calgary si Toronto si informatiile adunate din raspunsurile lor m-au facut sa trag concluzia de a incepe viata in Canada in Montreal. Pe langa faptul ca este un oras de o frumusete rara. Cred ca daca ma mai uit pe Google earth mult timp o sa-l stiu dupa strazi inainte sa-l vad in realitate :-D

Offline newt

• Full Member
« Reply #9 on: Tuesday 25 October 2011, 18:45:14 »
eu inca nu sunt in Canada, daram stat si eu mult sa ma gandesc la acest aspect. Sunt hotarat pentu inceput sa raman in Montreal deoarece mi se pare mai ieftina viata aici, chiar daca poate si veniturile sunt mai mici. Cred ca pentru inceput e important sa ai cheltuieli mai mici sa nu papi toti banii de acasa. In plus am inteles ca ceva de munca tot gasesti, ceea ce e iarasi important. Alt aspect: scolarizarea este mult mai ieftina pentru rezidentii din Qc, ceea ce iarasi este un atu avand in vedere ca exista posibilitatea echivalarii, continuarii sau aprofundarii studiilor.
Singurul impediment pentru mine este limba franceza, care din cate am vazut, nu este totusi preponderenta, si am inteles ca in partea sudica si sud-vestica chiar se foloseste preponderent engleza.
In concluzie: eu si sotia mea suntem decisi sa venim pentru inceput in Montreal.

e ok ce zici
cu exceptia limbii as zice; nu, in sud si sud-vest nu se vb preponderent engleza
in west island, da, plus sunt multe firme aproape 100% anglofone (te uiti la vest de lachine, ca tot zici ca ai invatat insula pe din'afara..lachine, dorval, ddo, kirkland, pointe-claire etc)
in downtown cam toata lumea e bilingual si iar poti gasi firme americane unde nu folosesti franceza dar te intreba de ea ca fapt divers, eg:
ai grija ca la orice interviu te duci, chiar daca firma e anglo, sa zici ca vb franceza; ei sunt cam obligati prin lege sa te intrebe si tu sa zici ca stii, chiar daca nu stii si chiar daca n-o sa ai nevoie de ea
succes
care este

Offline djordje

• new users
« Reply #10 on: Tuesday 25 October 2011, 22:51:39 »
eu am locuit si in Montreal, si in Toronto....mi se pare ca nu-s foarte multi romani in Victoria sau Vancouver. Daca tot vii in Canada...se pare ca clima e mai temperata pe acolo..si in afara de orezari europenii nu prea vor acolo....eu in locul tau m-as gindi si la B.C.

Online derbedeu

• Jr. Member
  • **
« Reply #11 on: Wednesday 26 October 2011, 05:28:56 »
daca ai fost acceptat de quebec, ai o obligatie morala sa te stabilesti in quebec

esti chiar diabolic, man... chiar n-ai nici o urma de bun simt? Cum poti sa-ti mai si bati in halul asta joc de un om care, oricum e pe cale sa isi paraseasca familia, prietenii, limba materna, valorile pentru niste minciuni vazute fie la pro-tv fie pe fel de fel de forumuri si anume ca e mai bine in canada decat in Romania?

Offline Quo vadis

• new users
« Reply #12 on: Wednesday 26 October 2011, 13:56:28 »
...Pe langa faptul ca este un oras de o frumusete rara. (Montréal)
Pe mine m-a podidit plansul cand am dat cu ochii de el prima data.Acum m-am mai obisnuit.
E drept ca nu exista streetview pe vremea aia.

Offline vet

• new users
« Reply #13 on: Thursday 03 November 2011, 01:46:16 »
Buna ziua!
Impreuna cu sotia si un copil suntem acceptati in Canada, am trecut interviul pe Quebec.
Suntem nehotarati in ce provincie sa ne stabilim: Ontario/Quebec. Problema ar fi ca nu ne descurcam in franceza asa bine..
Va rog sa imi spuneti:
1. Care sunt avantajele/dezavantajele Ontario/Quebec??
2. Care sunt avantajele/dezavantajele locuirii in Gatineau?
3. Sotia e prof. Engleza. In care din ac. doua provincii ar fi sanse mai mari ca ea sa aiba aceasta profesie?

primele idei care imi vin in minte sunt:
+QC -scolarizare inca la preturi rezonabile (daca va intereseaza subiectul)
        -gradinite pt. copii la preturi rezonabile (daca prindeti loc)
        -ajutor social mult mai usor de obtinut (daca o sa se aplice in cazul vostru la un moment dat)
        -asigurari ieftine comparativ cu restul Canadei
-QC - impozite uriase pe salarii, taxe pe consumatie cam la fel (in crestere in fiecare an)
       -sistem de sanatate dezastruos
       -drumuri si infrastructuri intr-o situatie destul de jalnica
       -cea mai indatorata provincie din Canada (nu ca te-ar interesa direct, dar veti plati vrand nevrand la aceasta datorie, voi si copiii vostri)
       -economie bazata pe servicii (industrializarea e prin alte parti)
« Last Edit: Thursday 03 November 2011, 01:51:43 by vet »