Author Topic: Ce cartire in Montéal sunt de recomandat noilor veniti???  (Read 4661 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nicuprietenos

• Hero Member
Re: Ce cartire in Montéal sunt de recomandat noilor veniti???
« Reply #20 on: Sunday 14 February 2010, 02:20:54 »
esti in montreal ? parerea mea e ca nu trebuie sa chinui copilul cu prematernelul prea devreme. poti face perioada de maternel la un cpe , unde gasesti loc mult mai usor la varsta asta decat la oricare alta.
Be the person your dog thinks you are.

Offline Audrey

• Newbie
  • *
« Reply #21 on: Sunday 14 February 2010, 10:05:27 »
n-am ajuns inca, in mai speram sa fim in Montreal
am gasit cateva CPE in zona, acum sper sa o pot iscrie pe listele de asteptare

recunosc ca nu stiu exact care sunt diferentele dintre CPE si prematernelle (4 ani).
eu ii vreau pe amandoi in aceasi cladire pentru comoditatea de a-i duce, aduce
in plus, fetita pare sa se simta mai bine intre copii de varsta ei sau mai mari, daca sunt fetite mai mari decat ea se lasa dadacita inspre placerea celorlalte care fac pe mamicile
(asta am observat eu din jocul lor, ca se integreaza mai usor in grupurile cu fetite ceva mai mari decat ea)
dar poate ar trebui sa deschid topic in alta sectiune a forumului...

si o alta intrebare/preocupare:
urmaresc anunturile de pe kijiji.ca ref la casele in chirii din zona Rosemont
sunt destul de multe, la preturi care ne multumesc problema e ca la 80% din ele e specificat "Les animaux ne sont pas permis." si incep sa fiu preocupata.
sa inteleg ca in anunturile in care nu este specificat nimic despre animale pot gasi casa unde sa accepte un catel de talie medie (10kg)?
(si nu inteleg retinerile lor pentru animale, am si copii si ce pot sa faca acestia clar nu poate sa faca saracul catel in 10 vieti)

Offline ledy13

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
« Reply #22 on: Wednesday 17 February 2010, 23:35:47 »
spunetimi ceva despre regiunea lachine, cine locuieste pe acolo

Offline spaimarau

• new users
« Reply #23 on: Tuesday 23 February 2010, 22:09:49 »
@Audrey

salutari din laval! si noi tot in septembrie am sosit! acum ceva ani...:) destui...

dupa sosire vei avea un timp mort de approx o luna pina va vin actele. noi am inceput sa cautam dupa sosire. baiatul (5 ani) va merge la scoala. "o scoala care va multumeste"? vreti sa mearga la o scoala particulara? aveti bani de asa ceva? intreb pentru ca aici copiii merg la "scoala de cartier" adica nu alegi!  "prématernelle" e un fel de program de pregatire (perfect normal) in cadrul gradinitei, apoi va face maternelle in cadrul scolii (vei avea impresia ca e primul an de scoala) si abia apoi va incepe scoala cu adevarat in clasa I-a. gradinitele pot fi separate sau in cadrul unor scoli. sistemul public este, in opinia mea (sotia e profesoara si a fost educatoare!), cel mai bun si mai ieftin (desigur) la virste pina la adolescenta. deci recomand cpe sau orice gradinita subventionata de guvern. la virsta pe care o au ii vor incadra foarte repede dar si voi trebuie sa-i ajutati. se vor adapta in max 3 luni. cu cateii e mai greu! va fi relativ greu de gasit(nu imposibil) o locuinta decenta si la un pret asemenea unde sa fiti acceptati cu catei. am impresia ca sinteti foarte bine cu banii dar intreb totusi: stiti ca aveti nevoie de cineva sa va gireze cu semnatura pentru primul contract de bail (inchiriere)? asta daca nu platiti 6 luni in avans, de exemplu... nu pareti sa aveti pe cineva care va asteapta la aeroport...

Offline Audrey

• Newbie
  • *
« Reply #24 on: Saturday 27 February 2010, 10:26:37 »
Spaimarau, Quebec-ul ofera in materie de educatie una dintre cele mai valide propuneri educationale. Asta conform convingerilor noastre legate de argumentul educatia copiilor.
Si nu ma refer la scolile particulare. Am in vedere scolile publice, de stat.
Le gasesti aici
http://repaq.qc.ca/
In Montreal sunt aprox 18 astfel de scoli nivel primar. Si am inceput sa le individualizez (traiasca google maps), am individualizat si punctele noastre de interes si am reusit sa individualizam zona noastra de interes. Astfel ca noi acum cautam casa in Rosemont, langa parc. Si sunt destul de multe oferete care sa ne multumeasca (case mai mari, spatioase la o chirie mai mica decat o platim noi la ora actuala. vorbesc despre preturile la chirii in Milano.). Singura probleme e ca doar in cazul unora se mentioneaza ca accepta cateii. Deci caut si sa fim arondati scolii respective, dar oricum criteriul de admisie nu e neaparat cel al arondarii ci parintii trebuie sa demonstreze ca impartasesc principiile educative dupa care se organizeaza astfel de scoli. Eu pe ai mei i-am crescut dupa "biblia" scrisa de Alexander Neill :) , citindu-l pe nenea Carl Rogers i-am lasat sa creasca dupa capul lor, mai putin al meu si e bine....

Eu am mai intrebat despre modalitati de inchiriere si mi se spunea uneori ca nu vor nimic in aniticipo sau poate sa fie prima si ultima chirie, acum imi spui 6 luni de chirie daca nu exista cineva sa garanteze pentru noi. E bine de stiut. Banii chiar daca i-as avea mi-ar displacea sa-i tin blocati astfel. Deci trebuie sa ne gandim si la un garant. Daca nu gasim noi gasesc rudele (traiasca rudele).  Deocamdata nu avem pe nimeni care sa ne astepte la aeroport, dar sincera sa fiu nu sunt preocupata pentru acest aspect. Ne gandim si la posibilitatea de-a marege el inainte (aproximativ 2 saptamani) ca sa aiba timp sa gaseasca, semneze contractul si eu sa port copiii direct in casa lor. Ma simt incomod la gandul ca ar trebui sa tin copiii in casa cuiva pentru o perioada de 2-3 saptamani. Sunt plini de viata, implicit galagiosi, mult voluntari, cred ca as sclera cu ei dupa a treia zi cu "nu-i voie", "nu se face", "nu alergati", "nu dansati", "nu radeti". Deci clar vreau sa-i bag direct in casa lor unde sa fie senini si unde sa fie tolerati.

ah, Laval
m-am uitat cu google maps la stradute, e o zona incantatoare, dar ceea ce ma speria oarecum e oferta redusa de locuinte in chirie.
cum ati gasit casa in Laval?

« Last Edit: Saturday 27 February 2010, 10:34:13 by Audrey »