Author Topic: Noi reguli pentru acordarea imprumuturilor ipotecare  (Read 1613 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ibanezguitars

• Full Member
  • Versatility and an open mind does wonders!
Re: Noi reguli pentru acordarea imprumuturilor ipotecare
« Reply #40 on: Tuesday 16 February 2010, 23:55:48 »
dorele, adica vrei sa investesti in TIMISUARA ?
Pai n-auzi ce zice Nico ? Mai stai un pic si o sa-ti iei ditamai penthousul cu banii de pe GIP.
Sudalmile, obscenitatile, blasfemiile sau, mai simplu, injuraturile arata de multe ori temerile si fixatiile unei culturi.

Offline corolla

• Full Member
« Reply #41 on: Wednesday 17 February 2010, 00:02:23 »
Dorele, sa nu-l crezi ma, trebuie sa pui si lhx-u linga cherock daca vrei sa mearga liftu pina in living la penthouse, altfel se opreste un etaj mai jos si trebe sa urci pe scari

Offline Remus

• Jr. Member
  • **
    • Imobiliar.ca
« Reply #42 on: Wednesday 17 February 2010, 21:27:52 »
Bun, am primit azi si normele de aplicare ale celor spuse ieri la Ottawa. Deci, singura schimbare majora care va afecta intr-o oarecare masura piata va fi pentru segmentul de 1-4 unitati (multi-logements) pentru proprietar ocupant sau neocupant. Aici va trebui un avans de minim 20%, iar veniturile rezultate din chirii se vor lua in considerare numai in proportie de 50% (pana acum erau anumite banci la care se putea merge pana la 80%).

In ceea ce priveste calificarea la imprumuturile normale, aceasta se va face numai cu dobanda fixa de 5 ani (cea mai mare dintre cea afisata si cea cu discount) indiferent de termenul ales (1, 2, 3, 5 ani, fix sau variabil, etc).

Este o masura ce va avantaja foarte mult bancile virtuale pentru ca ei nu au doua dobanzi: afisata si cu discount. La ei ceea ce este afisat se da la toata lumea (minus un mic discount prin courtieri, insa nesimnificativ in cazul calificarii).

Refinantarile, asa cum s-a spus, se vor face numai pentru maxim 90% din valoare - aici nu cred ca mai sunt alte comentarii de facut.

Singurul aspect care nu este inca clar, este cel legat de casele de vacanta, chalet-uri, etc... aici inca nu este foarte calr daca se va merge tot cu 20% sau se va putea si cu un avans mai mic.
IMOBILIAR.CA - Pentru ca trebuia sa existe un punct de inceput

Offline coraampean

• Newbie
  • *
« Reply #43 on: Wednesday 17 February 2010, 22:49:39 »
Pana una alta preturile sunt tot in crestere, la o privire asa la repezeala nu mai e casa noua sub 280-300k in South Shore, adica din fucking Chateauguay pana in Boucherville si in jos pana in St-Jean-Sur-Richelieu sau St-Bruno.
Asta da specula de moment, dupa umila mea parere cine da 300k pe o casa in zonele astea e fucking nuts!
De condo-uri nu mai zic, un 3-1/2 nou la subsol sa ajunga 120-140k, o sa sara toti sa cumpere ce se mai poate de frica la 20% pt. a 2-a proprietate, si uite cum se umfla artificial alt segment de imobiliare, nu degeaba au intuit toti constructorii sa bage condo-uri la greu. Ramane de vazut cine o sa mearga in chirie, am mari indoieli ca e o investitie rentabila.
Astept cu interes sa se sparga buba, o sa fie la proprietati in faliment de numa', cineva se tzepuieste, intotdeauna exista un pagubit intr-o spirala. Economia din Quebec, nivelul veniturilor, nivelul de trai nu permit preturile din ce in ce mai mari, e doar chestiune de timp pana unii nu o sa mai poata face platile la mortgage-uri. Pacat de fraierii care o sa se arunce acum sa cumpere prima casa, astia sunt carne de tun.

In South Shore (Saint-Hubert) gasesti de cumparat maison de ville en rangée, unitate de colt, cu garaj,  nu stiu daca tu o numesti noua (constructie terminata in august 2009) la 260K. Sau poate te referi la casele unifamiliale? Daca da, atunci intr-adevar nu gasesti sub 280K(cu garaj). Cat despre condo-uri, au sarit de anul trecut la peste 140k (2 dormitoare), dar gasesti garsoniera in Dix30 cu 125k.
Bafta!

Offline Mumus

• Hero Member
  • Servicii de emigrare in Canada
    • Emigrare CANADA prin HELLO CANADA
« Reply #44 on: Thursday 18 February 2010, 14:29:29 »
Bun, am primit azi si normele de aplicare ale celor spuse ieri la Ottawa. Deci, singura schimbare majora care va afecta intr-o oarecare masura piata va fi pentru segmentul de 1-4 unitati (multi-logements) pentru proprietar ocupant sau neocupant. Aici va trebui un avans de minim 20%, iar veniturile rezultate din chirii se vor lua in considerare numai in proportie de 50% (pana acum erau anumite banci la care se putea merge pana la 80%).

In ceea ce priveste calificarea la imprumuturile normale, aceasta se va face numai cu dobanda fixa de 5 ani (cea mai mare dintre cea afisata si cea cu discount) indiferent de termenul ales (1, 2, 3, 5 ani, fix sau variabil, etc).

Este o masura ce va avantaja foarte mult bancile virtuale pentru ca ei nu au doua dobanzi: afisata si cu discount. La ei ceea ce este afisat se da la toata lumea (minus un mic discount prin courtieri, insa nesimnificativ in cazul calificarii).

Refinantarile, asa cum s-a spus, se vor face numai pentru maxim 90% din valoare - aici nu cred ca mai sunt alte comentarii de facut.

Singurul aspect care nu este inca clar, este cel legat de casele de vacanta, chalet-uri, etc... aici inca nu este foarte calr daca se va merge tot cu 20% sau se va putea si cu un avans mai mic.

Deci de la Aprilie 19, pentru un 4-plex va trebui obligatoriu 20% down ?

Pana in Aprilie 19, este inca valabil 5% down in cazul in care te muti in el ?

Mersi
HELLO CANADA ofera cele mai complete pachete de servicii pentru emigrarea in CANADA precum si consultanta in obtinerea vizei turistice si sponsorizare.

Offline coraampean

• Newbie
  • *
« Reply #45 on: Tuesday 23 February 2010, 19:22:16 »
1)dar oare, daca ne-am calificat deja la un imprumut (avem o precalificare obtinuta la inceputul lui februarie), se poate schimba pe parcurs sau nu?
2) si ma gandesc ca, daca prin hazard, unul din soti intra pe somaj, atunci se mai poate sau nu cumpara casa?
vroiam sa verific informatia asta si cu voi pentru ca am "auzit" nu-mai-stiu-unde si nu mai stiu ce sa cred (un link , va rog)...

Offline georgica81

• Hero Member
« Reply #46 on: Tuesday 02 March 2010, 05:12:46 »
1. din ce stiu eu, precalificarea nu inseamna ca mortgageul trece 100%. sunt cazuri in care poate fi refuzat.
2. de obicei la banca in faza finala se intreaba daca s-a schimbat ceva in dosar de la preaprobare. presupun ca un somaj poate insemna refuzul mortgageului.
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed. = GLOBAL WARMING, SWINE FLU, GOD

Bandwidth utilization
Bandwidth utilization bar