Spaimarau, Quebec-ul ofera in materie de educatie una dintre cele mai valide propuneri educationale. Asta conform convingerilor noastre legate de argumentul educatia copiilor.
Si nu ma refer la scolile particulare. Am in vedere scolile publice, de stat.
Le gasesti aici
http://repaq.qc.ca/In Montreal sunt aprox 18 astfel de scoli nivel primar. Si am inceput sa le individualizez (traiasca google maps), am individualizat si punctele noastre de interes si am reusit sa individualizam zona noastra de interes. Astfel ca noi acum cautam casa in Rosemont, langa parc. Si sunt destul de multe oferete care sa ne multumeasca (case mai mari, spatioase la o chirie mai mica decat o platim noi la ora actuala. vorbesc despre preturile la chirii in Milano.). Singura probleme e ca doar in cazul unora se mentioneaza ca accepta cateii. Deci caut si sa fim arondati scolii respective, dar oricum criteriul de admisie nu e neaparat cel al arondarii ci parintii trebuie sa demonstreze ca impartasesc principiile educative dupa care se organizeaza astfel de scoli.
Eu pe ai mei i-am crescut dupa "biblia" scrisa de Alexander Neill
, citindu-l pe nenea Carl Rogers i-am lasat sa creasca dupa capul lor, mai putin al meu si e bine....Eu am mai intrebat despre modalitati de inchiriere si mi se spunea uneori ca nu vor nimic in aniticipo sau poate sa fie prima si ultima chirie, acum imi spui 6 luni de chirie daca nu exista cineva sa garanteze pentru noi. E bine de stiut. Banii chiar daca i-as avea mi-ar displacea sa-i tin blocati astfel. Deci trebuie sa ne gandim si la un garant. Daca nu gasim noi gasesc rudele (traiasca rudele). Deocamdata nu avem pe nimeni care sa ne astepte la aeroport, dar sincera sa fiu nu sunt preocupata pentru acest aspect. Ne gandim si la posibilitatea de-a marege el inainte (aproximativ 2 saptamani) ca sa aiba timp sa gaseasca, semneze contractul si eu sa port copiii direct in casa lor. Ma simt incomod la gandul ca ar trebui sa tin copiii in casa cuiva pentru o perioada de 2-3 saptamani. Sunt plini de viata, implicit galagiosi, mult voluntari, cred ca as sclera cu ei dupa a treia zi cu "nu-i voie", "nu se face", "nu alergati", "nu dansati", "nu radeti". Deci clar vreau sa-i bag direct in casa lor unde sa fie senini si unde sa fie tolerati.
ah, Laval
m-am uitat cu google maps la stradute, e o zona incantatoare, dar ceea ce ma speria oarecum e oferta redusa de locuinte in chirie.
cum ati gasit casa in Laval?