Author Topic: Administratia publica din Canada  (Read 449 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline prodansimion

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
Administratia publica din Canada
« on: Sunday 30 August 2009, 15:58:16 »
Salutare tuturor,

In primul rand as vrea sa le multumesc tuturor pentru raspunsurile foarte pertinente si la subiect.  De cateva saptamani ma gandesc foarte serios sa ma mut definitiv in Canada, in provincia Quebec. Am 24 de ani, studii masterale economice, 6 luni experienta in contabilitate la o multinationala, aproape un an experienta in administratie publica, engleza si franceza avansat. As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa lucrez in administratie publica acolo in Canada, daca trebuie sa ma inscriu in ceva ordin? (Studiile mele: Facultatea de Studii europene- Sectia Relatii Internationale, Facultatea de Stiinte Economice- Sectia Management, Masterat in Banci, Finante, Asigurari-Inginerie Financiara- in limbile Franceza, Engleza si Romana). Va multumesc pentru ajutor! adresa mea de e-mail e prodansimion@yahoo.com

Offline takuhim

• Full Member
Re: Administratia publica din Canada
« Reply #1 on: Wednesday 02 September 2009, 19:00:42 »
Salutare tuturor,

In primul rand as vrea sa le multumesc tuturor pentru raspunsurile foarte pertinente si la subiect.  De cateva saptamani ma gandesc foarte serios sa ma mut definitiv in Canada, in provincia Quebec. Am 24 de ani, studii masterale economice, 6 luni experienta in contabilitate la o multinationala, aproape un an experienta in administratie publica, engleza si franceza avansat. As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa lucrez in administratie publica acolo in Canada, daca trebuie sa ma inscriu in ceva ordin? (Studiile mele: Facultatea de Studii europene- Sectia Relatii Internationale, Facultatea de Stiinte Economice- Sectia Management, Masterat in Banci, Finante, Asigurari-Inginerie Financiara- in limbile Franceza, Engleza si Romana). Va multumesc pentru ajutor! adresa mea de e-mail e prodansimion@yahoo.com

1. ce inseamna sa lucrezi in administratie publica? la ce nivel?
2. cel mai probabil va trebui sa te inscrii intr-unul din ordine.
3. masteratul e ala de la ASE de un an? daca da, aici nu e considerat masterat ci diploma de ciclu 2 (un fel de program scurt de nivel mai ridicat decat o facultate).

parerea mea e ca ai sanse bune sa intri direct in paine cu studiile astea... sa zicem analist ceva la o firma sau o banca.
ca sa ajungi la guvern pe acelasi nivel e mai dificil dar nu imposibil. multa lume vrea la guvern pentru beneficiile mai bune decat intr-o companie oarecare si normal ca bataia e mai mare.
No signature

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #2 on: Wednesday 02 September 2009, 21:18:51 »
multa lume vrea la guvern pentru beneficiile mai bune decat intr-o companie oarecare si normal ca bataia e mai mare.

nu sint de acord cu afirmatia asta. In primul rind ca avantajele alea multa lume crede ca sint asigurarile. Ori nu e chiar asa, cel putin nu la nivel provincial. Sint scumpe pentru angajat fata de altul dintr-o companie chiar mica care plateste aceeasi prima.

Ar ramane libertatea(platita cu faptul ca salariile sint mai mici) patru saptamini vacanta si ceva zile de boala, si stresul mai mic daca jobul e permanent.

in rest , in joburi de professional e mai bine in privat.

Doar sa nu fie recesiune....

Offline takuhim

• Full Member
« Reply #3 on: Wednesday 02 September 2009, 22:48:17 »
in rest , in joburi de professional e mai bine in privat.

mmmm....nu neaparat; depinde ce comparam. guvernul canadei plateste la nivelul pietei. un profesional este la 65K-85K la guv canadei. este adevarat ca la privat se poate obtine mai mult, dar media pe piata de munca cam asta e.

ma refeream la planul de pensii de la guv. canada care este unul dintre cele mai bune de pe piata de munca si la securitatea jobului.
si asa cum ai zis si tu... 4 saptamani de concediu din prima eu zic ca e ceva...nu sunt multe firme private care dau.

No signature

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #4 on: Thursday 03 September 2009, 15:59:27 »
parasuco vorbeste de guv. provincial. oricum, banuiesc ca ambele informatii sunt utile.

Offline solokelo

• Newbie
  • *
« Reply #5 on: Thursday 03 September 2009, 17:18:32 »
Salutare tuturor,

Ai sa faci si tu ce au facut toti care au emigrat in Canada, adica nu te gindi ca o sa te astepte aia pe tine ca fiind salvarea lor, ai sa incepi de la -, so....!?! :gum:
You'll Never Walk Alone

Offline karma

• Sr. Member
« Reply #6 on: Friday 04 September 2009, 03:04:14 »
Ai sa faci si tu ce au facut toti care au emigrat in Canada, adica nu te gindi ca o sa te astepte aia pe tine ca fiind salvarea lor, ai sa incepi de la -, so....!?! :gum:

asa e, nene solo
acilea lumea nu incepe dela 0, ci de la minus

da acolo la italia de unde incepe lumea?
Mi-as dori sa fiu si eu ignorant ca tine, dar din pacate nu am norocul.

Offline solokelo

• Newbie
  • *
« Reply #7 on: Friday 04 September 2009, 03:18:45 »
asa e, nene solo
acilea lumea nu incepe dela 0, ci de la minus

da acolo la italia de unde incepe lumea?
Pai asta am spus bre, ce ai, asa i peste tot. Ti s a parut ca am spus la modul ironic??? :(
You'll Never Walk Alone