Author Topic: LEGEA AJUTORULUI SOCIAL  (Read 7296 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline luka

• Jr. Member
  • **
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #100 on: Thursday 16 December 2004, 01:01:35 »
Quote from: Gutuia Vesela

Nu'mi fac griji pentru viitor. Dar ma aflu pe aceste forum pentru ca consider experientsa voastra, a tuturor, un bun punct de reper shi un ajutor in a ma lamuri ce e cu Quebec'ul, Canadika shi toate cele ce tsin de o viatsa aici.

Quebecul si Canadika cum ii spui tu iti ofera posibilitatile unei vieti cinstite si fara prejudecati. Depinde de fiecare de ce vrea sa faca sau cum.

Normal ca este greu la inceput, dar ce ar trebui retinut este ca in 5 ani de Canada realizezi mai mult decat in 30 in Romania actuala si trecuta. Vorbesc de persoane normale nu de genii sau hoti.

Este bine de tinut minte de unde ai plecat si unde ai ajuns, sa nu cauti perfectiune cand stii bine ca tu insusi nu esti perfect. Si nu in ultimul rand sa nu-ti fie rusine ca faci parte dintr-un grup cultural bine apreciat in Canada. Eu consider asta un avantaj pe care multi incearca sa-l ascunda.

Nu stiu pentru voi cum este dar pentru mine, sa ma scol la ora 3am daca nu ma duc intr-un club ceva ca astaseara, sa merg la unul din job-urile mele care imi fac placere si sunt apreciata este o realizare pe care in Ro mai mult ca sigur nu mi-o permiteam.

Noi romanii suntem niste firi ciudate in sensul bun al cuvantului. Adaptabili, muncitori, cuminti cum ne portretizeaza societatea de adoptie, care avem toate sansele la o viata super daca ne dirijem eforturile in directia buna.

Mai este un lucru important dar care este trecut cu vederea cel putin din 90 incoace acela al apartenentei si a implicarii in viata comunitara. Ne tot uitam in staga si in dreapta, dam ca exemplu comunitati egale la numar sau aproape in ceeace priveste intrajutorarea dar cand vine vorba de actiune fiecare sta pe c... lui si analizeaza ce face unul altul daca nu critica fara a se implica mai mult.

Critica este buna doar daca este constructiva si mai buna este actiunea.

Recent un nou venit se mira de ce nu exista programe comunitare de integrare a noilor veniti.
Pai nici nu ar trebui sa existe ca nu vii in Canada respectiv Quebec ca sa te integrezi in comunitatea romana ci in cea Canadiana.

Bat-o naiba de integrare nu vine peste noapte are nevoie de timp si de experiente in noua societate. Dar cum sa acumulezi experienta daca tot tragi spre medii romanesti care au aceleasi obiceiuri ca si tine si care se leapada mai greu decat anticipat?

Solutia este sa traiesti in ambele societati, sa vezi cum merg lucrurile pe aici si sa te adaptezi si sa-ti tii traditiile si cultura in comunitate. Sa te implici in ambele si sa te debarasezi de mentalitatea ca tu nu poti face diferenta. Ba poti, numai sa vrei.

Offline Gutuia Vesela

• Full Member
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #101 on: Thursday 16 December 2004, 10:48:57 »
Luka, ai expus foarte bine o parte din gandurile mele. Ce am citat mi'a placut in mod deosebit, este shi motivul pentru care sotsul meu a dorit sa vina aici. Mie imi e indiferent unde traiesc, pentru ca shtiu ca voi face fatsa atata timp cat am oamenii dragi langa mine.

Normal ca este greu la inceput, dar ce ar trebui retinut este ca in 5 ani de Canada realizezi mai mult decat in 30 in Romania actuala si trecuta. Vorbesc de persoane normale nu de genii sau hoti.

Este bine de tinut minte de unde ai plecat si unde ai ajuns, sa nu cauti perfectiune cand stii bine ca tu insusi nu esti perfect. Si nu in ultimul rand sa nu-ti fie rusine ca faci parte dintr-un grup cultural bine apreciat in Canada. Eu consider asta un avantaj pe care multi incearca sa-l ascunda.
Gutuia

Offline omegaballoon

• Jr. Member
  • **
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #102 on: Thursday 16 December 2004, 13:12:12 »
Cie ie aia "LEGEA AJUTORULUI SOCIAL"?

Offline omegaballoon

• Jr. Member
  • **
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #103 on: Thursday 16 December 2004, 13:17:42 »
Quote from: luka

Quebecul si Canadika cum ii spui tu iti ofera posibilitatile unei vieti cinstite si fara prejudecati. Depinde de fiecare de ce vrea sa faca sau cum.
...............................
Solutia este sa traiesti in ambele societati, sa vezi cum merg lucrurile pe aici si sa te adaptezi si sa-ti tii traditiile si cultura in comunitate. Sa te implici in ambele si sa te debarasezi de mentalitatea ca tu nu poti face diferenta. Ba poti, numai sa vrei.

:eek:  :eek:
Ca bine mai glasuieshti coana Luka.

Offline apaminerala

• Full Member
  • I want, I can.
    • Sunagratis
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #104 on: Friday 17 December 2004, 01:33:26 »
Quote from: luka

Nu stiu cit de multe stii matale despre Romania actuala.

In Romania trecuta daca bani voiai atuncea te faceai bisnitar de aur cu Iugoslavia si faceai bani foarte frumosi dar riscai puscaria mai mereu. Cred ca unii de pe aicea stiu la ce ma refer.

In Romania actuala, adica aia de acum niste ani unora li se intimpla sa fie posesorii si sa beneficieze de diverse chestii care se cheama luxoase aicea.

Aicea aceiasi oameni doar beneficiaza de chestiile alea. Nu prea vad cum vor putea sa fie si propitari pe termen lung.

Ceea ce e extraordinar aici este ca nivelul general de viata este deosebit de inalt, multumesc lui Dumnezeu, dar am parerea ca luka nu e calificat sa vorbeasca despre ceea ce se poate face in Romania.
Inscriere gratis la telefonie : www.canadafreecalls.com
Romania : 0.02 USD/min, Moldova 0.12 USD/min
nicuprietenos: Oricum cea mai buna oferta de telefonie o are Apa Minerala zis si borsec. Contacteaza-l si nu vei regreta.

Offline omegaballoon

• Jr. Member
  • **
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #105 on: Friday 17 December 2004, 07:54:48 »
Quote from: apaminerala
[Ceea ce e extraordinar aici este ca nivelul general de viata este deosebit de inalt, multumesc lui Dumnezeu, dar am parerea ca luka nu e calificat sa vorbeasca despre ceea ce se poate face in Romania.

Aferim!!!

Offline andreis

• Sr. Member
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #106 on: Tuesday 21 December 2004, 18:28:54 »
Quote from: christianT
Quote from: andreis
nu te chinui
scrie in toate ziarele
ba chiar sint pagini web care se actualizeaza pentru orice noutate politica, economica, sportiva, sociala, de divertisment, in quebec, canada, america de nord, intreaga lume etc...

acest om isi rupe din timpul liber si pune o informatie utila pentru multi iar daca pe tine nu te intereseaza pentru ca o cunosti deja nu esti obligat sa ne spui chestia asta. Din punctul meu de vedere dai dovada de lipsa de bun simt.

pai aici nu se scrie neaparat din obligatie si nici neaparat atunci cind bunul simt este excedentar
dupa cum forumul asta nu ar trebui sa fie principala sursa de informatie despre realitatile din canada, pentru cei aflati inca in romania
tinta mesajului meu mai ascutit nu era neaparat ade, ci cei care nu pricep ca, in general, canada este mai larga decit acest forum, iar cind ajung aici realitatea ii loveste exact in moalele capului

lui ade, cel mult, i se poate reprosa de aceasta data ca stirea respectiva era veche de vreo 10 zile la momentul postarii
dincolo de asta, ramine utila postarea unor stiri de interes general, iar intentiile lui ade sint laudabile

lcn.canoe.com
http://www.radiocanada.ca/regions/quebec/
www.cyberpresse.ca
Ya que les pauvres qui parlent de sous

Offline ade777

• Hero Member
    • [move][b][glow=#C8BBBE,2,300][color=blue]Hai [/color][color=yellow]Rom[/color][color=red]ania![/color][/glow][/b][/move]
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #107 on: Tuesday 21 December 2004, 19:28:33 »
Quote from: andreis
lui ade, cel mult, i se poate reprosa de aceasta data ca stirea respectiva era veche de vreo 10 zile la momentul postarii lui
dincolo de asta, ramine utila postarea unor stiri de interes general, iar intentiile lui ade sint laudabile

Interesant este faptul ca NIMENI nu a postat cu 10 zile inaintea mea stirea asta. Chestia e ca nu pot fi MEREU primul la vreo stire, insa chiar daca au trecut 10 zile, iar eu abia am vazut stirea, primul lucru la care m-am gandit, eu nemaifiind pe social, stiti care a fost? Hai sa pun stirea pe forum, poate foloseste cuiva... Deci, intr-adevar, macar intentia a fost laudabila, chiar daca stirea poate era mai veche...
Speranta nu moare NICIODATA. Sau, daca va trebui vreodata sa moara,atunci cu siguranta va muri dupa moartea mea...SUNT CONDAMNAT SA INVING

Offline andreis

• Sr. Member
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #108 on: Tuesday 21 December 2004, 20:24:11 »
intre noi fie vorba, important este ca tu sa intelegi ca eu, unul, nu am nimic cu tine
nu de alta, dar mai era putin si se credea ca avem ceva de impartit
Ya que les pauvres qui parlent de sous

Offline ade777

• Hero Member
    • [move][b][glow=#C8BBBE,2,300][color=blue]Hai [/color][color=yellow]Rom[/color][color=red]ania![/color][/glow][/b][/move]
LEGEA AJUTORULUI SOCIAL
« Reply #109 on: Wednesday 22 December 2004, 03:56:14 »
Am inteles. :eek:
Speranta nu moare NICIODATA. Sau, daca va trebui vreodata sa moara,atunci cu siguranta va muri dupa moartea mea...SUNT CONDAMNAT SA INVING