Author Topic: primii pasi  (Read 1121 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline James Hetfield

• Hero Member
    • http://www.metallica.com/index.asp
primii pasi
« on: Saturday 24 April 2004, 05:27:58 »
M-am uitat de multe ori pe aceasta sectiune a forumului , informatii despre emigrare , si de cele mai multe ori am ajuns la concluzia ca exista destule informatii despre actele si pasii necesari pina la interviu , pregatirea lui , medicale ,etc . Acum cu munca facuta de gabriel.hoidrag probabil vor fi si organizate aceste informatii , si poate ca se vor evita aceste situatii uneori putin enervante , intrebari care se repeta de mii de ori , desi raspunsul la ele a fost dat deja de mii de ori. Fara discutie ca exista cazuri mai speciale , mai iesite din comun , cu care nu s-a confruntat toata lumea in procesul de emigrare si care isi cauta speranta unui raspuns de la cineva care a trecut printr-o situatie macar asemanatoare. Ma abtin sa comentez in vreun fel actiunile celor care , chiar daca au uneori scuza de a fi noi useri , totusi nu au rabdarea de a citi nici macar topicele de pe prima pagina. Uneori vezi aceeasi intrebare pe prima pagina pusa de cateva ori. Ma rog , probabil unii considera ca-s mai speciali si ca tre’ sa li se raspunda lor in special….hmmm …am zis ca ma abtin de la comentarii !

Consider insa ca nu exista destule informatii despre ce ar trebui sa faca un roman emigrant din momentul in care devine un roman imigrant , adica din momentul in care aterizeaza la dorval (trudeau).
Sint fara indoiala destule informatii si despre asta , s-a vorbit de multe ori despre nas , carte maladie , gasirea unui apartament , cumpararea unei masini (sau nu) , conceperea unui cv si cautarea unui loc de munca etc  , poate doar ar trebui doar putin organizate. (o sa  faca gabriel si asta dupa ce vine in mtl :) ). Insa parca totusi nu sint destule si parca inca destul de multi inca nu sint constienti ca partea cea mai grea din tot procesul asta nu e cea de pina la interviu , ci cea de dupa aterizare.

Oare in tot ceea ce voi spune si eu pe aici trebuie sa mai precizez ''dupa parerea mea'' ??? Sau se subintelege deja ca-i a mea , ca doar nu scrie altul !?

Cred ca trebuie facuta mare atentie la sfaturile primite in primele zile/saptamini/luni de dupa aterizare , nici nu va dati seama cat de important poate fi cercul in care intri odata ajuns aici , negresit pe linga prietenii/amicii pe care ii cunoasteati mai demult/din ro , veti incepe sa cunosti si alti romani , care intr-un fel sau altul va vor influenta oarecum (de la caz la caz, mai decisiv sau mai nesemnificativ) prin opiniile si sfaturile lor.

Feriti-va de negativisti !
Nimeni nu spune ca in canada toate lucrurile-s roz , in functie de asteptarile cu care fiecare vine aici , motivatiile care-l fac sa plece din ro  si de gradul de adaptabilitate ,  fiecare din noi poate fi mai multumit sau nu de noua sa viata aici.
Insa eu consider ca e foarte important , indiferent la ce concluzie ajunge fiecare , ca-i place in canada sau nu , ori care e directia buna pe drumul pe care trebuie sa-l urmezi in noua viata , macar sa fie decizii personale , luate de fiecare cu capul lui , dupa o buna , temeinica si prealabila informare si cantarire a variantelor posibile.
Veti intalni in mod sigur si romani sau alte natii carora totul le pute in canada , sint de obicei aceeasi care injurau cel mai strasnic romania inainte de a pleca. Feriti-va de ei ! La inceput , cand esti putin dezorientat si nesigur , esti foarte influentabil , iar genul acesta de indivizi te pot influenta negativ ingrozitor.

Scrieti , va rog , experiente si idei personale , asa cum vi s-au intamplat voua si cum le vedeti voi , despre viata si adaptarea la noua viata in canada. Sau situatii prin care au trecut altii , care poate nu-s membri pe forum , dar sa fie situatii pe care le cunoasteti cat de cat apropiat , nu de care ati auzit la o bere intr-o seara de la al cincilea povestitor. Eu insumi sint foarte interesat de parerile si experientele voastre , v-am spus ca si eu sint foarte la inceput si am probabil inca multe de invatat.

Ii rog pe toti cei care vor posta mesaje aici sa incercam sa nu transformam acest topic in inca unul in care sa ne aberam cu idei ca vreunul din noi detine adevarul absolut. Pentru aberatiuni eu am taclaua.

Liviu C. – James
rover, wanderer, nomad, vagabond - call me what you will

Offline the immigrant

• Newbie
  • *
    • http://www.romania.ro
primii pasi
« Reply #1 on: Saturday 24 April 2004, 06:09:42 »
taclaua e a acelui care plateste
admin

cand o sa platesti tu ...
Making money is easy.

Let's go !

Offline Gabriel.Hoidrag

• Sr. Member
primii pasi
« Reply #2 on: Saturday 24 April 2004, 14:52:39 »
Salut!

Am propus crearea (dupa modelul descrierilor interviurilor, medicalelor) si a unei sectiuni in site care sa contina cele mai sugestive si interesante descrieri ale primilor pasi in Canada si ..nu numai...Ar fi interesant de aflat si cum vad oamenii respectivi Canada dupa 6 luni...un an...etc....

Postarea descrierilor respective in format .txt ar elimina diversele mici mesaje inserate care nu au legatura prea mare cu subiectul!

Ar putea fi ceva asemanator cu:

http://quebec.ro/Autoindex_int/index.php
Doamne`Ajuta!

Offline James Hetfield

• Hero Member
primii pasi
« Reply #3 on: Monday 26 April 2004, 06:13:19 »
cred ca cea mai buna modalitate de a incepe viata in canada e prin cateva luni de pauza. adica cateva luni in care sa nu te ''arunci'' la primul job de 7-8/h ce-ti iese in cale. decat asta ,  eu zic ca e preferabila intrarea pe social cat mai repede posibil (asta se poate face si in doua saptamini).
 pentru cateva luni trebuie sa privesti in jur , sa cunosti un pic orasul si societatea in care ai intrat  si sa incerci sa-ti faci un plan despre cam ce si cum este drumul tau pe aici. de la caz la caz acesta poate fi diferit, cursuri de limba (pt cei care nu vin cu limba stapinita la un nivel acceptabil) , cautarea unui job in domeniul in care vii deja pregatit (cu conditia sa aiba in spate o buna si solida experienta , altfel..hmm ) , continuarea unor studii si incercarea de a obtine o diploma si ceva experienta canadiana , poate chiar inceperea unei scoli intr-un domeniu total diferit de background-ul detinut , etc de la caz la caz.

sa nu intelegeti cumva ca incerc sa sustin ideea de a trai etern pe ajutor social , insa nici idiotenii cum am auzit ca ''e rusine sa stai pe social'' nu pot sa accept.
cred ca, cateva luni de asa-zisa ''pauza'' , in care de fapt , sa te dezmeticesti si sa iei o decizie in legatura cu ce vei face in viitorul mai apropiat sau mai indepartat in noua ta viata este , pentru inceput , cea mai buna solutie.

Offline Amos

• Newbie
  • *
primii pasi
« Reply #4 on: Monday 26 April 2004, 06:47:48 »
Quote from: chistila

Am ajuns aici pe 26 septembrie, cand inca se mai gaseau in ziare anunturi de joburi. In prima saptamana mi-am deschis cont in banca, am aplicat pentru credit card (la TD bank, facand un depozit de 1000$) si pentru SIN. Pentru health card a trebuit sa astept primul statement (sumarul tranzactiilor) de la banca, pentru a demonstra ca stau la acea adresa (eu am inchiriat o camera intr-o casa, deci nu aveam contractul de apartament). Tot in prima saptamana am inceput si plimbarile prin Toronto, inarmata cu cele doua harti: a orasului si a retelei de transport in comun (TTC). Am fost la YMCA, un centru subventionat de guvern care ajuta noii emigranti. Acolo poti intreba despre problemele care te framanta, dar ar fi bine ar fi sa te inscrii si la sesiunile de prezentare pe care le fac ei periodic. Trecand dupa un timp pe acolo, am ascultat putin din sesiunea referitoare la ce trebuie sa stie un nou emigrant sosit in Toronto. O multime de informatii utile, o parte din ele le aflasem deja, dar ar fi fost util sa le fi stiut mai devreme. Am fost la mai multe agentii de recrutare in domeniul in care cautam eu. Plecam dimineata, ma intorceam seara, suficient de obosita. Plecam cu sandwich-uri la mine si sticla de apa/suc, pentru ca totul costa mai mult cand cumperi pe drum (un ceai mic este peste 1$).

http://www.quebec.ro/forum/viewtopic.php?t=11166&start=0
http://www.montreal.ro/gallery/membri/Gabriela_Casineanu

un super exemplu de urmat................

8)

Offline James Hetfield

• Hero Member
Re: primii pasi
« Reply #5 on: Thursday 22 July 2010, 15:07:44 »
hehe, ce misto sint de citit ultimele pagini de pe aceasta sectiune
e fain sa vezi ce scria fiecare la inceputurile canadiene
:)

Offline vybag

• Full Member