Author Topic: Artistul strazii  (Read 317 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline doru nastase

• new users
Artistul strazii
« on: Tuesday 26 July 2011, 16:29:55 »
Revin cu un topic mai vechi, ca sa readuc in atentia celor care vor avea placerea, pe un adevarat artist al strazii...

Un artist al stazii... in aparenta, un om care sta pe un scaun intr-o piata si cinta, pentru citiva centi. Poti sa treci pe linga el fara sa-l observi, sau poti sa te opresti si sa-l asculti. L-am vazut odata in Munchen, la galeriile Kaufhof de linga Marienplatz... Sunetele se auzeau de departe, curgeau armonios si te indemnau sa te indrepti spre locul de unde venea muzica. Simpatic, cu parul lung, concentrat pe acordeonul lui, parea ca nu vedea nimic in jur. O explozie de sunete si de energie. Pina la un moment dat, cind intra intr-un dialog spumos cu publicul, zimbeste, gesticuleaza, isi explica muzica, povestete ceva despre o printesa care a plecat de la castel...

Dupa mult timp, l-am regasit pe youtube. Nu mai are parul lung, dar scinteia aia i-a ramas nechimbata in privire si din minii ii ies in continuare aceleasi sunete amestecate cu focuri de artificii si cu zgomotele pe care le face marea cind se sparge de mal. Privindu-l mai atent, am inteles ca nu e doar un artist al strazii si ca a ales strada ca punte de comunicare cu cei pentru care cinta.

Unii spun ca ar fi the best accordion player of the world. Dragi prieteni, sa il invitam in scena pe domnul Ivan Hajek. Sper sa va placa. Auditie placuta!

http://youtu.be/FO5J6NyJ1Ik
Nu merge inaintea mea, s-ar putea sa nu te urmez. Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu te conduc bine. Mergi alaturi de mine si fii prietenul meu. (Albert Camus)

Offline Rufus

• Moderator
  • Hero Member
Re: Artistul strazii
« Reply #1 on: Wednesday 27 July 2011, 10:41:22 »
frumoasa prezentare si interesant clip, thx!
"Aquilla non capit muscas"

Offline derbedeu

• Jr. Member
  • **
« Reply #2 on: Thursday 10 November 2011, 21:40:07 »
Mda, jos palaria! Ce bine-mi pare ca mi-a trecut prin cap sa deschid sectiunea asta a forumului!
 M-am uitat mereu cu admiratie la acesti oameni care canta pe strada. E fascinant si datorita talentului lor si datorita scenei originale si a varietatii si sinceritatii publicului. Cred ca dintr-un anumit punct de vedere, oamenii astia sunt mai curajosi decat artistii "consacrati" fiindca ei trebuie sa prezinte zilnic ce au mai bun fara sa aiba in spate o cariera si implicit "un nume". In anonimat aflandu-se trebuie totusi sa atraga atentia celor ce nu-s in preajma neaparat pentru a participa la un spectacol.
 Este pe st catherine un percutionist "al strazii" care bate in fel de fel de chestii. Dupa gustul meu e chiar senzational. N-am cum sa nu ma uit la el 5 minute cand il vad. Mai era un batranel care undeva in marginea pietii jacques cartier, lovea cu crosa un puck si in 8 cazuri din 10, nimerea o farfurie atarnata, aflata la vreo 5 metri in fata lui. Si multi, multi altii ca ei. Uneori actul artistic nu ne emotioneaza asa de mult atunci cand il vedem acolo unde suntem "dresati" sa-l admiram. Pe strada insa, cand in mijlocul banalului apare cate ceva de genul asta,  riscam sa ne stergem mucii, probabil dandu-ne seama de cat suntem de neatenti la frumusetea vietii.

http://www.youtube.com/watch?v=7EYAUazLI9k&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jFfUuFG0QEQ&feature=related

« Last Edit: Thursday 10 November 2011, 22:16:58 by derbedeu »

Offline vali irlanda

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
« Reply #3 on: Friday 11 November 2011, 08:38:28 »
Tot in Munchen pe strada cinta si un "irlandez " de origine romana, original din Medias cinta pe strada si in doua circiumi italiene, muzica , irlandeza ,italiana si spaniola, il chiama Mihai S., a trait o perioada pe aici prin Galway in vestul Irlandei.

Offline derbedeu

• Jr. Member
  • **
« Reply #4 on: Saturday 12 November 2011, 10:43:10 »
Tot in Munchen pe strada cinta si un "irlandez " de origine romana, original din Medias cinta pe strada si in doua circiumi italiene, muzica , irlandeza ,italiana si spaniola, il chiama Mihai S., a trait o perioada pe aici prin Galway in vestul Irlandei.

pune un link sa-l vedem. Sau pune un link despre Galaway daca vrei. Tara lu' visu' meu e Irlanda... :)

Offline vali irlanda

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
« Reply #5 on: Sunday 13 November 2011, 08:30:05 »
E ok daca stai citeva zile fara ploaie, au ceva catele dar in rest e plictisitor , daca iti place sa bei vei fi ok, au pe alese , salmonul e super dar scump, si mielul e bestial daca iti place eu nu maninca.
In rest nu stiu ce sa zic  eu sint c am satul de atita ploaie. Economi9c e falita mai supravietuieste din cauza la multinationalele america si industria de software dar sint mii de case goale ,cartiere fantoma in toata insula totul este importat si foarte scump .
Cit de cintaretul ala din Munchen in Ro cinta pe litoral si cred ca a cintat cu fosta formatie Stelele pe timpul lui ceasca, a fost dat si pe la ziare, nu prea avem tangente cam odata pe an ne sunam .
Este o tara foarte rurala in general daca ai stat in orase mari precum Londra , Milano o sa ai un soc cultural, e verde cam tot timpul anului din cauza ploii si gulfstreamului curentul cald din caraibe aici iarna ploua si sint 7-8 grade plus acum sint vreo 12 doar vreo citeva zile ai minus pe an, dar umezeala te maninca.