Author Topic: REEE- bani pentru studiile copiilor  (Read 1549 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MontrealGuy

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Location: Laval
  • Posts: 3.408
REEE- bani pentru studiile copiilor
« on: Tuesday 05 April 2005, 22:26:47 »
Probabil ca multi dintre noi stim ca in Canada exista posibilitatea ca sa depunem o suma de bani (lunara de exemplu) pe numele copilului folosind ceea ce se numeste REEE:
"Régimes enregistrés d'épargne études" in acopul finantarii studiilor post-secundare.
Nu stiu insa cati stiu ca statul contribuie anual adaugand langa acesti bani inca 20% din suma depusa de noi (pana la limita de 400$ adica pentru 2000 depusi de catre noi).
Dobanda acumulata la acesti bani nu este impozitata iar suma se poate retrage dupa anumite reguli in cateva transe, dupa ce copilul a implinit 17 ani.
Idee de a face asta este ca daca acum o Universitate costa 15k in 10 sau 15 ani ea poate costa 50 sau 100k.  Si se pare ca gradul de indatorare al unui student este tot mai greu de suportat.
 Pare ciudat dar o suma de cativa dolari,depusa de la nasterea copilului, ajunge sa cumuleze cateva zeci de mii pana in momentul in care va ajunge sa fac studiile postsecondare (colegiu, universitate, certificate, cursuri de calificare, etc). Practic orice suma cat de mica poate ajuta enorm caci la ea seadauga suplimentul de la guvern si dobanda.
Un link interesant:http://www.rhdcc.gc.ca/asp/passerelle.asp?hr=fr/pip/daa/pscee/public/Pourquoi_epargner_en_vue_des_etudes_postsecondaires.shtml&hs=cgs
« Last Edit: Tuesday 05 April 2005, 23:36:18 by MontrealGuy »