pretul e bun dar de unde stii ca o sa fie al tau? casele nu stau in loc. important nu e sa fie in montreal, acum exista centre de pregatire- lb franceza si alte cursuri, dispersate si in zonele din afara montrealului si e mai usor de intrat. chiria e mai mica. in general ap de la demisol sint asa ieftine. daca iei contract pe o perioada mai mica, 2-3 luni, ai timp sa-ti cauti ceva ca lumea, ca in general aici se fac contractele pe un an, de la 1 iunie. cauta pe harta unde vine. am auzit caci cu cit te duci spre est sint zone mai naspa. in general aici cladirile au doua etaje si o scara exterioara. daca sint cartiere mai vechi sint mai inghesuite blocurile, fara verdeata in jur. noi am luat ziarul local care vine simbata gratuit si am inceput sa dam telefoane, sa notam sa fixam intilnirile si sa mergem la adrese. unii nici macar nu erau acasa la ora fixata! avem harti de la imigrari gratis. luati cit mai multe. harta montrealului se ia gratuit de la ghiseele metroului. se gasesc case ieftine prin martie aprilie. nu va aruncati la 7-800 ca mai aveti de luat si cablu telefon, TV, internet (la alegere ca puteti beneficia de dial-up gratuit cu trafic bun) , calculator( >500), TV, fiare de calcat, etc si ,,lemne'' adica mobila , care sint f scumpe. totul e sa nu te repezi ca gasesti si la preturi bune, la ikea sint cele mai mici pt mobila noua. nu e o rusine sa spun, trebuie sa stiti ca inainte de pasti multi isi scot mobilele vechi, un pat, un birou, o masa, unii le vind altii le arunca pur si simplu la gunoi, asa ca poti gasi multe care sa fie o solutie pentru inceput, cind vezi cum se duc dolarii si nu cistigi inca. bineinteles ca asta e pt oameni practici, fara fitze. dar acum , in conditiile in care in Ro, un apartament se vinde cu 30000 de euro familiile care vin pot sa traiasca decent pina isi gasesc o slujba.