Am sanse sa lucrez in domeniul meu?
* Imi pot gasi un job in domeniul topografiei?
* Ce pot face cu topografia in Canada?
Da. Da. Bani si meserie.
Eu sunt inginer topograf si sotul a terminat teologia. Am sanse sa imi gasesc de lucru in domeniul meu?
Da, foarte mari, daca stii meserie si nu te temi de teren.
Cati ani de studii ar mai trebui sa fac acolo pentru a mi se recunoaste diploma din Romania? Multumesc.
N-ai nevoie de ani de studii. Cat de repede iti gasesti job depinde de cat de repede (n-am zis cat de bine, ci cat de repede) te poti descurca cu limba din provincia pe care ti-o vei alege.
Intrebari suplimentare :
-Unde vrei sa emigrezi? In Canada, stiu, dar Canada e mare rau.
- Stii sa faci modelling 3D (Arcinfo, Mapinfo, Grass, QGIS), sisteme geografice informatice?
-Stii post-treatement GPS? Dar sa lucrezi cu statii totale robotice?
Caci cam de astea ai nevoie, la care adauga si ceva topo pentru constructii civile si industriale.
Daca stii engleza/ franceza cu
terminologie de specialitate (e mai important sa stii terminologia decat sa poti face conversatie la cafea cu colegii; vine si aia cu timpul), iti gasesti de lucru in mai putin de o luna. E bine de stiut ca e foarte posibil sa nu fie vorba de un job de inginer din prima. In principiu, ca sa ajungi land-surveyor (cadastru legal, ca membru in ordinul profesional), studiile iti sunt practic recunoscute (minus partea legislativa, adica un curs care iti ramane de facut aici), dar ai nevoie de o experienta de 6/10/12 ani (cifrele difera in functie de provincie), experienta pe care sa ti-o recunoasca ordinul profesional.
Daca insa nu vrei cabinetul tau de topo, e posibil sa-ti gasesti de lucru intr-o firma privata, care are nevoie de un topograf pentru lucrarile lor, dar nu e musai ca acela sa fie si membru in ordin.
Bref, se cauta topografi. Cu precizarea ca pe-aici, topografia care se cere inseamna mai degraba geomatica.
Bafta!