Author Topic: Intrebare info bancar  (Read 7537 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gabrielm

 • new users
 • Posts: 204
Intrebare info bancar
« Reply #20 on: Wednesday 01 September 2004, 11:39:36 »
Quote from: marinica
vorbind de linii de credit, oare nu cumva limita minima a unei linii de credit e 5 mii de dolari ?Linia de credit se stabileste in functie de persoana : salariu, stabilitatea serviciului,  cat credit are, cat este folosit din el , etc. Nu exte limita in sine , am vazut linie de credit de 50000 CDN.

Quote from: marinica
Si cam care banca, dintre BMO, RBC si CIBC are cele mai bune conditii de acordare ? .


Cred ca ar trebui sa te intrebi care conditii it convin tie cel mai bine. Este greu sa iti recomand una din banci , mai ales ca ele au servici similare.. Ideea este care din ele iti convine tie mai bine. In cazul in care ai conturi si bani la fiecare dintre astea 3 mergi intai la cea cu care ai cele mai multe servicii, si cu care lucrezi de cel ami mult timp.

Eu personal as alege RBC (din motive personale, eu lucrez cu ei de cand mi-am deschis primul cont) asta nu inseamna ca celelalte banci nu pot oferi chestii interesante.


Offline Bog

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 806
Intrebare info bancar
« Reply #21 on: Wednesday 01 September 2004, 13:13:18 »
Eu as alege Desjardins. Pana acum mie mi-au parut cei mai seriosi si mai flexibili in ceea ce priveste dobanzile. Si Tdcanadatrust e ok.

In ceea ce priveste credit cardurile...nu stiu nici acum daca e bine sa cheltui mai mult sau mai putin de pe credit card, regulat
Cand am venit aici prima data am avut doua credit-carduri pe care le foloseam aproape la max in fiecare luna pt ca faceam niste plati fixe lunare mai mari.La un moment dat stiu ca nu mai faceam fata si dupa 6 luni am cerut marire de 50% care mi-a fost acordata, destul de usor de o banca..mai greu de alta. Platile le faceam integral cand venea factura. Cand am vrut o linie de credit dupa ~1 an scorul meu era ~ 900 din 1000 puncte. Inseamna asta ca e bine sa cheltui cat mai mult de pe credit card si regulat sau cat mai putin? Eu asta nu am inteles nici pana in ziua de astazi si am renuntat sa mai inteleg ca nu m-a mai interesat.
Pe situl equifaxului nu este f clar.

Offline Bog

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 806
Intrebare info bancar
« Reply #22 on: Wednesday 01 September 2004, 13:19:20 »
Gabriel, vad ca lucrezi in domeniu... este ok ceea ce spun eu?
Pt ca nu stiu ce sfat sa-i dau sora-mii acum cand e la inceput. Sa faca cheltuieli mai mari sau nu? Pt ea ar insemna sa-si treaca cheltuielile, care nu sunt f mari acum, pe credit-carduri doar pt istoria de credit. Ei ii va trebui o  istorie de credit foarte buna dupa ce termina facultatea.


Offline Gabrielm

 • new users
 • Posts: 204
Intrebare info bancar
« Reply #23 on: Wednesday 01 September 2004, 14:51:50 »
Desjardins am o parere foarte buna despre ei , dealtfel am si lucrat petnru ei pe o perioada, si parerea mea despre ei este au standarde de calitate foarte bune. Singura chestie e ca sunt cam francofoni, cateodata este dificil sa te descurci cu ei in engleza.

Nu cred ca suma cheltuita are vreo imporatanta . Ci faptul ca folosesti cardul , si il platesti regulat. In computer totul este codat , si ei vor vedea niste coduri pentru intarzieri ( ex . 1 intarziere de mai puitin de 30 zile 2- intarziere de sub 60 zile ) Asa , un analist de credit vede un tabel de coduri
2001 000100200333
2002 221133323231
2004 11122112

ei , fiecare cifra coresunde intarzierii platii pe fiecare luna . 0 e ok , 1, 2, 3 e din ce in ce mai rau.

Sumele nu sutn luate in considerare din informatiile pe care le am , si cel putin in companiile cu care am avut contact. Dar fiecare firma este diferita. Unei persoane nou venita care nu este foarte informata despre functionarea creditului ii recomand sa foloseasca cardul pentru sume curente lunare - sa zicem , sa faca abonamentul internet pe carte de credit.

nu prea recomand folosirea sumelor mari , pentru ca este foarte usor sa pierzi controlul asupra situatiei .

Offline Gabrielm

 • new users
 • Posts: 204
Intrebare info bancar
« Reply #24 on: Wednesday 01 September 2004, 14:56:05 »
by the way , vedeti ca eu lucrez in domeniul financiar, dar nu in domeniul creditelor, asa ca luati ce va spun eu ca o simpla informatie, si este intotdeauna bine sa confirmati informatiile direct la sursa, banca voastra.


Offline Bog

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 806
Intrebare info bancar
« Reply #25 on: Thursday 02 September 2004, 00:45:27 »
Gabriel, multumesc mult de info.