Author Topic: Limba franceza  (Read 2951 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alexia_ioana

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
Limba franceza
« on: Monday 19 July 2010, 01:14:45 »
Buna seara!As vrea sa incep emigrarea in Quebec.Am intrat pe site-ul ambasadei Canadei, dar nu inteleg exact daca pentru a depune actele am nevoie sau nu de un atestat al limbii franceze sau engleze.Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?Multumesc anticipat.

Offline ancao

• Newbie
  • *
Re: Limba franceza
« Reply #1 on: Tuesday 27 July 2010, 09:29:11 »
Da, conform noilor reglementari (intrpoduse pe 26 iunie 2010), testul de limba se sustine intr-un centru specializat care elibereaza un certificat. Evaluarea cunostintelor lingvistice NU se mai face la interviuri, in amabasade, de catre angajatii de acolo. Intra pe site-urile guvernamentale si vei gasi informatii foarte clare. Practic, acum depui certificatele care atesta nivelul de cunostinte de limba engleza/franceza cind depui dosarul.

Offline alexia_ioana

• new users
« Reply #2 on: Friday 30 July 2010, 18:17:24 »
Multumesc mult de raspuns  :-*

Offline perseu77

• new users
« Reply #3 on: Thursday 12 August 2010, 00:30:28 »
Am si eu intrebarea urmatoare:
 am facut franceza doare la gimnaziu si liceu, stiu doar ca un incepator. Vreau sa ma apuc serios sa o invat. Ce carti imi recomandati?
 Sau programe ,mp3-iuri?
 Interviul se sustine la Ambasada Canadei, nu?Am sanse in cca 6-7 luni sa invat astfel incat sa trec de interviu? Nu am fost un elev stralucit in domeniul limbilor moderne- de 7,deci mediu.
 multumesc.

Offline SorinI

• new users
« Reply #4 on: Wednesday 25 August 2010, 22:35:41 »
Am si eu o intrebare...dar mai intai incerc sa-i raspund lui perseu77.Iti spun un secret care ma ajutat si pe mine sa invat limba...si o stiu aproape nativ.Cd-uri cu carti vei gasi la librarii cate vrei,nu e o regula.Ia doar ce crezi ca iti va folosi..Vezi doar sa fie pt incepatori,ca asa iti trebuie deocamdata.Ia un caiet nou,si imagineaza-te la interviu,la un ghiseu,la piata,tinand un discurs,in diferite situatii.Noteaza toate cuvintele noi,pe care inca nu le-ai asimilat si cauta-le in dictionar,noteaza-le in paralel cu cele in romana.Vezi pronuntia corecta (poti chiar si pe google),si incearca sa refaci discursurile in franceza imaginandu-te acolo.Iti garantez ca nu vei uita noile cuvinte invatate.Tine caietul langa tine zilnic iar cand te uiti la tv,sau orice ai face te gandesti...oare la asta cum se zice?il bagi in caiet si faci ce ti-am spus.Cu fiecare cuvant fa propozitii,fraze,ti-am zis te gandesti ca esti acolo si faci sau zici lucrul ala cu noul cuvant invatat..Trebuie sa fie "ton livre de chevet" (cartea de capatai) impreuna cu dictionarul.Si cel mai important lucru e sa-ti placa ...Incearca sa gandesti direct in franceza,la inceput e greu dar daca exersezi iti va place si nu vei regreta...vei vedea rezultatele.Poate ne intalnim la anu in Montreal si dai o cafea. ;)
 Cu gramatica va fi mai greu dar la inceput nu-ti trebuie neaparat.Daca nu ai un bagaj mare de cunostinte,adica foarte multe cuvinte invatate, un vocabular vast,gramatica faci degeaba,nu o vei invata niciodata.Iti mai pot spune cate una alta,dar putem vb pe privat.Daca vrei noteaza id-ul meu de mess : ispasoiu_sorin@yahoo.com
    Bafta

« Last Edit: Thursday 26 August 2010, 01:40:18 by SorinI »

Offline SorinI

• new users
« Reply #5 on: Wednesday 25 August 2010, 22:52:22 »
Am si eu o intrebare: Am inteles ca acuma trebuie sa depui la primul dosar testul de limba : TEFAQ
M-am programat la Brasov pt test pe 29 septembrie ca cei de la Bucuresti si Cluj n-au raspuns,sunt inca in vacanta..Costa 440 lei.
 Intrebarea mea este:trebuie sa dau pe undeva si test de engleza pt a 2-a limba?...daca da unde?si ce nivel? Si sotia mea trebuie sa depuna si ea ceva test de limba la dosar? Daca da care?

Offline ancao

• Newbie
  • *
« Reply #6 on: Sunday 05 September 2010, 09:35:35 »
Lucrurile stau asa: dovada cunoasterii limbii franceze (pentru Quebec) trebuie sa o faca aplicantul principal. Daca el stie si engleza (chiar nivel incepator) isi mareste sansele. Daca si partenerul de viata stie franceza si/sau engleza, sansele cresc si mai mult. Se adauga la punctaj citeva puncte pentru fiecare plus dintre cele enumerate mai sus.

Pentru franceza este obligatoru TEFAQ, chiar si varianta e-TEFAQ ceea ce inseamna doar intelegere si vorbire (nu se cere evaluare pentru nivelul de franceza la scris, acesta e specificul testului TEFAQ). Pentru limba engleza cel mai bun este un test IELTS. Eu, cu actele depuse inainte de schimbarea asta cu testele de limba, am primit de la ambasada de la Viena informatia sa dau testul de enegleza intr-un centru acreditat de pe linga o universitate. Nu pot garanta ca situatia e la fel si pentru cei care depun dosare dupa iunie 2010, cind sistemul s-a schimbat.
Am si eu o intrebare: Am inteles ca acuma trebuie sa depui la primul dosar testul de limba : TEFAQ
M-am programat la Brasov pt test pe 29 septembrie ca cei de la Bucuresti si Cluj n-au raspuns,sunt inca in vacanta..Costa 440 lei.
 Intrebarea mea este:trebuie sa dau pe undeva si test de engleza pt a 2-a limba?...daca da unde?si ce nivel? Si sotia mea trebuie sa depuna si ea ceva test de limba la dosar? Daca da care?
« Last Edit: Sunday 05 September 2010, 09:36:17 by ancao »

Offline SorinI

• new users
« Reply #7 on: Saturday 11 September 2010, 21:32:10 »
am dat in 10 septembrie pana la urma e-tefaq-ul...
A fost super bine.Comprehension orale C1 iar expression orale C2...eu zic ca e bine nu?  ;)
Au zis ca in zece zile imi trimit diploma acasa prin posta.Sper ca pana atunci sa termin cu legalizari acte,etc si sa pot trimite dosarul la Viena.
 Mai vreau ca pana atunci sa dau un test de engleza pe aici prin Baia Mare la universitatea asta de "limbi" ce o avem noi...ca e de stat si e acreditata.
« Last Edit: Saturday 11 September 2010, 21:34:32 by SorinI »

Offline marius gabriel

• Newbie
  • *
« Reply #8 on: Wednesday 15 September 2010, 01:05:08 »
ce este cu acest  TEFAQ? firma cu care am inceput formalitatile ptr emigrare ne-a comunicat ca nu este nevoie de nici un test sau atestat de limba franceza  ptr quebec; sa le ia naiba de informatii;de cand am hotarat cu sotia sa emigram in canada si am primit raspuns ca ne calificam, stau numai pe forumuri si deja am capul mare; trebuie test, nu trebuie test... stai departe de romani, nu sta departe de romani...mergi cu bus, nu mergi cu bus... mergi cu taxi, nu mergi cu taxi...ia-ti imediat un apartament, nu te grabi sa iei un apartament... stai la motel, nu sta la motel. frateee nici n-am plecat din romania si deja am obosit

Offline SorinI

• new users
« Reply #9 on: Friday 17 September 2010, 00:09:29 »
nu inteleg...tu apelezi la o firma specializata sau avocati?Mare greseala faci...arunci banii pe fereastra.Pt ca tot tu trebuie sa completezi actele,tu faci tot.Ei doar iti zic ce anume.Daca frunzaresti mai cu atentie tot forumul asta,si mai sunt cateva,poti sa te descurci f. bine fara ei,si sa nu le umpli buzunarele.Nu esti cu nimic mai favorizat la ambasada...
 De TEFAQ fiind vorba,cam cea mai mare majoritate,mai ales de la ultimile modoficari (reguli),dupa primul dosar trimis la Viena,trimit o nota sa se adauge la dosar TEFAQ-ul plus a doua limba la o universitate acreditata cel putin.Pt As(conjoint) nu stiu cum e,dar voi vedea,sper sa nu-mi ceara.
 Eu am dat E-TEFAQ pt ca nu mai am nevoie prea mare sa invat limba fr.(C1/C2) si atunci l-am dat pana sa-l pot trimite cu dosarul 1,sa castig timp.Cine stie? poate scap de interviu,sunt ceva sanse,ce-i drept cam mici.

Offline theduke

• new users
« Reply #10 on: Saturday 18 September 2010, 12:42:47 »
"To evaluate your language knowledge if neither French nor English is    your mother tongue, you can enclose documentary proof attesting to your proficiency  in French or English and, if applicable, that of your spouse."

Eu cred ca cel mai bine este sa va bazati pe informatiile de pe site-ul oficial al Guvernului din Quebec. Acolo scrie, din cate inteleg, ca poti include rezultate ale unor teste de limba straina (sustinute la institutii acreditate), ceea ce va grabi evaluarea dosarului, dar nu este obligatoriu.

Din cate inteleg, daca ai un punctaj mare si poti emigra si fara punctele de la "Adaptabilite" (puncte care se acorda numai in timpul interviului - conform Guide des procedures d'immigration), atunci cei de la Viena iti trimit scrisoare in care iti cer sa dai un test de limba si sa le trimiti rezultatul. Dupa care, daca rezultatul ii multumeste, trimit CSQ prin posta.

Din nou, cred ca de baza este site-ul oficial al Immigration-Quebec si ghidul mentionat mai sus.

Daca cineva stie sigur ca acum este necesar sa incluzi in Dosarul I si teste de limba franceza si engleza, va rog sa detaliati. Eu nu am vazut pe site-ul oficial aceasta informatie.

Offline claudolha

• new users
« Reply #11 on: Saturday 18 September 2010, 21:03:30 »
Cum a fost testul de limba franceza? Cata franceza sti de ai luat C1 si C2? Eu dau testul pe 29 la Brasov.

Offline ancao

• Newbie
  • *
« Reply #12 on: Saturday 25 September 2010, 09:50:19 »
Daca incluzi rezultatele de testele de limba din prima nu mai pierzi timp. Vorbesc din experienta.
Eu am trimis dosarul in aprilie. In iulie mi-au spus ca imi acorda certificatul fara sa mai merg la interviu daca fac dovada ca stiu limbile straine la nivelul pretins in formulare.
Pentru ca sesiuni DELF si DALF sint abia in noiembrie, am optat pentru TEFAQ. Numai ca si pe acesta l-am dat abia in septembrie pentru ca in august, luna de vacanta, nu se fac nici un fel de programari.
Practic am pierdut vremea. Azi as fi putut avea certificatul daca respectam recomandarea lor din prima. Eu mi-am zis ca scutesc bani, ca o sa vada la interviu ca stiu foarte bine franceza, dar...

Partenerul de viata trebuie sa faca si el dovada ca stie franceza. Mie mi-au cerut asta. Eu trebuia sa trimit rezultate si la engleza (se acorda puncte in plus chiar si pentru un nivel minimal), dar partenerul trebuie sa justifice doar cunostinte de franceza.

"To evaluate your language knowledge if neither French nor English is    your mother tongue, you can enclose documentary proof attesting to your proficiency  in French or English and, if applicable, that of your spouse."

Eu cred ca cel mai bine este sa va bazati pe informatiile de pe site-ul oficial al Guvernului din Quebec. Acolo scrie, din cate inteleg, ca poti include rezultate ale unor teste de limba straina (sustinute la institutii acreditate), ceea ce va grabi evaluarea dosarului, dar nu este obligatoriu.

Din cate inteleg, daca ai un punctaj mare si poti emigra si fara punctele de la "Adaptabilite" (puncte care se acorda numai in timpul interviului - conform Guide des procedures d'immigration), atunci cei de la Viena iti trimit scrisoare in care iti cer sa dai un test de limba si sa le trimiti rezultatul. Dupa care, daca rezultatul ii multumeste, trimit CSQ prin posta.

Din nou, cred ca de baza este site-ul oficial al Immigration-Quebec si ghidul mentionat mai sus.

Daca cineva stie sigur ca acum este necesar sa incluzi in Dosarul I si teste de limba franceza si engleza, va rog sa detaliati. Eu nu am vazut pe site-ul oficial aceasta informatie.
« Last Edit: Saturday 25 September 2010, 09:56:49 by ancao »

Offline ancao

• Newbie
  • *
« Reply #13 on: Saturday 25 September 2010, 10:00:36 »
Testele de limba sint OBLIGATORII! Regulile "jocului" tocmai s-au schimbat.
Eu personal as avea mari retineri fata de calitatea serviciilor oferite de firma asta la aberatia pe care tocmai ti-au spus-o.

Detalii despre e-TEFAC (inclusiv tutoriale) gasesti aici: http://www.fda.ccip.fr/tef/etefaq
Mie ambasada de la Viena mi-a mai recomandat sa lucrez exercitii si de aici:
http://www.micc-francisation.gouv.qc.ca/agorascriptor/arboframe.asp?nodossier=617007

Daca nu trimiti rezultatele testelor de limba ai sa pierzi vremea. Nu ti respinge dosarul, dar ti se intoarce pentru completare. Si ai doar 6 luni la dispozitie sa adaugi atestatele de limba.

ce este cu acest  TEFAQ? firma cu care am inceput formalitatile ptr emigrare ne-a comunicat ca nu este nevoie de nici un test sau atestat de limba franceza  ptr quebec; sa le ia naiba de informatii;de cand am hotarat cu sotia sa emigram in canada si am primit raspuns ca ne calificam, stau numai pe forumuri si deja am capul mare; trebuie test, nu trebuie test... stai departe de romani, nu sta departe de romani...mergi cu bus, nu mergi cu bus... mergi cu taxi, nu mergi cu taxi...ia-ti imediat un apartament, nu te grabi sa iei un apartament... stai la motel, nu sta la motel. frateee nici n-am plecat din romania si deja am obosit
« Last Edit: Saturday 25 September 2010, 10:05:32 by ancao »

Offline alinaraluca2000

• new users
« Reply #14 on: Thursday 30 September 2010, 13:34:23 »
Buna tuturor,

Vin si eu cu o intrebare: sotul meu are diploma de absolvire a unui curs de franceza pentru monitor ONU din 2010, credeti ca ar trebui sa mai dea acest test te limba franceza?  Daca trimitem actele fara diploma acestui test cam cat am intarzia cu procedurile?

Va multumesc.
Alina

Offline ancao

• Newbie
  • *
« Reply #15 on: Wednesday 06 October 2010, 07:46:56 »
Nu se pun alte teste. Sint valabile pentru ei doar cele mentionate de ei: DALF, DELF, TEFAQ etc.
Intirzierea e de citeva luni, poate chiar vreo jumatate de an, daca prinzi vacante, perioade in care nu se dau si nici nu se fac programari pentru aceste teste... Eu avem studii universitare facute in Franta, carti traduse din franceza si aparute la edituri mari din Romania, dar nu avem testele lor. N-a contat nimic. E foarte "matematica" toata judecata lor. Daca au spus ca vor "a" nu accepta "b" pentru ca e pe-aproape si e cam tot atita... Din cite inteleg, acesta e modul de gindire al societatii canadiene, in general. Ceea ce e bine. Rigoarea e importanta, cred eu, chit ca unora le pare a fi orice, de la prostie pina la lipsa de flexibilitate.

Massther Clinic - Massage therapy

Offline lorelai_2010

• new users
« Reply #16 on: Wednesday 06 October 2010, 19:13:53 »
buna

daca aplicantul principal face dovada prin test de limba atat franceza cat si engleza este obligatoriu ca si aplicantul secundar (prietenul in cazul meu) sa dea un test la franceza? mentionez ca el este varza la franceza si nu cred ca ar avea vreo sansa sa invete ceva in afara de cateva fraze de survival,  in schimb stie engleza foarte bine (noi am vrea sa mergem in partea engleza dupa ce obtinem viza) deci ar putea sustine un IELTS.

Offline alinaraluca2000

• new users
« Reply #17 on: Thursday 07 October 2010, 11:49:46 »
Multumesc foarte mult pentru raspuns, vom lua aminte.

Offline ancao

• Newbie
  • *
« Reply #18 on: Sunday 10 October 2010, 12:53:35 »
Mie ambasada mi-a cerut la nivel de limbi straine asa: FR + ENG (aplicant principal) + FR (partener). Daca partenerul nu stie franceza probabil se pierd citeva puncte la capitolul adaptabilitate. Oricum nu ingrijorator de multe decit daca sinteti pe o muchie de cutit cu scorul general. Sfatul meu este sa atasati testul de engleza ca sa fie. El nu va conta la punctajul general, dar atesta ca omul are totusi un potential de adaptare pentru ca descurca intr-una din limbilor lor oficiale. Decit sa nu fie nimic, mai bine o hirtie in plus. Zic si eu :)

buna

daca aplicantul principal face dovada prin test de limba atat franceza cat si engleza este obligatoriu ca si aplicantul secundar (prietenul in cazul meu) sa dea un test la franceza? mentionez ca el este varza la franceza si nu cred ca ar avea vreo sansa sa invete ceva in afara de cateva fraze de survival,  in schimb stie engleza foarte bine (noi am vrea sa mergem in partea engleza dupa ce obtinem viza) deci ar putea sustine un IELTS.

Offline marius_broker

• new users
« Reply #19 on: Thursday 18 November 2010, 23:08:48 »
SALUT
Pe bune chiar trebuie teste de limba puse la primul dosar ?
dati exemplu un link unde scrie ca e nevoie ,daca stie cineva