foarte bine ai facut adrian ardelean ca ai vorbit despre lucrul asta, de ce nu? si eu sunt de aceiasi parere.
istoria pare efectiv cam intortocheata sau alambicata, totusi ce nu inteleg e cum de poti sa iei de exemplu "for granted", cum se pare, ca cineva ti-aduce un pachet? mi se pare elementar cind cineva ti-aduce asa ceva, sa ai un minim bun-simt si sa nu TE INFIGI la taxe frumusele de aeroport, benzina, mai stiu io ce, macar o parte o ANULEZI, nu? Notiunea de CURTOAZIE nu mai exista pe lumea asta?
pe de alta parte, daca cineva are chef "sa-si faca un fel de business" din a astepta noi veniti la aeroport, cautat locuinta pt ei inainte, lamurit pe aici, etc, n-are decit. Trebuie anutat clar chestia asta, spus pretul cerut
de respectivul, si gata, se poate si asta, cind totul e clar stabilit dinainte si oamenii nu sunt luati prin surprindere.
e adevarat pe de alta parte ca am remarcat si eu in diferite ocazii "apetitul" multor romani pt. bani, infipti si gata sa-ti CEARA, si foarte interesant ,dupa, serviciul oferit fiind complet lamentabil sau lasand de dorit. Alteori e ok. Dar romanul trebuie sa CEARA, e ferm convins ca a dat capitalismul si filozofia profitului peste el, stie sa faca afaceri, si trebuie sus si tare sa ceara, repede, infipt, chestie care aduce nitel a "jecmanire", dupa parerea mea
cred de asemeni ca ca nu e implementata inca la multi romani o mentalitate bazata pe INCREDERE, pe LOIALITATE, CINSTE, ONOARE, CULANT, care exista la multe natii, islamice de exemplu, unde nu exista mentalitatea de TZEPE, FURT de tot felul, dat fiind ca individul acolo pierde fatza, e descalificat si ostracizat de restul comunitatii
SINCER, MI SE PARE CA ISI FIXEAZA INTRE EI INCA PRETURI PREA MARI: la produse, spectacole, diverse servicii
asta avind in vedere comparatia cu alte comunitati pe care am observat-o, in care indivizi de aceiasi etnie sunt net, incomparabil mai darnici si preferentiali intre ei, as avea exemple cu duiumul
cam astea sunt citeva remarci ce-mi vin in cap legat de 'istoria ' asta